The Handmaid's Tale - Тема V - "Praise be!"

• 17 243
  • 309
  •   1
Отговори
# 210
  • София
На мен лично ми беше малко скучен епизод до последните няколко минути. Както винаги, Джун издънва всичко.

# 211
Ама защо да е страхливец? Какво се очакваше да направи при тази ситуация? Джун е в колата, всичко в на път да се сгромоляса, трябваше да вземе решение. Взе правилното решение, според мен. В такава ситуация избираш по-малкото зло. Той това направи.

# 212
  • София
Според мен е просто повърхността на неговите намерения - целите са много по-големи, но разбира се, и по-егоистични:

Скрит текст:
Ще свали подозренията от себе си. Ще осуети плановете на Мейдей в този им вид. Той така "засвидетелства" лоялност и насочва вниманието към Мейдей/Съпротивата, но не конкретно към Джун. Може даже да се опитва да я "спаси" за пореден път от нейните хора, в т.ч. Люк. Ако Ник иска да направи нещо отвътре, им трябва жив. Знае, че тя не е съвсем съгласна с намеренията им. Обаче какво ще стане с момичетата от публичния дом, не е ясно. Реално какъвто и план да имаха в Джезабел, щеше да е недостатъчно премислен и аматьорски - без всичките командири в наличност. По-сериозен план трябва и вътрешен човек. Дали бъдещата сватба няма да е по-подходящ случай?!😉Стратегия трябва, а не импулсивност и непремерени решения - залогът е много голям!  Все си мисля, че той и Уорън ще паднат в жертва на някакъв по-късен етап.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 09:45 от Valena25

# 213
Огромната любов на Ник
Скрит текст:
се оказа изключително егоистична и егоцентрична. Едновременно разбирам защо го направи, но и съм разочарована. Болката в очите на Джун беше неизмерима.
Много се надявам да има "хепи енд" за Джанин - да си вземе детенцето от онази отвратителна жена Наоми, която се държи с момиченцето сякаш е домашен любимец. Също се надявам Лорънс да получи сносен край, тъжно ми е за него и лошите избори, които е направил.

# 214
  • София
Страхотен епизод!
Ретроспекцията на връзката на Джун и Ник беше вълнуваща, припомних си, колко брилянтни бяха първите сезони.
И аз се надявам да има щастлив край за Джанин, тя го заслужава, моят любим образ.

# 215
Не ми хареса епизода. Само сцените с Джанкн и Лорънс.
Беше адски непредпазливо това ходене при Ник, ей, кръвта като напусне горната глава и става страшно.

Скрит текст:
Според мен няма на какво кой знае какво да се надяваме, предвид че ще има Заветите, за които знаем, че бейби Никол е в Канада, а Хана в Гилеад. Лидия си е там, въпросът е дали Лорънс е командирът от следващата книга, но пък той вече май ще е твърде възрастен.
Въпросът е как ще изведат Мойра от сериала, какво ще стане с Джанин, със Серина, с Ник.

Бъдещият съпруг на Серина ще се окаже голям таралеж в гащите, супер консервативен и неподкрепящ новите идеи.

# 216
Аз съм леко разочарована от този сезон. Предвид, че е последен, то нищо съществено и динамично няма. Все едно още пет сезона ще правят и ще разтакават. Даже не мога да си представя в останалите четири серии как ще вмъкнат някакъв задоволяващ финал за зрителя 😏

# 217
Ама защо да е страхливец? Какво се очакваше да направи при тази ситуация? Джун е в колата, всичко в на път да се сгромоляса, трябваше да вземе решение. Взе правилното решение, според мен. В такава ситуация избираш по-малкото зло. Той това направи.

Абсолютно е така. Той няма избор - даже много мъдро постъпи и извъртя нещата. Джун беше в колата. Неговото присъствие в публичния дом е доказано - въпрос на време е да се разбере, че нещо се крои и всички увисват на стената. Така той проваля конкретната атака, но спасява себе си, Джун и участниците в атентата - защото в крайна сметка Джун ще ги предупреди и няма да попаднат в клопка. Единствените, които ще пострадат са момичетата там, но реално и това не е сигурно - винаги може да го извъртят, че те не са знаели. Нищо чудно да се хванат за идеята на леля Лидия дори и да ги "пенсионират" по някакъв начин. На практика Ник просто отлага във времето  удара. Не е предателство. Въпроса е, че Джун ще го разбере така и ще трябва да й се доказва в бъдеще. Не съм сигурна как ще се развият нещата, но може и да подготвят някаква негова саможертва накрая, с която да откупи греховете си. Нито да признае истината и да поеме цялата вина върху себе си е опция, нито да мълчи и нищо да не казва е опция - щеше да стане по-зле.

# 218
  • София
Ако Джун не се беше натикала да ходи с Мойра в клуба и после да се обажда за помощ на Ник, това нямаше да се случи. И тя използва Ник доста безскруполно. Тя има съпруг, когото не оставя, знае и че Ник има съпруга и чака дете, но зор всеки път той да ги спасява от малоумните им акции.

# 219
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
То има ли изобщо нещо дето Джун да не е окакала? Всеки план дето тя го знае и се намеси се проваля и все Ник трябва да рискува живота, положението и съпругата/ите си, за да я измъква от кашите. И този телешки поглед много ме дразни, Ник го разбирам защо постъпи така и въпреки всичко пак той я спаси.

# 220
  • София
Джун се впуска във всякакви мисии много смело и постоянно трябва някой да я спасява и след нея да замитат проблемите.

Дано последните 4-ри епизода са вълнуващ завършек на цялата сага, сериалът заслужава страхотен финал.

# 221
  • Berlin
То това е от 1ви сезон, 1ви епизод насам.

# 222
От началото,както тръгна сериала, Джун не трябваше да е жива досега. Обаче решиха да я направят героиня и нищо общо с първоначалната идея не сътвориха. В последните три сезона ни показват Джун в Канада нищо съществено от Гилеад.Оставам с впечатление ,че само Джизавел е останало 😁 Липсва ми екшъна от първите сезони 😀

# 223
Освен целия гняв и желанието за отмъщение, може би нелогичните и решения са продиктувани и от мечтата и да си върне Хана. Честно казано не си представям края на Гилеад в този сезон. Не виждам и как Джун ще се събере с дъщеря си. На финала на епизод 6 се замислих, че Серена всъщност веднага е осъзнала, защо Джун е там. Въпросът е дали би я предала, защото тя варва в обсъжданията си и не очаквам да я подкрепи. Другото което предстои да разберем е дали бащата Роуз знае е, че новият Витлеем е всъщност капан.

# 224
А на мен ми се стори, че бащата на Роуз знае, че Ник е там и всичко, което каза беше за да чуе той. Ще видим… Но на мен ми се струва, че той знае много повече отколкото казва.

Общи условия

Активация на акаунт