The Handmaid's Tale - Тема V - "Praise be!"

• 17 269
  • 309
  •   1
Отговори
# 180
  • Благоевград
Престраших се да изгледам. Чак ми беше странно 3 епизода без кървища 😁😁😁
За пореден път се убедих, че Джун вече не обича съпруга си. Сърцето й е за Ник, а е с мъжа си по задължение, както тя самата каза на Ник: "Аз имах теб, а той ме е чакал толкова години".
Харесвам ги като двойка, Ник с всеки сезон ме кефи повече. Ако не ме лъже паметта, за първи път се обяснява така в любов на Джун.
Тъстът на Ник определено проявява интерес към Серина, тя го знае и съм сигурна, че ще се възползва.
Леля Лидия наистина обича Джанин. Не е защото е "дала плод", просто си личи, че е привързана.
На Джун й личи, че е бременна, лицето й е променено, много е сладка и пухкава 🥰

# 181
Тъстът на Ник участваше в "Добрата съпруга" и от тогава ми е много любим. Страшен чаровник е дори в ролята на злодея, която подозирам че ще изиграе сега.
И аз съм на мнение, че голямата любов на Джун е Ник, както и обратното. Двамата заедно са пожар. Люк е добър човек и някога Джун го е обичала много, но към момента ѝ е просто близък.
В трети епизод Ник пое (за пореден път) изключително голям риск заради нея и окото му не трепна. С Люк са просто несравними.
Леля Лидия започва да загрява, че нищо не е каквото изглежда и ще се пречупи. Очаквам да е деен участник в сриването на Гилеад.

# 182
Аз също смятам, че това между Джун и Ник е нещо по-специално. Така ни го представяха - те само с поглед и леки докосвания си казваха толкова много неща. Все пак най-силната любов е невъзможната. Люк винаги е бил сигурен и предвидим.
В тези епизоди обаче това го няма - твърде постно ми стоят Джун и Ник един до друг. Може би защото актрисата е бременна, но някак изглеждат уморени, дори отекчени. Липсват силните чувства.
Като цяло и трите епизода ми изглеждат някак бледо копие на всичко в началото. Да, с кеф ги изгледах, интересно ми е, поплаках си на срещата с Холи, но всичко е само на стари лаври. Просто защото така ми се ще да стане - да видя такова развитие - не, че сериала има същата динамика, напрежение, въздействие както в началото.

# 183
  • София
Изгледах епизод 4

Хареса ми
Скрит текст:
На практика нямаше много динамика, но се поставиха много важни свързващи сезона звена и се градеше здраво занапред през сезона.

Разбирам и Джун, но и Мойра и Люк. Според мен всеки един от тях е прав гледайки през собствената си камбанария. Но най-лошия възможен план е да отидат заедно. Е, тук вече чупят тъпомера.

Имам натрапчивото усещане, че Люк ще умре в този сезон. Мойра също е застрашена, но не колкото него. За мен Люк е пътник, но дано дано сбъркам.

Командир Лорънс е добър човек, но и той като Серена отговарят буквално на една от най-популярните поговорки:
''Пътят към ада е постлан с добри намерения''

Също така имам опасения, че ако този бомбен атентат се осъществи (макар че на онзи надутия нещастник, дето се заяде дори и с командир Уорън и караше любимата ми Джанин да мяука, много ми се иска да му извият вратлетнцето) само ще навредят на каузата за промяна в Гилеад. Марк Туело не го ли осъзнава? Нима си мислят, че с бомби ще подчинят Гилеад? Това по-скоро ще настърви по-консервативните сред вихрушката и ще навреди на интересите на Нови Витлеем, вместо да помогне за някаква революция.
Гилеад е наследил най-доброто от САЩ, т.е. те са си империя. Една империя трябва да се разруши отвътре или промяната да настъпи след като самите управляващи го осъзнаят. Със сила няма да стане.
Канада и остатъка от САЩ (истинския САЩ) са като мравки в сравнение с Гилеад.

Ако не бях разбрал, че все пак ще има щастлив край и ако това беше един брутален суров реализъм (тип 1984), то тази военна интервенция ще донесе само една пирова временна победа.

В този ред на мисли ако следваме някакъв модел на суров реализъм по някаква причина планът на Люк няма да успее, защото ако успее и убият една дузина командири и ако въпреки това няма ответен брутален удар, то ще олекнат.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 22:13 от Diavolo

# 184
  • Sofia
Муден епизод, но пък, както казва Diavolo, свързват се събития.
Оказва се май, че Серина ще се омъжи по любов, а не насила, както се предполагаше в началото.

# 185
  • София
Ами не, не обичам динамично празни епизоди.
Разбирам да е излязъл цял сезон, но седем дни да чакам, за да начертаят няколко връзки, които ще се разплетат в следващите епизоди, тц, дано не се повтаря.

