Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 48 176
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Току-що приключих "Сянка и кост" на Нетфликс. От края се вижда, че трети сезон ще има. 😀
Ок съм с двете сюжетни линии - на групичката на Каз и на тази на Алина и Мат. Хареса ми и стегнатата динамика. Фентъзи светът е прилично свеж, има заимствани доста модели, но цялостното представяне е по своему оригинално. Държа да отбележа, че не съм чела книгите.

# 601
  • София
Foundation 2.7
A Necessary Death

https://www.imdb.com/title/tt28150467/

Страхотен епизод!
Надминаха епизод 6 и ако всички епизоди до края са такива ще съм много доволен.
Оставям настрана кардиналното разминаване с книгите. Всичко съм написал по въпроса и няма смисъл отново да го дъвча.
Ако все пак краят е такъв като в книгите ще е приемливо. Явно ще е така, но са решили да стигнат до него по такъв начин, че да бъде разбрано по-лесно от средната американска публика, а и да се разберат по-добре тези идеи сега през 20-те години на 21 век.

На епизода отново.

--> Има спойлери, не четете ако не сте гледали и не искате да знаете какво се е случило <--

Много ми хареса туиста с Хари на Трантор прикрепил се в мозъка на брат Констант, но и подобаващия отговор на брат Ден. Значи Ден се е съобразявал с психоисторията на Селдън и основната причина да иска да сложи край на клонираната ера в Империята е именно пророчеството на Селдън. Между другото самият Хари също беше изненадан. Страхотен ход. И от страна на Хари и от страна на Клеон.
Двамата разиграват някакъв междузвезден шах и местят останалите като пионки. 😀😉

Ето защо Хари е изпратил Хобър Малоу при 'рояка' Ако хуманоидите бяха застанали на тяхна страна, то Империята нямаше шансове, но ето до какво води дългата тирания. Тя е насадила такъв страх у подчинените, че дори самата мисъл от бунт ги ужасява. Селдън загуби това разиграване, но все пак даде зрънце за размисъл на тази мистериозна раса предвождана от 'Тя-център' Може пък по време на войната да преосмислят решението си. Дали заради 'Опалиска' без който не могат да функционират или заради нещо друго.
Начинът по който Хобър се измъкна ми хареса. Беше и реалистично и забавно.

Реално войната чука на вратата. В епизод 8 би трябвало да видим обсадата на Терминус от генерал Бел Риос.
Но за съжаление на брат Ден, Империята е обречена, защото срещу математиката не се върви. Тя е точна наука!

Кралица Сарет от Доминиона най-сетне узна колко безпомощна е да направи каквото и да било и реши да спретне безкръвен преврат. Хитро. И това все пак е нещо. Макар че като се замисля каква е разликата? Генетично те са едно цяло. И както каза 'Зора' каква е гаранцията, че след години той няма да се превърне в същото чудовище?

Демерцел беше страхотна. Изобщо Лаура Бърн е рядка находка. По изражението и не можеш да познаеш какво си мисли. Абе голяма актриса. В същото това време Ела-Рае Смит е прекалено прозрачна, а като стисне тази муцунка ми прилича на сърдито 7 годишно момиченце.
НО, тази Демерцел в сериала поне според мен изпитва чувства към брат Ден!
Очаквам с нетърпение нейната история в ретроспекция, защото не можа да няма такива.
За първи път в сериала се спомена за прословутите закони на роботиката на великия Айзък Азимов!
А как само с няколко думи Демерцел се справи със Сарет, лелее, настръхнах.

На Игнес става все по-откачено! WTF?! Тези там ще избият целия главен каст, хах. Хари е ясен вече, ама онази психопатка и Салвор ли уби? Съмнявам се, защото Гаал я видя в бъдещето. По-скоро е в безсъзнание и може би ще я държат в плен. Но как? И как Гаал няма да разбере? Ще използват двойник ли, но Гаал е твърде силен телепат, за да я измамят за по-дълго време, а и като майка би трябвало да усеща дъщеря си.
За съжаление до момента Гаал се държи като пълна глупачка. Да видим докога.

Останаха само три епизода до края на сезон 2. Очаквам с много голям интерес епизод 8 следващия петък.
-
8.5 / 9.0

# 602
  • София
Anne Rice's Mayfair Witches
https://www.imdb.com/title/tt15428778/

САЩ ; драма/фентъзи/хорър ; продукция на AMC Studios ; 8 епизода ; подновен за втори сезон
по романите на Ан Райс

Предполагам знаете за т.нар. Immortal Universe, с която AMC се захвана след като закупиха правата върху творчеството на писателката (лека и пръст).
Доколкото знам този сериал е вторият от вселената след Интервю с вампир, който обаче все още не съм гледал, защото ме е страх да не са го окепазили яко. Самият филм ми е сред най-любимите изобщо.

