The Handmaid's Tale - Тема V - "Praise be!"

• 17 189
  • 309
  •   1
Отговори
# 225
Аз продължавам да вярвам в Ник! Единствено ме притесни това с бягството в Париж, но ще го приема просто за признание в любов преди неизбежното..

# 226
  • София
Няма какво да оправдавте Ник. Те го подсказаха с думите на Холи, когато и каза че не бива да му се вярва, после с флашбака как е бил никой. Това с Париж беше начин да я отмъкне за да не разбере какво е направил.

Има теории днес гледах в тикток, слагам ги в спойлери:
Скрит текст:
че е възможно да има атака по време на сватбата на Серина и Уортън. Едната е че е възможно Рита да сложи отрова в тортата, другата е вижда се в трейлъра как прислужниците държат оръжия по време на церемонията. Но Серина се омъжва за него. Но се вижда как е в същите дрехи и му казва Мислех че си различен

# 227
  • София
Много хубав епизод. Напрежение почти през цялото време. Много добра игра, а края беше един път.
Значи няма да се случи нищо в Йезавел, а какви ли не теории развивах, хаха. Да видим сега дали Лидия ще успее да спаси момичетата, не само Джанин. Това ще е сигнал и колко силен е реално Нови Витлеем...

Сега обаче тази атака на МейДей само се отложи според мен. Почти сигурно ще има атентат на сватбата между Серена и Уортън. Знаем, че сватбите в сериалите не са това което бяха... Чичо Мартин е виновен. 😁

Със сигурност Ник сгафи и това е черна точка за него, но се питам дали имаше друг изход? Джун вместо да го гледа така лошо и разочаровано, нека да се замисли над собствените си действия и как Ник сто пъти и спасява задника. И не само нейния, но и на приятелите и. Лорънс също я спасява. А тя само гаф след гаф и накрая е винаги права за всичко като последна инстанция.
Но да, Ник не постъпи мъжки. Но какво, да вземе да беше убил на място Уортън и после да бяга цял живот? Това му беше алтернативата общо взетова. Патова ситуация откъдето и да се погледне.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 14:43 от Diavolo

# 228
  • София
Епизод 7

Мале, мале какво начало. 😲
А и какъв епизод като цяло. Много се раздвижиха нещата.

Скрит текст:
Избиха всички жени без Джанин, онзи изрод Бел я ''спаси'', за да я вземе за себе си, като прислужница.
По заповед на Уортън ги избиха. А аз си мислех, че Серена лека-полека ще го моделира и той ще е големия коз в борбата за промени, защото само с Лорънс няма как да стане. Очевидно никой в Гилеад не го уважава към настоящия момент. Е, няма да е той.
Жената на Бел е гадна садистка. Горката Джанин, какво ли не преживя. А щеше да е свободна, както и другите момичета ама всичко отиде по дяволите. Те вече са мъртви, а нея я изнасилват и пребиват. 😠

Люк хубаво и го рече на Джун. Много силни и точни думи. Но сценаристите са за бой, че направиха Джун такава глупачка и то не от днес, а в случая и виновна за смъртта на момичетата. Защото да, ако не беше решила да своеволничи нямаше да се стигне до това положение.

Люк пак прости на Джун, наистина си я обича и само нея вижда. Сякаш се преоткриха, но Джун не го обича както преди години. Не знам, не знам, но не ми стои убедително това тяхно докосване за ръцете, сякаш започват отново...
Но между Ник и Джун всички приключи, това е ясно.

Серена удари на камък с промитите мозъци на съпругите. Не знам за каква промяна бленуват, но тя все повече избледнява. А сме вече на епизод 7. То не остане време за наченки на 'вятъра на промяната'
Но да, ето как, както и подозирахме, на сватбата. Командирите няма да го очакват и то в Бостън и ще им дойде като гръм от ясно небе. Колкото повече очистят от тях, толкова по-зле за Гилеад, защото това са мъже на средна възраст, опитни, твърди в убежденията си. Но не вярвам плана да се изпълни на 100% след като години по-късно Гилеад все още си го има.
Но да, явно насилието ще е брутално и много хора ще си зададат въпроса, дали си струва. А и тази твърда вихрушка трудно ще бъде заместена. Тези, които ще дойдат отдолу ще са с по-различно мислене и така ето ви, лека-полека, година след година и Гилеад ще падне.

