The Handmaid's Tale - Тема V - "Praise be!"

• 17 499
  • 309
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Това с Леля Лидия

Скрит текст:

Понеже го прочетох някъде. Идеята е че няма жив командир или охрана жив/неарестуван който да докаже какво е казала на обесването. Предполагам така получава възможност да работи за Мейдей

# 286
  • София
Обожемой, каква беше тази тотална катастрофа? Беше ме срам да гледам, само се ядосвах и се спирах да не хвърля нещо по телевизора. Това беше най-най-най-абсурдният, глупав и смотан финал в историята.
Дори не знам за какво да говоря, то нямаше една минутка в него, която да имаше логика (Никол и майката идват в Бостън, неясно защо; по някаква причина някакви хора довличат Джанин, а пък госпожата и лелята й носят детето; Серена без паспорт в бежански лагер;  караокето и дзевенето на Джун час по час; изсмуканата история на завърналата се *забравих й името*). Хем нищо смислено не показаха, хем диалозите бяха като писани от чат джипити, Джун и майка й, Джун и Люк; Джун и тази, дето забравих името; Джун говори на Никол... Толкова слаб текст, толкова слаб, не е имало досега за 6 сезона. Единственото, което си струваше, беше Серена - на нея й повярвах на разкаянието и повярвах като говореше на сина си. Общо взето тази актриса беше единственото хубаво нещо в този епизод.
Толкова съм ядосана, че не мога да се успокоя, ей сега го гледах епизода, лелееее как се набрах Simple Smile Simple Smile

# 287
И аз съм от разочарованите. Но поне свърши някак.
Щото The Last of Us свърши в нищото.

# 288
  • sofia
За мен беше страхотно - ревах яко
Всичко ми хареса ❤️❤️❤️

# 289
  • София
Аз останах с впечатлението, че Джун и Люк няма да продължат заедно. Големи "борци" за справедливост, много тъп диалог между тях.

# 290
И аз съм разочарована от финала, въпреки че след 9. епизод вече не очаквах нищо смислено...

Муден, тегав, блудкав и слаб сценарно завършек на иначе силния и брутален сериал - както от емоционална, така и от логическа гледна точка. Една от най-посредствените серии в цялата продукция, бледо подобие на повечето финални за сезоните епизоди, не само за първите... Жалко...

Част от сцените бяха написани единствено и само с цел да се харесат на зрителите, като обаче бяха абсолютно недостоверни и стояха като същински кръпки в сюжета -

Скрит текст:
Визирам най-вече сцените с Джанин и Емили

@Лонита и @Бърди  също са отбелязали липсата на логика и сюжетна връзка, може би и затова не почувствах каквато и да било емоция, гледайки ги, макар че засягаха съдбата на мои любимки, особено втората в скрития текст.

Накратко, разочарование в чист вид...
Толкова слаб текст, толкова слаб, не е имало досега за 6 сезона. Единственото, което си струваше, беше Серена - на нея й повярвах на разкаянието и повярвах като говореше на сина си. Общо взето тази актриса беше единственото хубаво нещо в този епизод.Толкова съм ядосана, че не мога да се успокоя, ей сега го гледах епизода, лелееее как се набрах Simple Smile Simple Smile

+ 1

И за мен единственото положително от целия финален епизод, а и донякъде от финалния сезон, бе изключителната игра на Ивон Страховски, пресъздаде по уникален и невъобразим начин Серена с  нейните съмнения, вътрешни борби,  катарзис и трансформация - от първия до последния епизод.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 13:45 от _Електра_

# 291
Аз също съм от разочарованите. Няма какво да повторя - вече сте го  казали - нелогични и несвързани сцени - само и само да покажат нещо, което е удобно на зрителите.

От известно време се чудя за нещо: Джанин от кога знае, че първото й дете е починало? Нали Джун го разбра, но нямаше сили да й каже и я излъга, че живее на брега на морето и т.н. Защо Джанин спря да говори за него и спря да се сеща за него, съответно да й се иска да си го върне? Нещо пропуснала ли съм?

# 292
  • София
Бълбук, бълбук, потъна.

Не мога да намеря меме със зяпнала уста, за да илюстрирам как точно гледах.

П.п. Ноа стана абитуриент, но Никол си стои все бебе.

# 293
Язък за хубавото начало на този сериал. Тотално го съсипаха. Последния епизод беше като турски сериал- едни дълги погледи, безмислени разговори... Каквото и да е искал да каже авторът не му се получи.
Четири сезона Никол все е бебе, но явно на сценаристите не им прави впечатление това. Радвам се за Джанин, но и нейното изглеждаше супер измислено.
Най ме е яд за Лоурънс, беше от любимите ми герои. И Серена ми остана симпатична до края. Тя винаги би оцеляла.

# 294
Ясно ....даже няма да го гледам последния епизод ,че така като слушам ще вдигна кръвно ...Joy
Пас!Благодаря!

# 295
Даже не ми се пише. Sad

# 296
  • Варна
Сигурно така са решили заради продължението, което ще снимат по втората книга.

# 297
  • София
Те може и да са решили така, но аз продължение няма да гледам след този епизод.

# 298
И аз съм пас за продължението. Избутах да доизгледам сериала, просто за да знам, че съм го завършила.
Тъжно ми е как сервираха края на Лоурънс - можеше малко да орежат от сцените с телешкия поглед на Джун в нищото, и да отделят малко повече време за него. Иска ми се да бяха показали малко повече от вътрешния му свят в последните му моменти – дали е почувствал изкупление, дали е намерил мир в жертвата си.
Поплаках си на сцената с Джанин и Шарлот. Много я чаках. И пак, някак беше незаводоволително, ей така измежду другото, набързо. Сакън в някой кадър Джун да не е в центъра на всичко. Не разбрах как Наоми от една от най-дразнещите, меркантилни, егоистични съпруги изведнъж започна да я е грижа за Шарлот, че чак да я доведе до Джанин.

# 299
  • София
Добре че беше 9ти епизод с шокиращ ефект че да ми държи влага ... Както казаха 10ти епизод можеше да е първия епизод на новия сериал, 9я можеше да е последния с малко сцени как пада Бостън и как ще продължат битката и край...

Аз ще гледам естествено Заветите, интересно ми е как ще променят книгата, ама ви разбирам, така Др Хаус спрях да гледам 3 епизода преди финала, нещо седеше в една вана и си махаше пиявици и халюцинираше и казах край! Анатомията на Грей също зарязах, Shameless на последния сезон го зарязах... Абе писва ти

Общи условия

Активация на акаунт