The Handmaid's Tale - Тема V - "Praise be!"

• 17 267
  • 309
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Много добър 5-ти епизод.

Мхм, то аз хубаво писах за реализма и че нещо ще се обърка и атентат няма да има, но след този епизод вече не мисля така. В смисъл тази постоянна групичка от командири, които ходят в Йезавел са много силни, сплотени и опасни. Т.е. трябва да бъдат премахнати. Но ако няма сериозни последствия и отговор наистина ще олекнат. Не знам как ще го отиграят просто. Много е сложен сценария тук. Как хем да е реалистично, хем правдоподобно, хем в интересите на основната сюжетна линия за финалния сезон.
Радвам се, че Лорънс чу какво наистина мислят командирите за него и за промяната. Той е интелигентен, ще измисли решение. Мисля си обаче, че командир Уорън не мисли като тях и наистина вярва в промяната. А той е сред най-силните, не е ли всъщност най-важния? Изобщо кой е най-големия 'бос'???
Според мен си има две силни фракции и те се борят за надмощие. Едните са силно консервативните, като онези нещастници в Йезавел, а другите са Лорънс, Уорън, Серена.

Малко недостоверно ми се видя как две крехки жени така лесно се справиха с пазача, ама филм. За мен цялата тази сцена беше излишна. Серията си беше интересна и напрегната и без този толкова излишен екшън.

Не ми хареса, че Ник се върна и уби момчето. Разбирам го, но само преди малко се видя с майка му. А и тези млади пазители и войници са промити мозъци или просто изпълняват заповеди. Не са виновни те. То по тази линия всички трябва да избият. А и с какво е по-различен от тях. Това решение на шоурънъра да ни покажат как Ник хладнокръвно се връща и убива момчето в кома за мен е сигнал, че и него не го чака нещо позитивно. Едва ли чак ще умре, но не го виждам с Джун на финала.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 08:35 от Diavolo

# 196
  • София
Е, Дяволо, ако не се беше върнал да убие войничето, щеше да се съсипе целия сериал - това не е приказка за феи все пак. Аз направо изтръпнах като тръгна да си ходи и отдъхнах като се обърна - сцената беше много много силна и показа точно това грозно лице на войната, в което млади деца с промити мозъци губят животите си.

Ако беше истински реалистично, щяха да пуснат и бомбите в бордея без да се съобразяват с жените като косвени жертви. Тук вече съм доволна, че не вървят в посока реализъм обаче, двоен стандарт Simple Smile Simple Smile

Другото, което много ми хареса, е, че показаха истинските планове за Бетлеем, честно казано, вече ми се виждаше супер измишльотина тази сюжетна линия, но сега ми се върза логично. Единствено се чудя как някой избягал, се връща доброволно, но видяхме чрез Марта-та (забравих й името), че се връщат, за да са с близките си, това е наистина силна подбуда.

# 197
  • София
Ник се върна да убие момчето, не Люк.

# 198
Освен в МАХ има ли го другаде  сериала?

# 199
  • София
Ник се върна да убие момчето, не Люк.

Разбира се, че Ник, просто съм объркал в бързината. За това написах че и за него не очаквам романтичен край след тази сцена. Люк ще умре според мен, но това не значи, че Джун и Ник ще са заедно. Уви...

# 200
  • София
Има го и в Замунда.

# 201
Работата на Ник е такава - той е от отрядите, които са убивали, изтезавали и т.н. по поръчка. Свикнал е да е безкомпромисен и да няма особени задръжки. По принцип целият живот в Гилеад е такъв - ако искаш да оцелееш трябва да си готов на всичко. Не се сещам нещо конкретно, но и друг път сякаш са го представяли такъв - той проявява човечност и емпатия само към хора, които са му близки по някакъв начин, към останалите си е студен и безкомпромисен. Мисля, че и друг път е убивал за да запази живота на Джун или своя. Към онова момиче, което му беше първата жена също не се държеше добре.

На мен този сценарий с атентат точно там ми се вижда леко изтъркан. Надявам се да се завъртят по различен начин нещата и да има доста непредвидими неща за да е интересно. Естествено все пак накрая си искам хепиенд и искам Джун и Ник заедно.

Нещо не съм убедена, че новият мъж на Серена ще е супер толерантен към нея. Очаквам пак да има проблеми - просто сега няма да е слабохарактерният Фред и ще й е още по-трудно.

# 202
Бъдещият мъж на Серина ми се струва баш от консервативната генерация. Не се е върнала да е съпруга, ама такава подозирам, че ще стане. Нито ма него вярвам, нито на нея - надиграват се.
На мен ми е много странно едно нещо - Джоузеф хем е от архитектите на Гилеад и стои в основата, хем не е в най-висшия кръг. За мен това е тотални противоречие и още от предния сезон е недоизмислено. Харесвам го като цяло, беше мило като каза “my real wife”.

# 203
  • с трима мъже :)
Ами аз, докато гледах 5 епизод, се чудех що за откачен филм гледам, то тоя сериал почна да граничи вече с психо-трилър за маниаци. Вече чувствам вътрешно как давам зор да приключи целия сериал. Не ми харесва вече, не и както 1 и 2 сезон. Ама гледам де... кво да правя, хванала съм се на хорото и аз Simple Smile .

Само Джанин ме впечатлява, че е хубавица. Simple Smile

# 204
Моето усещане е, че Ник просто е по-сдържан като цяло и се държи дървено, има и такива мъже. Това сега бяха най-големите обяснения в любов, които й е правил.
Люк за мен е символ на нормалността, на миналото. Някога са имали голяма любов, но след попадането на Джун в  Гилеад, пътищата им се разделят. Вече не са същите хора които са били, особено тя. Той никога няма да разбере зверствата през които Джун мина, както и тези които трябваше тя да извърши, така както Ник я разбира. И макар отново да са се събрали, има някаква стена помежду им, понеже нещата никога не могат да бъдат каквито са били преди.
Джанин я обожавам. Въпреки всичките удари, които трябваше да понесе, в нея гори огън! Никой не може да я пречупи докрай. Nature Fire

# 205
Изненада ме този епизод. Хареса ми как ни припомниха сцени с любов и страст и след това нещата се завъртяха като студен душ. Сега ще е по интересно, защото Джун ще е разочарована - тъкмо възможност да следим как ще намерят отново път един към друг.

# 206
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Леле, какъв епизод само. През цялото време стисках палци на моите хора,
накрая физиономията на Джун е един път.
Скрит текст:
Така се надявах веднъж завинаги Гилеад да бъде унищожен,
но уви нищо няма да стане. Предвиждам, че Лорънс, Роуз и Люк ще паднат жертва.
Джанин ми е 50/50, Ник разбирам защо го направи, но не виждам как ще успее да се
измъкне и да оцелее. Накрая, за да спаси Джун той ще умре, Серина си е
Серина, няма как да и се променят възгледите. Самозалъгва и себе си и, и останалите.

# 207
  • Sofia
Тъкмо това щях да напиша - леле!
Какъв неочакван край!
Сцената със светлината в последния кадър беше убийствена!

# 208
  • София
Ееех, най-сетне епизод от този сезон, който много ми хареса и изгледах открай-докрай. Браво, всичко ми хареса: Джун и Ник, Джун и Серена, Джанин и Лидия, Джун и Лорънс, невероятни сцени и диалози. Идеален епизод!!!

# 209
  • София
Майка ѝ каза... Не може да му се вярва... Сцените точно това припомниха, че преди е бил никой и страхливец... Очаквах го...

Общи условия

Активация на акаунт