А, Лорънс колко е обигран само. Знае кои бутони на Джун да натисне, за да я вкара отново в играта. 😀
И пак Лорънс, звездата на епизода. Как 'изпъди' леля Лидия във Вашингтон, хихи.

Краят и финалните думи на Джун и Мойра някак си прозвучаха прекалено супергеройско. Все едно е Марвел или ДиСи филм. Не се връзва просто. Твърде американско от онова клишираното.

# 229
Как можаха да го вкарат този актьор, толкова ми е антипатичен още от "Добрата съпруга".

Ник постъпи долно, но явно е било заради този горе и за да си спаси дупето.
Гледам сега новия епизод, дано вече измислят нещо работещо и да им видят сметката на Гилеад, че стана вече историческа борбата.

# 230
  • София
За мен зациклиха отдавна сценаристите. Омръзна ми,аха да има крачка напред и няма,аха да отворят някой и друга важна клечка-няма. Аха да видим промяна в Серина -същата,аха Джун да спечели битка-провал. Вече са ли скучни театралните послания по 5-6мин в какво иска да каже Джун с поглед,мимика.
Все повече ми напомня на един сериал Лост,аха нещо да стане и накрая едно голямо нищо. и се чудиш защо си го гледал изобщо.

# 231
  • Sofia
Е, явно сватбата ще е кулминацията на историята.

# 232
  • София
Аз обърках георграфията. Simple Smile Доколкото си спомням, действието се развива в Чикаго, нали? Близо е до Канада.
Уортън идва от Вашингтон. Защо сватбата ще е в Бостън?

# 233
Като цяло си циклят общо взето едни и същи неща в последните сезони,  леко променени (Джун прави някаква тъпотия от импуссивност и после Лорънс я спасява, щото се все се случва да е там).
Действието винаги се е развивало на източното крайбрежие, много рядко да е другаде и то за кратко.

# 234
  • София
Аз не съм чела книгата, но сигурно ли е, че сериалът завършва, както е описано в нея?
Иска ми се Гилиад да се разпадне след масовото убийство на сватбата на Серина и сагата да приключи с неговият край.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 07:40 от Иля

# 235
И аз искам хепи енд и разпадане сега. Даже смятам, че по вероятно е да го направят така.

Този епизод ми хареса - повторенията ги виждам, но все пак ми хареса!

# 236
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Нали подготвяли нов сериал, в който дъщерите на Джун ще са героини, или бъркам? Леля Лидия също щяло да я има.

# 237
  • София
Аз искам този да е завършен.
Да видя хепи енд за Джанин с дъщеричката и, Джун с който си избере, ще има ли промяна в Серина и как целият Гилиад се разпада и всички са пак заедно със семействата си.
Много си пожелах, знам, но няма да се оплача, ако всичко така се случи.

# 238
Книгата реално представлява един вид историческо изследване. Учени представят ръкопис, който отразява събитията в Гилиед от Средния период , т.е. има още живот в този свят. Историята в нея приключва в първи сезон с малко разлики. Историята след това е решение на сценаристите с консултация на Атууд. Втората книга излезе преди няколко години. Това е историята на дъщерите. По някакъв начин миналия сезон и този (по вашите коментари, още не съм го гледала) се опитват да обяснят събитията от втората книги или по-скоро как се стига дотам.

# 239
Биндж- уочнах всички серии до тук .Много дразнещ  сезон ,според мен ...не мога да гледам инфантилизма и тъпата физиономия на Джун...много ми идва...
Сега като се замисля ,всичко след първи сезон по книгата е тотал щета в прогресия .
И аз се надявам на успешен атентат по време на сватбата и да закриват тоя маскарад.

Общи условия

Активация на акаунт