Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 48 182
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Толкова е наблюдателна, че знае точно каква картина виси в спалнята на Нела, без никога да е ходила там.
Но може да е чула от друг който е ходил.

# 571
Само че в книгата тя не общува с никого. Седи си в къщата и прави миниатюри. Дори с Джак, който й прави доставките, не е близка (категорично), в един от случаите просто оставя пакета пред своята врата, все едно е сигурна, че ще попадне където трябва.
Очевидно понякога излиза и наблюдава Нела, но като се има предвид, че прави миниатюри и за други, тя трябва повече да се занимава с шпиониране и клюки, отколкото с майсторене.

# 572
  • София

Както са написали в анонса: вдъхновен от действителна американска военна програма - с цел да се предотврати събитие като 11 септември. В момента 3 от всичките 4 оставени коментара са положителни. Поне два релийза са в обичайните тракери. Субтитри има. Още не съм гледал Е1.
Ще са 8 епизода. В IMDb засега е със 7.5 (информация https://www.imdb.com/title/tt13111078/)

# 573
  • София
6, 7 и 8 епизод на Вещерът - налични 😀 Сюжетът на романа е спазен в общото настроение на главните герои 😐 Което за мен е разочароващо, основно защото в последните томове на книгата има отчаяние, слабост, липсва идеята за Предопределението и надеждата в него и т. н. От една страна - от друга, при наличието на игра, книги и толкова сюжетни линии, не успяха да направят филма по своему уникален. Дори не задържаха Хенри 😖

# 574
В ново изявление, един от продуцентите твърди, че сериалът не можело да следва сюжета на книгите и игрите, защото публиката е тъпа и не може да ги разбере.
https://www.nme.com/news/tv/the-witcher-producer-blames-simplifi … torylines-3478294

Скрит текст:
А като напиша, че тези хора (както този, така и другата продуцентка, която обвини Кавил в токсичност) са отвратителни, сигурно си мислите, че съм пристрастна, защото имам различни ценности...

А пък индийската актриса, която играе Йенефер, била избрана, за да се предизвикат стандартите за красота. Тя е слаба, добре сложена и симпатична на външен вид. Не е и особено тъмна. Т.е. намекват, че е грозна и така предизвикват стандартите?

# 575
  • София
Хаха, Йена си е красива, това са изтъркани лафчета, нищо не предизвикват с избора ѝ. Дори не знаех, че е индийка.
Кавил е перфектен, и както повечето хора, взели присърце работата си и брилянтни в нея, е обвинен в нарушаване на границите. Просто защото друг кусур не могат да му намерят. 😐 Често срещан аргумент, когато трябва да хейтиш по някой наистина добър. И не е нужно да си кой знае колко умен или да си киноман, за да го забележиш.
Много ми е интересно ко точно ще правят още два сезона, като еднорога се появи края на трети сезон? 🤔 Каква ли са я накъдрили натам...?! Явно времето на Цири с бандата ще го има.

# 576
Не съм сигурна дали е официално, но четох, че за момента снимките на следващия сезон са отложени за неопределено време, уж заради стачката.
Което може и да означава тихо канселиране.

# 577
  • Somewhere far away
Без хенри сериала ще е провал.  а с  тези продуценти и сценаристи... само глупости сътворяват така че ..по добре да не го започват изобщо този следващ сезон.

# 578
  • София
Foundation 2.4
Where the Stars Are Scattered Thinly

https://www.imdb.com/title/tt28150457/

Втори пореден добър епизод, а странното е, че в него не видяхме основни персонажи като Гаал, Салвор, сприхавия Хари, Брат Ден и Демерцел?! 😮
И въпреки това ми беше интересно.

Любимата ми арка от епизода може да прозвучи странно, но ми беше с Бел Риос, жена му и шпионинът на Трантор забравен в онова забравено от Бог място за 40 г. Дюсъм Бар го има и в книгите, а Йеспер Кристенсен изигра малкото си сцени по един превъзходен начин. Харесаха ми философските им разговори за войната и за това, че все още се намират отдавна забравените книги...
Там беше и единствения екшън в епизода. Бел Риос разбра за това, че ''магьосниците'' имат лична аура и че корабите им могат да правят скокове в пространството. Това е така, чисто технологически, Фондацията е много по-напред с материала от Империята. Числено обаче са по-малко. Засега под шапката на Фондацията са само 7 планети.

