The Handmaid's Tale - Тема V - "Praise be!"

• 17 189
  • 309
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз обърках георграфията. Simple Smile Доколкото си спомням, действието се развива в Чикаго, нали? Близо е до Канада.
Уортън идва от Вашингтон. Защо сватбата ще е в Бостън?

Нее, винаги е било в Бостън, а не в Чикаго, в Чикаго май беше нещо като военна зона, от там Джун не избяга ли за Канада?

Ей прави бяха с теориите, Рита ще ги отрови.

Гилеад приключва да съществува в Заветите, не очаквам Хепи ендинг тук.

# 241
  • с трима мъже :)
Те в LOST верно се бяха изгубили сценаристите. И тук същата работа. Уж цялата работа за Хана, пък никой нищо вече не казва за нея, нито я дават, нито я споменават (освен веднъж, по пълнолуние на високосна).

# 242
  • Sofia
И аз това се чудя - колко пъти джиткат през границите, до Бостън стигнаха, сума ти конспирации направиха, пък за Хана нито се пита, нито се чува!

# 243
То последните сезони и действителността на Гилеад не показват вече. Само командирите се мотаят в някой публичен дом 😁
Започнах да гледам от първия сезон и сериалът започна супер. За съжаление след втория сезон наистина се чудят какво да правят. И аз се надявам на Хепи енд иначе 😉

# 244
  • Варна
То няма ли да заведат Никол на доктор  и да проверят, защо не расте това дете. Хана расте и заради нея Laughing

# 245
И аз се надявам на хубав финал.
Вкл. и Ник да се реабилитира пред Джун, може би с някаква саможертва накрая. Иначе съвсем олекват онези му думи за бягството в Париж, продължавам да вярвам, че бяха обяснение в любов, а не страх, а и че е останало в него нещо човешко.. Всъщност смятам, че бременността на жена му е разковничето и за предателството, не толкова положението му, рангът..
Люк никога не съм го харесвала, но определено изчистиха образа му в този сезон, най-после е мъж.
Радвам се, че показаха разочарованието на Серина, но тя избра да си затвори очите и да продължи.
Ок съм и абсолютно всички да умрат! Само да е красиво! Bowtie Одобрявам идеята с тортата и отравянето, но е ясно, че няма да е достатъчно и ще има екшън.

# 246
  • София
Ох, каквото и да е, ама да свършва.

# 247
От известно време въобще не ми пречи да зарежа книга или сериал дори на 10% преди края. Като стане тъпо и безинтересно няма смисъл да се мъчиш, само за да завършиш нечия история.

# 248
Няма ли нов епизод?

# 249
  • София
Уникална серия, която ме разтърси изоснови!Заслужаваше си всяка минута!

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 10:56 от Valena25

# 250
  • София
Епизод 8

Краят беше силен! 🙄

Скрит текст:
А началото слабо. 😀
Изведнъж бам-бам всички се озоваха на сватбата, сякаш имахме телепорт. Всичко беше много набързо монтирано. Не знам, може би не са искали да се акцентира твърде много върху официалностите и да има повече време за малко екшън и съспенс в края.

От самата церемония ми хареса само речта на Серена пред прислужниците. Много е заблудена тази жена, но изначално не е лоша. Има добро и свободолюбиво сърце.

Не вярвах, че Уортън ще пусне Серена. И той излезе нещастник като останалите, но пък все пак я остави да си тръгне. Но каквото и да направи вече е изгубена кауза за мен след като е дал заповед да се избият толкова много жени.

Значи не е била отрова, а приспивателно. И има логика, ако беше отрова, щяха да умрат още на масата и щеше да стане страшно за тях. А сега прислужниците убиха командирите докато спят с изключение на онзи боклук и Джун.
И после момичетата набързо са се приготвили за бягството, но леля Лидия за малко да опропасти плана.
Леля Лидия беше голямата звезда. Велика актриса е Ан Дауд! 🙂 Открадна епизода.
Чудя се обаче, ако не се беше появила Джанин, дали щеше да ги остави???
По едно време си помислих, абе този с автомата не е ли нереалистично да стои като пън и да не предприеме нищо, но осъзнах, че е сополанко. На 19, 20 г. Сигурно се е уплашил, нищо че държи оръжие, а и леля Лидия все пак е някакъв авторитет. Нещо такова. Така че не стои като дупка.

