Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 48 160
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
И аз ги чакам да излязат накуп

# 616
  • Вестерос
И аз чакам целият сезон, имам да доглеждам две серии и от предния още

# 617
  • София
Фондацията. Засега я събирам и ще я гледам накуп.
Нещо "минало-заминало": бях гледал The Nevers S01, сега (на патерица) отметнах продължението (Еп.7-12). Нещо не ми хареса. Като че ли ми беше скучно.
Сега започвам Поличбите. Решил съм да се върна и към The Killng - извадил съм си С1-3, но не съм ги изтеглил още. Чакам третия Рагнарьок. Но, общо-взето съм на ретро-вълна.

# 618
Наваксах с излезлите епизоди на Фондацията.
Много интересно развитие има до момента. Не знам как ще развият нататък историята, но това със смъртта на Хар и Салвор ме издразни. Дано поне Салвор я спасят.
Дразнят ме женските образи - некадърно написани и некадърно изиграни, с изключение на Демерзел. Тази жена с поглед може да те взриви направо. Не разбирам защо са избрали актриса с криво лице да играе Темел - сигурно да наблегнат на това, че силата ѝ е в менталните способности, но просто ми бърка в здравето като я видя. Или е карала възпаление на тригеминуса или е имала инсулт.
Насилената любовна история на Риос е толкова не на място, че направо нямам думи.

# 619
  • София
И аз ще гледам Фондацията, когато всички епизоди са налични. Исках да чета първо книгите, но покрай другите книги на Азимов очаквам брилянтен интелект и безсърдечност, а в момента не ми е до такива автори.
Изгледах "Алиса в пограничната земя". Сюжета ми напомня книгата "Ева", която много харесах. През първи сезон се чудех
Скрит текст:
какво смислена причина може да има за това изчезване на хората - паралелни вселени? но с каква причина само тези хора? Във втори сезон вече се усещаше, че причина няма да се появи и че филмът ще завърши с послание за смисъла, което може би ще трябва да е силно по своеобразен начин.
Някои моменти по епизодите си ги спестявах, признавам си, имаше много излишна жестокост и зрелищност, а и отношенията между героите не резонираха добре в славянската ми душа Satisfied Краят беше удовлетворяващ и красив. Е, не оправда съвсем двата сезона кръв, но... Wink
Започнах Ловци на сенки, на втора серия съм, нещо много тийн ми се вижда и май ще го откажа. Някой да го е гледал и да сподели отзиви? Освен да си сваля 1899, не ми се гледаше тежък филм, но не се сещам друг сериал от типа на "Сянка и кост" или "Вещерът"

# 620
Marisha*, гледала ли си Чадърената академия?

# 621
Marisha*, гледала ли си Чадърената академия?
Да си жива и здрава, те излезли цели два сезона, бях забравила, че го чакам ))))

# 622
  • София
IriS`, не съм, отхвърлих го от листата преди време, защото беше категоризиран в "екшън" "приключенски" "хумор" и реших, че това не ми е достатъчно. Гледам, че рейтинга му в imdb е доста добър - 8. Ще го пробвам.

# 623
Мариша, 1899 не го почвай въобще. Спряха го идиотите от нетфликс, без да успеят да развият темата авторите

# 624
Като споменахте Нетфликс - сезонът на Уан пийс (п.п. пийс като парче, а не като мир - всъщност има ли разлика в произношението?) го има в Замунда.
Мислех да гледам Рагнарьок през уикенда, но може би ще изгледам него, вместо това.
Доколкото схванах от трейлъра, той обхваща само началото на мангата - ако е успешен Нетфликс могат да снимат сезони, докато актьорите станат за пенсия (въпреки че се съмнявам да стане така).

# 625
Оооо Академията е страхотен! Гледай го!

# 626
  • Berlin
One Piece ще го гледаме с децата, аз мислех, че е филм, то било серии. Ама не вярвам да стане като Дързост и красота (като епизоди).😂 То наистина книжките се четат за 10минути, но все пак са доста и още ще излизат май, авторът твори.

# 627
Да, не е завършена историята. И са над 1000, мисля.
Аз изгледах два епизода - еми, харесва ми. Припомня ми неща, които бях забравила - като цяло е доста точна адаптация.
Впрочем,
Скрит текст:
много се радвам, че Узоп и баща му са тъмнокожи. Не знам защо в анимето го рисуват със светла кожа и колористите на мангата правят същото, но когато за първи път го видях, преди много години (на черно-бяла страница), си помислих, че е най-малко мулат, заради начина по който е нарисуван.
В този случай за мен няма така модерната смяна на расата - той си е замислен като тъмнокож, но по веригата се е получило някакво объркване.

