The Handmaid's Tale - Тема V - "Praise be!"

• 17 189
  • 309
  •   1
Отговори
# 255
Последният епизод бе много силен откъм емоционално въздействие, но слаб -  откъм логично и достоверно развитие на сюжета.

Скрит текст:
Писали сте и преди мен, но най-голямото и ярко несъответствие за мен бяха призрачният Бостън и пустите му улици, по които необезпокоявани вършееха прислужниците - в контраст и в разрез с предходните сезони, както и с първата книга.

Също така, поведението на Уортън изобщо не бе логично- толкова години след смъртта на съпругата си не е допринесъл лично за естествения прираст на Гилеад, а сега, след като сключи брак с атрактивна и доказано фертилна жена, не можеше да изчака поне няколко месеца, преди да си вземе прислужница, каквато явно е и обичайната практика (леля Лидия беше учудена, че Бел си е взел прислужница, при все че съвсем скоро се е оженил).

Относно образа на леля Лидия в епизода и в "Заветите"

Скрит текст:
Предвид развитието на образа на леля Лидия във втория роман, както и нейните постъпки в него, сценаристите изпуснаха златна възможност за мен в тази серия да подскажат, че действията ѝ не са водени от фанатизъм, както и че тя никога не е вярвала истински в постулатите на Гилеад...

За следващия епизод - не е спойлер, но за всеки случай

Скрит текст:
Предвид името на епизода и кратката информация за него в IMDb, очаквам драма в стилистиката на първите сезони.

# 256
  • София
Хареса ми как посветената в заговора леля превъртя опитно ножа. Simple Smile

# 257
Ще има ли друг епизод или свърши ,че нещо се обърках...

# 258
  • София
Проверявах в Imdb, 10 епизода са, значи още 2.

# 259
  • с трима мъже :)
Муден ми е тоя сезон, тъмен ми е, мъгляв ми е. И пак така ...а-ха нещо да се случи и пак в десета глуха. Да свършва тоя филм и да го забравям вече.
Не остана много Simple Smile

# 260
  • Sofia
Леле, какъв епизод! Контрастът между първата и последната сцена (особено с музиката). Колко го умувахме как и какво ще стане, а то.. Много неочаквано за мен.
Само не знам сега как ще навържат ролята на леля Лидия в предстоящото продължение..

# 261
  • София
Добре ли сте след този епизод?😭😭😭 Аз не съм .... 😭

# 262
  • София
................................No MouthNo MouthNo MouthNo MouthNo Mouth

# 263
Вчера го изгледах:
Скрит текст:

Много ми хареса. Събудих се рано и чаках докато го качат - буквално в първата минута го пуснах. Имаше доста неочаквани неща. В крайна сметка все пак внесоха малко реализъм и се оказа, че не може съвсем спокойно да си се разхождаш по улиците........................Satisfied
За развитието на нещата: хареса ми, че Серина за първи път взе категорична позиция против системата/може би и с цел да се освободи от този брак/; хареса ми, че леля Лидия остана вярна на последните си впечатления и вярата не я накара да се разкайва; хареса ми, че Лорънс направи тази саможертва - той си е едно много особено старче, но колкото и шеговито да представя някои неща - вижда се, че е може да бъде двигател на промени и е лидер; хареса ми, че Наоми за първи път прояви майчински чувства и постави детето и бъдещето му над тъпата система и собствените си страхове; хареса ми, че Рита престана да е толкова плаха....................... много неща ми харесаха. Имаше обрати, имаше неочаквано развитие, имаше и типичният холивудски екшън, в който добрите идват и спасяват главния герой в последната минута.
Не ми хареса това с Ник, но те ни подготвяха за този момент. Любимец ми беше, но сякаш естествено дойде това развитие на нещата/освен ако не измислят, че е скочил с парашут де, но се съмнявам/ - той нямаше как де се разкъса и да избяга от себе си. Не е Лорънс, нито е толкова умен, нито е толкова смел - той е просто едно момче, което щеше да си остане назабелязан в други времена/сам си го каза на Джун/ - добро момче, но с непосилни за него отговорности - накрая не успя да угоди на никого - най-вече на себе си. Подозирам, че с Роуз ще се случи нещо и Джун ще отгледа детето му. Някак приех я тази развръзка.
Чакам с нетърпение следващия епизод.