На Трантор, Кралица Сарет продължава да си плете кошничката, като все повече омайва брат Зора, а ето, че вече си има и нещо като собствена шпионска мрежа под носа на Ден и Демерцел. Интересно дали скорошния крах на Империята ще започне от нея при едно евентуално отмъщение ако разбере, че именно Император Клеон 17-ти е отговорен за смъртта на родителите и.

Видяхме най-накрая и другия Хари. Който иска да бъде наричан, Д-р Селдън. Много ми хареса. Тази част от него прилича много повече на истинския Хари Селдън, поне от това което виждам досега в сериала.
Дипломатическата мисия на Поли и брат Констант според мен ще претърпи пълен провал и се опасявам за Поли...
И интересно къде ли бе изпратен Хобър Малоу и с кого ще се срещне?

Добър епизод.
-
8.0 / 7.5

# 579
Изгледах първи епизод на "Древните". Няма да го бъде, 40 мин. ми се сториха като 2 часа, много мудно, прекалено много приказки и тъпчене на едно място. А би трябвало, поне в първи епизод да има интензивно действие и да грабне зрителя.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 12:24 от Nona M.

# 580
  • София

Обзор (анонси) за сериалите през този месец - от онлайн изданието на "24часа": https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/15082920
73-годишната Сигърни Уивър изглежда страхотно с каубойска шапка като баба Джун в една ферма без пришълци. Само убийства в къщата отварят още работа на Адвоката с линкълна. Оказват се Убийства на края на света. Където... Зимният крал не е по Дж.Мартин, а е самият Артур. Асока Тано се вмъква в Приюта, а там поредни "Кучета от резервоара" предлагат Обезболяващо за Милиарди. Просто, едно Нашествие в Ритъм - водещо май към финала на Рагнарок. И още неща.

# 581
Радвам се, че тръгват Нашествие, сезон 2 и Рагнарок, сезон 3.

# 582
Ха, радвам се за Рагнарок.

# 583
  • София
Foundation 2.5
The Sighted and the Seen

https://www.imdb.com/title/tt28150459/

Този епизод ми беше леко скучен и досаден.
Вече прекалено много се отклониха от книгите и към момента само заглавието и имената на някои герои са общото между творчеството на Азимов и шоуто на Апъл.
Епизодът не беше слаб, но вече се хващам как започва да ми става някак си безразлично, което си е плашещо. Надявам се да се запали някаква искра, нещо важно да се случи и да рестартирам интересът си. Защото усещам как всяка седмица гледам едно и също нещо, като само сменят героите...

--> Има спойлери <--

Хари си се оказа клонинг. Познах. Амии, то нямаше какво друго да е... Клеон си има конкуренция вече. Император Хари първи, хаха. 😀
Хари, Гаал и Салвор се сблъскаха с менталистите на Игнес. Цялата тази линия изобщо не ми хареса
Прекалено усложняват нещата, прекалено много разтеглят локуми и като цяло всичко това  ми стои не на място и излишно. Не случайно го няма и в книгите.
В тази връзка дали пък другия Селдън не е изпратил Хобър Малоу с тайната мисия да основе Втората Фондация от негово име. Но първо трябва да се срещне с някого. Ще видим. Много държа поне основаването на втората Фондация да е на същото място като в книгите... Ще е епично.

Сарет и Ру разбраха, че Демерцел е робот. Чудо голямо, сякаш ще направят нещо... Абсолютно нищо не могат да сторят.

Оказа се, че наистина брат Ден е убил родителите на Сарет. Демерцел каза, че е покрила всичко и няма как да се разбере ама дъртия нали каза на Ру за Меморията и от там може да се извлече спомен дори и от Клеон 17. Ама ще е нереалистично и дано не се стига до тези фантасмагории.
Екзистенциалната криза на Аз-ът в брат Здрач също е по-скоро дразнещ ме момент. Но всички тези проблеми се трупат ли трупат, защото Империята е все по-близо до своето разпадане. А обикновено една Империя се разпада отвътре... Прогнива отвътре и става слаба и уязвима за враговете си. Често просто се самоунищожава от само себе си.
-
7.0

# 584
Излязъл е трейлър за спинофа на Касълвения, обаче аз бях доста заета (а след това в малко отпуск) и съм го проспала:

П.п. Този сериал все ме подсеща как като малка гледах Ди, ловецът на вампири, усещам много особена носталгия... Не мога да преценя дали там хорърът беше повече или по-малко...
По принцип винаги съм мразила хорър, но не знам защо точно този филм (за Ди) ми беше харесал и си го купих на касета.

Общи условия

Активация на акаунт