Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 48 178
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Berlin
Ха, това ми е едно от първите анимета, май като студентка го намерих из мрежата и го гледах, Vampire Hunter D.😀 Сещам се за него и аз от време на време с носталгия покрай големия син (сега е запален по аниме и манга).

# 586
  • София
Изгледах сезон 2 на Good Omens
https://www.imdb.com/title/tt1869454/

Много съм раздвоен за този сезон. Със сигурност сезон 1 ми хареса много повече, но и този си го бива. Само че за съжаление и тук не спестиха бруталната и нарочна пропаганда, с което автоматично му намалих драстично оценката, защото е самоцелно и нагло вкарано и нямащо нищо общо с творчеството на Тери Пратчет.
Няма проблем с двете жени в сезона, Нина и Маги. Беше добре замислено и стоеше добре.
Обаче в края, малеее. Криндж! Нямат срам някои хора значи.
Като цяло сезон 2 са си свободни съчинения и е дело на сценаристите на шоуто, а не както сезон 1, който си е строго по великия Пратчет.
И това си личи разбира се, особено в последния епизод...
Таман щях да похваля много яко този последен за сезона шести епизод озаглавен 'Всеки ден' на великата рокендрол класика на Бъди Холи и невероятния туист между Велзевул и Габриел (направо 10 от 10 цялата история и мухата в нея) и в края се изсраха на метеното ама буквално! Не знам дали бих гледал трети сезон. Защото не може да няма. Завърши очаквателно ако мога така да се изразя...

Жалко...
Първо, не може да имаш две кулминации и разкрития в рамките на един епизод. Забранено е. А тук даже се случи в рамките на по-малко от 10 минути...
Второ, съвременната нагла либерална вихрушка явно не знае какво означава истинското мъжко приятелство. Едно от най-силните неща в света. За тях обаче не може да има приятелство. Анатема! То задължително трябва да прерастне в гей връзка, че как иначе...
-
сезон 1: 8.5 / 8.0
сезон 2: 6.0 / 6.5
-
Генерално: 7.5 / 7.0

# 587
  • София
С голямото дете гледаме Изгубени в космоса. Филмчето става за деца, защото е интригуващо, едновременно с това надеждата никога не бива губена, всички важни герои оцеляват. И не на последно място, семейство Робинсън е сплотено и силно семейство, при това без да е идеално ❤️
На мен също ми е интересно и приятно да гледам, през очите на детето нещата не ми изглеждат наивни, а просто радостни ❤️
На малкото не бих пуснала филма, нищо че пише 7+ Има си напрегнати сцени, моменти на въздействащ страх... Мисля, че поне 8-9 годинки е долна граница.

# 588
И преди съм го писала - никога не разбрах манията по Азирафел и Кроули от Добри поличби. Когато пуснаха първия сезон, препрочетох книгата, за да разбера дали не съм пропуснала нещо и се оказа, че не - не съм.
Двамата са второстепенни персонажи и други, които бяха напълно пренебрегнати в сериала, ги засенчват.
Колкото до взаимоотношенията им - изглеждаше ми, че Кроули възприема Азирафел като приятел, докато вторият по-скоро го търпи. Те дори не прекарват много време заедно, всеки си гледа работата и нямат интерес да има Апокалипсис, просто защото им харесва да живеят в човешкия свят.

Излишно е да пиша, че нямам интерес към втория сезон. Не толкова заради пропагандата, а защото последните години нещо не се впечатлявам от напъните на Гейман като писател. Разбирам, че Тери Пратчет много го е уважавал и го е смятал за гениален, аз също съм склонна да смятам мои приятели за по-добри, отколкото реално са...

# 589
Диаволо, абсолютно съм съгласна с теб за мнението ти за 2 сезон на Поличбите. Финалът беше абсолютен шамар и токова не на място. Сър Пратчет сигурно се обръща в гроба.

# 590
Едва ли - той сигурно би одобрил всяко решение на Гейман. А и си спомням от разни интервюта, че идеята за книгата по начало е била на младия Гейман, само че той почти я бил отхвърлил и отказвал да довърши започнататия ръкопис, затова Пратчет го насърчил и му помогнал.
Като се има предвид, че децата в книгата са написани по подобен начин на тези от поредицата за Джони Максуел, конниците на Апокалипсиса донякъде напомнят за тези от Крадец на време, а вещицата е типична пратчетова вещица, приемам, че само общата схема на историята - идеята да се напише пародия на Поличбата, както и намесата на ангел и демон, са дело на Нийл Гейман.
Затова и децата, конниците и вещицата са жестоко орязани още в първи сезон. На мен точно те ми бяха интересни (и всъщност те имат повече присъствие в хартиеното тяло, в сравнение с историята на ангела и демона).
За мен пък историята на Азирафел и Кроули в един от епизодите (дето ги даваха в различни епохи) беше скучна и абсолютно излишна. Като цяло ми тъпееше. Не съм чак такава фенка на актьорите, че да им се радвам.

Тенант ми беше любимият Доктор, но от тогава ми се струва, че навсякъде играе по един и същи начин и доста преиграва.

# 591
  • Разпиляна във въображението
Прочетох романа "Периферни тела" и се питам "Какъв сериал гледах?" Явно е било "по мотиви", защото има разминавания. Големи. Май отново ще си го пусна, но леле...