Като цяло ми хареса. Добър епизод. Можеше сякаш повече, но и така бива.

# 251
Епизод 8

Краят беше силен! 🙄

Скрит текст:
А началото слабо. 😀
Изведнъж бам-бам всички се озоваха на сватбата, сякаш имахме телепорт. Всичко беше много набързо монтирано. Не знам, може би не са искали да се акцентира твърде много върху официалностите и да има повече време за малко екшън и съспенс в края.

От самата церемония ми хареса само речта на Серена пред прислужниците. Много е заблудена тази жена, но изначално не е лоша. Има добро и свободолюбиво сърце.

Не вярвах, че Уортън ще пусне Серена. И той излезе нещастник като останалите, но пък все пак я остави да си тръгне. Но каквото и да направи вече е изгубена кауза за мен след като е дал заповед да се избият толкова много жени.

Значи не е била отрова, а приспивателно. И има логика, ако беше отрова, щяха да умрат още на масата и щеше да стане страшно за тях. А сега прислужниците убиха командирите докато спят с изключение на онзи боклук и Джун.
И после момичетата набързо са се приготвили за бягството, но леля Лидия за малко да опропасти плана.
Леля Лидия беше голямата звезда. Велика актриса е Ан Дауд! 🙂 Открадна епизода.
Чудя се обаче, ако не се беше появила Джанин, дали щеше да ги остави???
По едно време си помислих, абе този с автомата не е ли нереалистично да стои като пън и да не предприеме нищо, но осъзнах, че е сополанко. На 19, 20 г. Сигурно се е уплашил, нищо че държи оръжие, а и леля Лидия все пак е някакъв авторитет. Нещо такова. Така че не стои като дупка.

Като цяло ми хареса. Добър епизод. Можеше сякаш повече, но и така бива.
Леля Лидка е голяма
Скрит текст:
досадница, не си намери място тая женичка, само рови... Grinning
Можеше още нещо да се случи, голяма част от епизода се завърта около нея или просто не се случи кой знае какво. И как се изненада, като Джанин й каза, че са я биели и насилвали, все едно е сефте. Та тя от 4 сезона е без око...
Серина е крайно заблудена...

# 252
  • София
Серина е фанатична теоретичка, но само когато не се отнася за нея. Тогава става много либерална и разбираща.

# 253
Гледах епизода - хареса ми
Скрит текст:
няма как да не ми хареса щом нещата за сега се развиват в правилната посока.
Обаче - много нереалистично:
Първо оказа се, че Мейдей имат човек на висока позиция в червения център - едва ли не заместничката на Леля Лидия - до сега защо не са го ползвали? Как така не е помагала с нещо до момента?
Второ - всички командири ядоха торта и заспаха - а какво стана със служители им? То няма шофьори, няма марти - никакъв друг персонал. Как така ще се изпарят и как така няма да попречат на плана?
Трето - по улиците на града няма патрули - едно време не можеше да се мине една пряка и се криеха по храстите - сега момичетата си се разхождат на тумби и никой не ги спира.
Четвърто - в този град вървят пеша все едно е от 5-6 къщички и за 15 минути може да ги обиколиш всичките.

Хареса ми Леля Лидия, Серина също - в смисъл, не че ми харесват като личности, харесва ми, че показват как самите те се пречупват и раздират от противоречия. Достатъчно интелигентни и интересни образи са за да си задават въпроси и да намират отговорите дори, когато не са им удобни и на тях самите.

Новият мъж на Серина не знам защо я пусна  - може би с идеята да усети, че е в безизходица и сама да се върне.
Сега очаквам да срещне Джун на улицата и вече съвпаденията ще станат прекалени.

Имам чувството, че Ник ще загуби детето си/предполагам син/.................

# 254
  • София
Има две актриси, които страшно много харесвам. Почти винати са във второстепенни роли, но са велики. Ан Дауд и Марго Мартиндейл.

Общи условия

Активация на акаунт