# 186
  • София
Най-накрая изгледах трите епизода, надявам се до довечера да успея и новия да изгледам. Силно начало, чак ми става мъчно да се разделим с образите.

# 187
  • Благоевград
Колко изкуствено "Обичам те" между Люк и Джун. Голямо мъчение.
Серина не мога да я разбера дали наистина проявява интерес към командира или си плете кошницата пак да е във властта.
Сцената с командира и Джанин ми беше трудна за гледане. Как я унижаваше само. Гадини! А пък другият, който отглежда детето й, толкова хубав жест направи към нея. Имам чувството, че ще помогне да я освободят. Гризе го съвестта, че е там, но сам й каза, че това е бил максимума към онзи момент за нея.
Люк ме дразни. Наистина Джун е права, че той изобщо нямо представа какво да прави и как да оцелее в Гилеад. Те се борят за детето си, но тя вече не ги познава. Едва ли би тръгнала с непознат мъж, който й обяснява, че е баща й. Сложна ситуация е там, интересно ми е как ще се развие линията с Хана, Джун и Люк.

# 188
  • с трима мъже :)
Свалила съм 4 епизод, но така седи у нас, довечера мисля да го гледам най-накрая.
От първите 3 като гледах единственото, което ме впечатли, беше Джанин Simple Smile. На тая жена и двете очи да и извадят, пак ще е красива. Червена коса, зелени очи .... няма такава комбинация!!! А пък чертите на лицето и са уникално красиви, ама наистина уникално. Не мога да и се нагледам.

Харесаха ми сериите, но не съм плакала (както винаги).

А.... относно Джун и Ник.
Скрит текст:
Аз пак не видях в очите на тоя артист любов. Нещо няма химия между тези двамата. Лично мнение. Но ми хареса как я прегърна само с едната си ръка и я целуна по челото. Усетих приятелски чувства, на хора, които са свързани доживот, с дете.

# 189
И на мен ми допадна горе-долу четвъртия епизод, въпреки че ми беше малко муден.

За мен още от трейлъра най-интересни и интригуващи са ми отношенията между Серeна и Уортън, като аз си мисля, че тя е водена основно от изгарящата си амбиция и жажда за власт и влияние, което не пречи и да е привлечена от чаровния висш командир, разбира се. Но високото му място в йерархията на Гилеад е от първостепенно значение.

Един въпрос за героинята на Маккена Грейс, Естер - какво се случи с нея в крайна сметка? Доколкото аз помня, след смъртта на командир Пътнам, тя така и не бе разпределена като прислужница към някой друг, a поне според информацията в IMDb актрисата няма да участва във финалния сезон. Ако правилно си спомням и това е така, и нейната история в сериала ще остане незавършена навярно. Дано поне изяснят съдбата на Емили, защото в противен случай сценарият изключително олеква... Въпреки напускането на актрисата, за мен това сценарно решение - завръщането ѝ в Гилеад след всичко случило ѝ се, бе безумно и нелогично.

# 190
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Петия епизод ми хареса, за разлика от доста мудния четвърти тук вече се позадвижиха нещата
на няколко фронта. Но, човешката природа вари я, печи я винаги ще си остане една и съща.
Скрит текст:
Не само леля Лидия се усети, но и командир Лорънс най-сетне проумя,
че го готвят за курбан и не може да разчита на останалите. Джанин милата много ми се иска
да се измъкне някакси от Гилеад с дъщеря си, заслужава след всичко, което и причиняват и пак
проявява човещина и съчувствие, страхотен образ. Джун има само една физиономия този сезон
на пребозало теле с тези леко отворени устни и вперен поглед. Самата актриса е вече явно доста
бременна и и е трудно дори да се движи и да си прави сцените. Искам повече от Ник, стана
фигурант и почти го изтикаха от сцената. Серина винаги се урежда, не знам как го прави, но
такива опортюнисти и в реала никога не остават без пари, покровители и късмет.

# 191
  • Berlin
Четох, че Елизабет Мос е родила по време на снимките, ако не се лъжа. Как е изкарала цял снимачен период бременна, това оправдано ли е в сериала или просто не я дават много много изцяло? Още не съм започнала с новия сезон.

# 192
  • Sofia
Да, доста по-динамичен епизод, с удоволствие го изгледах!
Серина чак ме трогна накрая, но при това, което чу Лорънс в Йезавел, май няма много надежда за промяна.

# 193
Аз четох че е родила преди началото на снимките. Т.е. била е с бебето по време на снимките.

# 194
  • София
Това е добър епизод, динамичен, много ми хареса.
Много се коментира, че Люк няма да оцелее, а дали накрая е възможно Джун и Ник да се съберат.

Общи условия

Активация на акаунт