1000 глави по 10 минути пак са над 160 часа - ако решат да правят всичко Simple Smile

# 628
  • София
Foundation 2.8
The Last Empress

https://www.imdb.com/title/tt28150470/

Трети пореден много добър епизод и втори пореден отвъд границата на осмицата! Уау, какво правят тези хора? Дойде им нещо вдъхновението. Ами време беше! 🙂

--> В ревюто ми има спойлери! <--

Все повече и повече се набляга на Демерцел, което ми харесва много. Време е да видим и нейното минало ако не в цял епизод, то поне едно 15 минути качествено написан материал.
Заглавието на епизода е показателно и казва всичко...
И да, Клеоните са кукли на конци и Демерцел им ги дърпа, но продължавам да твърдя, че според мен Демерцел изпитва чувства към брат Ден. И да, тя ги е програмирала и отговорна за това, че не могат да си представят Империята без нея.
Иначе за тези, които не са чели книгите нека имат предвид, че Демерцел преди всичко служи на човечеството и на неговото бъдеще и оцеляване. В смисъл има много допирни точки с Хари Селдън... Дали ще е същото и в сериала? Ще видим...
Целият този сегмент с брат Здрач ми хареса много. Как се озова при оригиналното копие на Клеон 1. Как стигна до него и как прозря всичко.

Хареса ми как Хобър Малоу се появи и спаси брат Констант. Беше заснето много добре и вижте шока на Клеоните, когато прозряха, че не са защитени и че някой дръзва да ги нападне така открито. И то сам човек.
R.I.P. Беки! 😢
Подразни ме обаче момента в който Констант и Хобър действаха на принципа, 50 на 50 (махането на гривната на смъртта). Значи спасява я в драматична екшън сцена и малко след това Дисни лиготии за 10 годишни. Защо бе хора??? Няма смисъл от такива неща тук. Това е Фондацията, а не Стар Трек или Стар Уорс.
Подразних се и на това, че изкараха Малоу някакъв смотан нърд или девственик. 5 часа не може да си откопчае колана, а пък Констант беше ненужно настъпателна. Като цяло ми стана неудобно от целия сегмент.
А иначе тя забременя според мен. И в следващия сезон ще видим тяхното дете. Ще видим и детето на Сарет и брат Зора...

Много оригинално завъртяха и историята с Хари Селдън от Трезора. Хмм, а да не би цялата роля и значение на Хари Селдън от 'Първичния блясък' да е била за да проведе онзи разговор със Салвор и тя да се свърже с Д-р Селдън, пророка от Терминус? Защото той вече знае за целия план и за Втората Фондация, т.е. може и сам да го изпълни и другият Селдън като нищо може да си се окаже перманентно умрял.
Стана ясно, че времевата линия не тече линейно във всичките си сюжетни нишки. На Игнес нещата са се случили преди събитията на Терминус и Трантор. И ето как Хари Селдън от Трезора е разбрал за Хобър Малоу и че ще е много важен за неговия план.
Много се смях, когато Селдън осъзна, че е лявата ръка в тази история... 😀

Брат Ден отново с нелогичен и находчив ход. Не може да му се отрече, че играе нестандартно и всячески се опитва да победи Селдън в неговата игра. Отказа се от клонирането, не иска да има и война, въпреки че е убеден в превъзходството на Империята.

Телем ми е все по-отвратителна. Направо не мога да я гледам. И гадината иска да се прехвърли в тялото на Гаал. Дано Салвор да дойде навреме, за да не се налага да викаме Екзорсист след това. 😀
-
8.7 / 9.0

# 629
Сега гледам една статия, според която Уан Пийс е с по-добри рейтинги от Уенздей и четвърти сезон на Stranger things. Дали наистина е така обаче, не съм напълно сигурна, тъй като статистиките на Нетфликс са доста мистериозни и не мога да намеря достоверна информация, която да е от първа ръка.

Вчера писах малко в другата тема. Не мисля да му правя подробно ревю. Най-точното, което може да се каже за него е, че е максимално като мангата, но в посъкратен вид. Тъй като е предназначен за по-широка аудитория (от невръстните момчета, които обикновено гледат анимето), е нормално на битките да не е обърнато толкова голямо внимание.
Въпреки че в известен смисъл ми липсваха - в по-ранните глави имаше битки 1 на 1 - т.е. всеки от екипажа си избира противник, който често е по-силен от него и се бият в продължение на цяла глава. Има нещо забавно в това (дори за мен). Тук този тип схватки са предадени в значително по-опростен вариант.

Не вярвам Нами да си сложи огромен силикон в следващите сезони (ако има такива), така че момчетата ще останат разочаровани и в това отношение Wink

Хареса ми динамиката, шантавата атмосфера, начинът по който са показани флашбековете. Смятам, че кастът е много подходящ, освен това някои от шегите ме разсмяха.
Скрит текст:
Интересен факт за каста (не че е важен, просто го споменавам) - Коби се играе от транссексуален актьор. Така че ако ви прилича на момиче - това е причината.

Чудех се дали, след като са минали години от когато го четох, мнението ми за персонажите ще се промени. Въпросът е в това, че не харесвам особено Зоро (а той е с огромен рейтинг сред феновете). Не го мразя, просто го намирам за скучен персонаж.
Актьорът, който са избрали, изглежда страхотно - мислех си, че това може да ми повлияе и най-после да взема да го харесам, но изненадващо това не се случи - все още харесвам и Санджи, и Узоп повече от Зоро (значително по-забавни са, не толкова драматични в битките и имат и други интереси, освен пиенето и боя).

Актьорът, който играе Гарп (дядото на Луфи) - Vincent Regan беше голяма изненада за мен - гледала съм го в много неща, обикновено в значително по-сериозна обстановка; мисля, че се справи страхотно с ролята Sunglasses
Jeff Ward (Бъги) - също, нямам думи за него Joy

Общи условия

Активация на акаунт