# 264
  • София
Доста разочароващ епизод за мен. Но вярващите в приказки и феи ще се радват. Ама наполовина, защото...

Та,
Едва днес изгледах епизода и си викам, малее какво ли е станало, явно някой много важен герой е умрял.

Скрит текст:
Е, да, реално така стана и то цели двама си отидоха, но аз си мислех, че ще е някой от добрите и обичаните. С такова впечатление останах от реакциите тук (бтв: мдам, Ник си беше обичан, факт).
Помислих си за Джанин, защото нали леля Лидия ще я има в новия сериал, а Джанин не. И така леля Лидия ще се озлоби срещу Гилеад. Но те дадоха вече (речта и, и как я сложиха и нея на бесилото), че тя е взела страна и оттук-нататък пътят пред нея е само един. Ще стане и тя 'Мейдей'

Лорънс си замина като герой. Ще бъде запомнен със сигурност. По-скоро антигерой.
Ник умря, а не Люк. Аз очаквах обратното. Но така или иначе не виждах бъдеще пред Джун и Ник. Нещо, което много фенове искаха и сега ще са разочаровани. Визирам основно американските фенове, но и у нас има много фенове на Ник и Джун заедно към залеза (което стана ясно, че няма да го бъде още в края на епизод 7).
Ник макар и с неохота все пак взе страна и тя беше тази на Гилеад. Последните думи на Лорънс към него бяха брутални...

Имаше реализъм, че бързо бяха хванати прислужниците и че те няма как да си развяват байряка из Бостън и миг по-късно, добре дошли в Холивуд. Олекнаха ми страшно много. Ще бесят Джун Озборн, символа на съпротивата, с нея оше куп диверсантки и няма охрана, няма снайперисти, няма нищо. Американците нахлуха все едно в задния си двор. Че и самолети братче бомбардираха.
Това е все едно Канада ей така да нахлуе в момента в САЩ и да ги пердаши здраво. Смятайте колко е реалистично всичко. Този сериал отдавна трябваше да спре, защото това не е лъжица за тяхната уста.

Не казвам, че трябваше да обесят всички до една. Но ако го бяха направили този сериал щеше да се помни и след 100 години. Естествено за това нямат топки, така че какво? Ами простичко, просто да не бяха писали такава глупост. По-добре прислужниците да се бяха измъкнали някак и да минем без този екшън в който разни Марти трепят наред войници.
Много зле. Много, много зле!

И още нещо, значи във Вашингтон се разбра, че си има висш съвет, т.е. тези командири, дори и Уортън не са били баш истинските лидери. Онези от Вашингтон така и не ни ги показаха за 6 години. И сега изведнъж ми коментират как ако командирите се измъкнат и отидат в столицата, били обречени и ще загубят войната.
Хахахахаха

Айде да се свършва вече и това е. Отдавна реализма в това шоу умря. Но така е като се правят сумати сезони и епизоди от алчност...

# 265
  • с трима мъже :)
И този епизод ми.беще.муден и.тъп. Аз съм.си за Люк. Още помня от първи сезон как си се обичаха дамата и тя си търсеше Хана неспирно. Някъде през сезоните това изчезна, но аз съм си пак за семейството, което имаха и ни показваха в.ретлоспекциите.

# 266
  • София
И аз от разочарованите, ама от целия сезон. Само от лоялност гледам и чакам да свърши.

# 267
  • София
След силния старт сериалът потъна като Титаник - бавно и неотменимо.

Дописвам се.
Скрит текст:
Откога бунтовниците тичат и взривяват на високи токчета? Вярно, че Аманда Зейфрид тича в един филм на 20 сантиметрови токове, но тук все пак уж беше сериозен сериал.
Откога екзекуциите се провеждат, като зпителите се тълпят на километрична опашка по една единствена улица, докато останалата част от града е пуста и неохранявана?
Откога самолет, който ще превозва най-важните хора, стои неохраняван?
И още, и още.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 20:51 от АРТЕМИС

# 268
  • sofia
Уникален край на 9 серия ... 😮😭😔

# 269
Голяма глупост  🤣...всички трябваше да ги взривят и да се свършва тоя ужас без край...

Общи условия

Активация на акаунт