Да се върна на вещиците. Първо да кажа, че не съм чел книгите. Чел съм тези за Лестат, но не и за Лашър и вещиците Мейфеър. Така че не знам как е сериала по книгите.
Самият сериал обаче не ме впечатли. Не знам дали е до сценарий или каст, но не ме грабна. Не е слаб или лош, просто не се получи химията между мен и продукцията. Но въпреки това ще гледам сезон 2. По-скоро проблема ми е в сценария, защото каста не е лош. Бавно ми се развиваше действието и генерално не бях въвлечен в историята. Така и не разбрах какво им е толкова специалното на тези Мейфеър...
Не разбрах и този Лашър какъв е. Сатаната (едва ли, мех), демон, древно създание или тъмната страна на самата вещица? Той ли я използва или тя него. По-скоро е някакъв демон или древен зъл дух, не знам и аз. Той ми беше най-интересния образ в сериала, а Джак Хюстън стоеше много добре. Александра Дадарио я знам от The Girlfriend Experience и Белият лотос и какво да кажа за нея. Абе не стои толкова зле колкото си мислех, но не е особено талантлива актриса. За такъв сериал обаче става, защото има кръв и секс и това явно и се отдава.
-
6.5 / 6.0

# 603
Пускам малко (сравнително) нови трейлъри, въпреки че може да ги има и по други теми:

Корейски супергерой, който може да лети (или нещо от този род) - сериал на Хулу:

Май е прекалено мрачен за моя вкус.

Трейлър на трети сезон на Рагнарьок (напълно съм забравила да гледам втори сезон - някой гледа ли го? Flushed ):

И втори сезон на Инвазия започва скоро (този пък изобщо не го помня, макар че сигурно се е коментирал някога - интересен ли е първи сезон?):

А този е по уебтуун със същото заглавие и го коментирахме в друга тема, него планирам да го гледам - за душа, която помни всичките си предишни животи ясно:

# 604
Гледахме го втория сезон на Рагнарьок, даже имам спомен, че го обсъждахме. Спомням си, че не ми хареса какво бяха измислили за Йормунганд, но като цяло беше добре.

П.П. Покрай трейлърите на корейски филми се сетих за първият такъв филм, който гледах, много години назад - Хон Гил Дон. И се зачудих, дали е бил северно-корейски или южно-корейски. Изхождайки от времето, май е бил северно-корейски.

# 605
А, това с
Скрит текст:
гигантския глист
беше във втори сезон ли?

# 606
  • Русе
Гледах и втори и трети сезон, но втори го бях позабравила.
Глистът излезе от Лауриц и символизираше гигантската змия, родена от Локи, която убива Тор.
Втори и трети сезон не ми бяха толкова интересни като първи сезон, но ги изгледах с интерес.
Трети завърши малко неочаквано, но като се замисля логично, и даде завършеност на сагата.

# 607
А, това с
Скрит текст:
гигантския глист
беше във втори сезон ли?

Да, във втори беше.

# 608
  • София
За Рагнарок. Сезон 1 ми хареса доста повече, но като цяло е добър сериал и ще гледам и сезон 3.
Писал съм ревюта.

Писах ревю и за Инвазия сезон 1. Пропагандата убива 50% от шоуто, но въпреки това е интересен, има напрежение. Има някои много интересни идеи. Изгледах и епизод 1 от сезон 2 и започна добре, останах доволен.
п.п. Извънземните приличат много на тези от Война на световете с Г. Бърн.

# 609
  • Вестерос
За вещиците аз разбрах, че е нещо като демон и една тяхна прабаба го е викнала за сефте, за да се спаси и от тогава са с проклятие все едно, но пък така цялото семейство имат сили. Но винаги трябва да има по правата наследствена линия жена, която да носи проклятието на демона. Затова и чичото реално е забременил племенницата си.

# 610
И Рагнарок, и Инвазия ми харесаха, като ги гледах, ама втория особено почти не го помня. Ще трябва да ги изгледам наново преди новите им сезони.

Не мога да се сетя дали коментирахме Война на световете дали приключи с третия сезон.....?!?

# 611
Най-голямото разочарование до момента, е че отложиха Дюн 2 за сега за март 2024, а може и за по-натам.
Инвазията е доста муден сериал, особено дразнеща е сюжетната линия с японската лезба, бива бива, ама чак пък толкова емоционално неоринетирани хора да има!
Най-накрая се реших да гледам Белият Лотус, първи сезон ми хареса горе долу. Втори абсолютно не! Дори го заразвам на 3-ти епизаод, нямам намерение да го догледам.
Чакам с нетърпение петъка за новите 3 епизода на WOT.

# 612
  • София
А сезон 2 на Фондацията само аз ли я гледам, защото само аз си я коментирам...? 😀

Тиф,
Да и аз това разбрах от сезона 1 на сериала ама дали е така или нещо друго май не е 100% ясно все още. Може би някой чел книгите щеше да знае, ама явно няма такъв. Или пък твоето инфо е от книгите?

Соулче,
Да, коментираше се, особено сезон 2. Сезон 3 май не или да е имало един, два поста. Аз си пуснах ревюто и като цяло ми хареса сериала. И наистина си завърши. Край.

# 613
Диаволо, аз я следях до 3 епизод, после заминах на почивка и сега наваксам с излезлите епизоди. Не съм ти чела коментарите нарочно.

# 614
Diavolo, чакам да излезе целият сезон на Фондацията, не ми се гледа по една серия на седмица, до следващата ще съм забравила. 😅

Общи условия

Активация на акаунт