# 592
Относно периферните тела, мисля че са вкарвали мотиви от -2ра книга от същата вселена на автора. Но не съм сигурен, не съм чел другата книгa - Agency. Дори се очаква 3-та книга да издаде автора, но не се знае кога ще е.

# 593
Прочетох романа "Периферни тела" и се питам "Какъв сериал гледах?" Явно е било "по мотиви", защото има разминавания. Големи. Май отново ще си го пусна, но леле...
А препоръчваш ли романа като цяло? След като сериалът ми махна главата, се чудя дали да го прочета.

# 594
За съжаление, сериалът няма да има втори сезон, сега видях:

Отдавна има слухове, че студиата ще се възползват от стачката, за да канселират много сериали и филми, на които вече е дадена зелена светлина, сега тепърва ще гледаме какво ще става...

# 595
Много жалко. Много трудно харесвам нещо извънредно много и тъкмо да се зарадвам, че е подновен...

# 596
  • София
Foundation 2.6
Why the Gods Made Wine

От една страна може би най-интересния епизод този сезон (заедно с четвърти), но от друга страна ми се струва, че прекалено много усложняват нещата и бягат все повече и повече от книгите. Интересно си е обаче и разбирам хората, които не са чели книгите и харесват сериала. Има не малко причини поради които да го харесват...
Генерално епизодът беше интересен и напрегнат и не усетих близо единия му час дължина. Най-хубавата част от епизода беше на Игнес.

По-конкретно за епизода:

--> Има спойлери <--

Значи Хари Селдън от Трезора е изпратил Хобър Малоу да се срещне с 'Хуманоидите' в техния дом, в 'Домашния рояк' Защо???
Този Хари Селдън обаче не знае нищо за втората фондация и за плановете на другия Хари Селдън. И изобщо за неговото съществуване. А пък той какво сега, получи ново тяло, само за да умре отново...?! WTF хора? Какво по дяволите се случва. Умря ли наистина Селдън? Клонинга му по-точно. Ако е така, какъв беше смисълът от всичко това? Може би за да 'възкръсне' отново като дигиталния Хари и удиви менталистите? Салвор намекна нещо подобно по време на разговора им докато ловяха риба. Или пък всичко това беше само, за да видим миналото на Хари и връзката му с Яна. Този момент с Яна и създаването на 'Блясъка' не ми се коментира, защото още не мога да прежаля Венабили...

Така и не ги харесах менталистите в книгите, тук още по-малко. Само да вметна, че тази Телем и цялото това затънтено място на Игнес с всичките менталисти си е измишльотина за сериала.
Вярвам, че Гаал ще прозре какво всъщност представлява Телем и ще я надхитри по някакъв начин. Може би и ще я убие. Гаал и Салвор трябва да отмъстят за Хари със сигурност.

Харесаха ми много сцените от Трантор при пристигането на 'пратениците' на Фондацията. И жалко, че ни показват толкова малко от тази удивителна планета-град/империя. Да го кажем директно ако все още някой не е наясно, но Трантор е копие на Древния Рим (това е и идеята на Азимов). На неговия блясък и величие и на неговия упадък и падение векове по-късно.

Излишно показване на мускули от Сарет 1-ва. Бях сигурен, че ще вземе думата, ще се държи дръзко и глупаво и ще даде празни обещания на хората. Така и стана. Банално клише. Слаба игра на актрисата обаче. Редува силни със слаби моменти, но като цяло за мен не е добро попадение за партньор на невероятния Лий Пейс.
-
8.0 / 7.7

# 597
  • Berlin
Еее, жалко за Периферни тела, хареса ми доста. Книгата завършена ли е? Само една ли е всъщност, бях останала с впечатлението, че са няколко.

# 598
  • Разпиляна във въображението
Книгата е завършена. И  всички герои, дори спорадичните,  са със затворени линии.

Книгата ми хареса, но началото ми бе трудно с всички непознати за мен думи. Какво е това, да му се...? - си мислих често. Упорито продължих без да се задълбавам - това прави нещо си Simple Smile и с времето всичко си дойде на място. Бързо я изчетох на почивката, въпреки обема си от 500 страници, а и по цял ден по пътеките. Увлекателна, а и всичко се развива в рамките на две-три седмици действие. Разликите са съществени.

Не съм проверявала дали е част. Подозирах заради разликите.

# 599
  • Sofia
И аз изгледах Добри поличби, сезон 2
Може би най-любимата ми книга. И всъщност може би точно заради това този сезон ми хареса повече. Нямах очакванията, както беше с 1 сезон, въпреки че и той доста ми хареса. Но единственото, което исках след него е пак ьа5 си прочета книгата.
Та, моето мнение за сезон 2 - хареса ми! (ако не е станало ясно, тъй като вече няколко пъти написах, че разни неща са ми харесали)
Най-вече това, че наблегнаха на връзката на Азирафел и Кроули и историите им от миналото. Но и аз приемам двамата като приятели. Напълно излишно ми е да има романтична любов между тях.
Не обичам да давам оценки, правя го само когато нещо супер ми е харесало(уау!), така че.. 9 от 10 😁

Общи условия

Активация на акаунт