Лоша миризма в пералнята!!!😒

• 15 176
  • 94
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, въпросът ми не знам дали е за тук .
Спешно моля за съвет някой препатил .Мъжът ми пуснал яке и тениска в пералнята , които полял с обилно количество бензин,  докато отремонтирал колата .
Дрехите вече изхвърляхме, ясно е....но пералнята може ли да я спася ? Много мирише на тая отрова  , дайте ми съвет , ако има шанс .благодаря 😞

# 46
https://topdom.org/kak-da-izbavim-ot-mirizmata-na-benzin/
Пишат, че  за пералнята било много трудно, но не казват невъзможно. Аз бих опитала.
Може би с  меглио. Дано помогне.

# 47
  • Paris, France
Бензинът плува над водата и затова остава в пералнята. Имало някаква клапа, която затваряла пералнята за да не влизат газове от канализацията. Трябвало тя да се отваря. И да се разглобява и чисти.

Приятелка с мъж механик ме посъветва да се излее шише бебешко олио. Олиото разтваря бензина. После се пуска 2 пъти със сода и ензимен прах.

Внимавайте, защото бензинът е силно запалим!

Може да я оставите отворена известно време да се поизпари.

# 48
Благодаря ви !

# 49
Бих сменила пералнята. Ако има място оставете тази само за работно облекло, не мисля, че то има работа в основния уред.

# 50
Здравейте,  да споделя как реших въпроса с аромата на бензин .Може да е полезно някому след време.По съвети  от тук , разбира се.

Първо изсипах върху барабана  бебешко олио.
След това3 -4 цикъла  на  празна пералня  слагах голяма количество сода бикарбонат и прах за пране ензимен .
След това проветряване - по цял ден пералнята я държах отворена.
На 5тия ден се осмелих да пусна дрехи .без проблем ,не остава аромат в дрехите .
Към днешна дата 2 седмици по късно и пералнята не ухае .
Много благодаря на всички , които съдействахте  с идеи.

# 51
Здравейте, предстои ми почистване на пералнята. Всичко съм изчистила-чекмедже, филтър, уплътнение. Сега се чудя дали да сложа таблетка за съдомиялна, една или две; прах за бяло или препарат за почистване на  перални? Напоследък ми излизат много клипчета с таблетките, има ли ефект? Моля, споделете. Иначе на най-дългата ми програма, на 90 градуса ще е почистването, само да видим с какво Simple Smile

# 52
Препарат за пералня.

# 53
Продават в DM хубав препарат за почистване на пералня. Бях доволна, когато миналата година почистих пералнята. Отвратителната миризма се махна.

# 54
 Отвратителнта миризма е от ниски температури, течни препарати и омекотители.
Хубав препарат е на К2r.

# 55
  • Paris, France
Бих казала от ниски температури. Пера основно с течни препарати и слагам омекотител на всичко, освен хавлии и кухненски парцали. Нямам проблем с миризма, освен ако не оставя пералнята затворена дълго време. Едно, единствено пране, с хавлии вътре, а не празна, на 95°С и мирише на чисто, дори и да е с течен препарат самото пране. Мислех, че трябва прах и Ваниш, но и с течен се оправя, но само на 95°.

# 56
Имах предвид взети заедно, защото опитът ми от темата за пералните показва, че много от хората искат да перат за 15-20 или 30-40 минути на 30-40 градуса и прането да е добре изпрано, и пералнята добре да мирише. Срещала съм потребители, които никога не са си чистили фълтъра на помпата и даже не знаят какво е това.

# 57
Имах предвид взети заедно, защото опитът ми от темата за пералните показва, че много от хората искат да перат за 15-20 или 30-40 минути на 30-40 градуса и прането да е добре изпрано, и пералнята добре да мирише. Срещала съм потребители, които никога не са си чистили фълтъра на помпата и даже не знаят какво е това.
Леля ми и братовчедка ми никога не са го чистили. Един път им казах, че чистих филтъра на пералнята. Те ме попитаха къде се намираше филтъра и защо го чистя. Леля ми каза да не чистя филтъра, че щяла да счупя пералнята. Каза ми да не пера на 90 градуса,.че ще унищожа пералнята си и ще стопя уплътненията вътре около барабана и пластмата в перарнята.

# 58
Тези приказки за 90-те градуса и скапаната електроника ги ръсеха "майсторите-разбирачи", хванати от улицата, и станаха "истина" ...та до ден днешен Joy

# 59
  • Paris, France
Прането на ниски температури, дори и да е с прах и дълго не чисти миризмата на мухъл. Имам роднина, която така пере хавлиите и на втория ден миришат на мухъл. Слагала повече прах и така се изчиствало. Изчиства се трънки. Била чистела пералнята с парочистачката. Като минах с пръст по гумата, няма да ви казвам какво излезе. Настроила е пералнята на 40° и 1000 оборота, защото така и казал техникът, който я монтирал. Е, за какво са другите температури и обороти тогава? Хавлиите, центрофугирани на 1000 не изсъхват по 12 и 24 часа зимата.

Филтър чистя веднъж годишно. На предишната беше вътре, но на тази е отвън и теква вода като развия капачето, те ме мързи. Мирисала съм мъха, който се събира по филтъра. Ами никога не е мирисал на мухъл, но перем през ден, даже всеки ден в повечето дни, а това също има значение.

На мене няколко техници са ми казвали да ползвам ниски обороти когато е възможно. За ризи, бельо, якета, вълна ползвам 800, но дънки или хавлии не мога да си играя да суша дълго и си ги пускам на 1200, 1400, 1600 или колкото са максималните.

Общи условия

Активация на акаунт