The Handmaid's Tale - Тема V - "Praise be!"

• 17 246
  • 309
  •   1
Отговори
# 270
Ако говорим за неща, които са нереалистични - за мен най-странно е:
Скрит текст:
Значението на това дали оцелелите командири ще успеят да говорят с  останалите или не. Всички тези жертви бяха преекспонирани. Защо пък не се замислят, че и атентата срещу самолета може допълнително да преекспонира нещата и да засили ответната реакция? 

# 271
  • София
Бе то като цяло целият план, че ще свалим Гилеад като избием командирите от един град (и то не DC, където очевидно са лидерите) е тотално абсурдна, ама гледам да не се замислям много, че съвсем ще ми се развали всичко:)

# 272
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Не съм гледала още, но като ви чета избеснявам. Значи Люк е доброто, благородно, чернокожо момче, той е герой ще живее. Ник е бялото момче, дайте да се изгаврим с образа му и накрая да се оттървем от него.
За нищо не става екипа, закривай!

# 273
  • София
Няма как да не е измислено като искат в два епизода да унищожат Гилиад.

# 274
Най ми хареса как Джун 5 минути след висенето на въжето беше с нова прическа и енергия за 5-ма. Grinning А друг път иначе след подобна случка седи и мижи по 5 минути пред Серина примерно. Някой път имам чувството, че е с конюнктивит. Grinning

Почнаха прекалено да разтеглят някакви скучни сцени, колкото да напълнят епизода.

# 275
Изгледах вчера епизода. И аз съм в редицата на разочарованите, и то от целия сезон, за съжаление, а с такова нетърпение го очаквах в последните месеци.

Отдавна сериалът не въздейства по същия начин върху психиката и сетивата ми, както в началото не само заради многобройните пробойни в сценария, а и заради обстоятелството, че съзнанието ми някак свикна с ужасиите и мрачната реалност на Гилеад, което е и нормално, а и е добре, защото, гледайки някои от сериите от първите два сезона, сънувах кошмари и ходех като попарена по улиците, но финалният сезон тотално и съвсем ме разочарова.

Постепенно, но категорично смразяващата кръвта дистопия се превърна в скучно и блудкаво американско клише.

Скрит текст:
В предпоследния епизод всякакво сценарно развитие освен масова и трагична смърт на прислужниците, в това число и на непобедимата Джун, е само и единствено недостоверно - и предвид книгите, и предвид предходните сезони, което е и по-важно.
В Гилеад, познат особено от първи сезон, шансовете им за оцеляване, особено пък на всички вкупом са нищожни, все пак екзекуцията се организираше от Уортън, един от най-високопоставените командири, уж. Отделно Джун предварително щеше да е и брутално изтезавана и в най-добрия случай полуумряла щеше да се добере до бесилката.
Също така, при това положение е немислимо как леля Лидия ще разполага години наред и след настоящото действие с  властта, с която разполагаше в "Заветите"... Тотално недомислено... Не гледам филми по Марвел отдавано, но по спомени този започна да ги наподобява. 

Двата най-абсурдни и смехотворни момента от епизода за мен бяха:

Скрит текст:
Криещата се Джун зад колата преди излитането на самолета в призрачна и тъй удобна за сюжета самота. @АРТЕМИС вече го е писала, безумие бе самолет, който ще превозва част от елита, особено на тоталитарна и милитаризирана държава като Гилеад, да не бъде охраняван от десетки тежко въоръжени пазители, ангели и както там се наричат, то дори нямаше и една марта да се погрижи за хигиената с един парцал... Безумно...

И вторият - лелята, агент на ЦРУ, отличник на курса, такова клише поне не очаквах да чуя в сериала...

Развали ми се удоволствието от гледането, добре че свършва, да се спре с тая мъка. Какво ще измислят в "Заветите" не знам и вече не съм убедена дали ще гледам, а само преди няколко месеца прочетох втората книга и имах голям мерак...

# 276
  • Berlin
Нали Гилеад не е паднал още във втората книга? Как ще го закрият за 2 епизода, не би трябвало.🤔 Също такааа би трябвало и продължението да следва книгата, хехе.

# 277
  • София
защото, гледайки някои от сериите от първите два сезона, сънувах кошмари и ходех като попарена по улиците,

И аз така, плюс, че на почти всяка серия ревях като магаре и не можех да се успокоя. Сега чак и Тейлър Суифт ни пуснаха, божемой.

# 278
Аз изгледах сезон едно за една нощ .Съвсем случайно попаднах на сериала една вечер .

# 279
  • София
С едно мога да се съглася че нападението на площада беше все едно от алиекспрес в сравнение със старите сезони... Толкова беше мудно и евтино заснето. Примерно ако сравним с тази сцена https://youtu.be/-v0FBDjaeB0?si=7gHXE3Pn3_Xa6Zok

Обесването на прислужниците в началото на втори сезон
https://youtu.be/u47-Dz83Oq4?si=8uv7Xb6AMyEScG9m

# 280
Който не е изглеждал днешния финален епизод ,ако желае да не чете това !
Много съм разочарована от отворения край ,разбирам че си оставят вратичка за новият сериал ,но той няма да е точно продължение и смятам ,че след шест сезона мъки и тъга зрителите заслужавахме щастлив край ,в който Джун и Люк се събират с Хана .От първи епизод това е идеята на всичко да се намери Хана и накрая нищо ...

# 281
  • София
И аз съм бясна ама не за горното 😂... Как можаха да не го приключат с епилога от първата книга... Missed opportunity

# 282
  • София
Има страхотни моменти във финалния епизод.
Скрит текст:
Прошката на Джун, актьорската игра на Серина е за Оскар, момичетата на караоке, сцената на Джанин с нейното момиченце отново заедно ( изплаках си очите, толкова чакан, емоционален момент).

Обаче съм разочарова, толкова години чакахме,
Скрит текст:
а няма да видим Хана с Джун и Люк. Колкото и нереалистично да беше да успеят да я открият за един епизод, все ми се искаше да измислят нещо и това да се случи.

# 283
  • София
Копие на Lost,гледаш гледаш и накрая се чудиш защо се гледал.Едно голямо-нищо.

# 284
  • София
И за мен финала беше разочарование - Джун цяла серия ходи, ходи, спомняше си и тук таме се срещаше с разни хора. Някакви доста нелогични сцени.
Скрит текст:
Защо трябваше да докарат Никол в Бостън, за да и каже Джун, че ще я зареже отново. Да си бяха стояли в Аляска - там поне е по-безопасно. Леля Лидия как така се разхожда спокойно в Гилеад след речта, която изнесе. Сцената с Джанин и детето беше като кръпка и претупана - дойдоха захвърлиха ги и хайде чао.
Дълъг и протяжен епизод, който можеше да ни бъде спестен. Разочароващ финал на един сериал, който започна, толкова силно. 9 епизод спокойно можеше да бъде финала  на сезона.

Общи условия

Активация на акаунт