Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 48 147
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Извинявам се за последователния пост.

Вчера излезе нов трейлър на Castlevania - предишното уж беше тийзър трейлър, но са еднакви по дължина;
този дава повече подробности за главния герой и главния злодей, така че сигурно затова се води "истински" трейлър:

Все още ме радва успеха на Уан пийс, прочетох в Редит слух, че Джейми Лий Къртис ще участва във втори сезон
Скрит текст:
като Куреха - "вещица"/лекар
. Не е потвърдено, а и самият сезон не е потвърден, но сериалът чупи рекорди по гледаемост, така че подновяването е въпрос на време.
Имам малко възражение срещу кастването на големи филмови звезди - взимат твърде много от бюджета на шоуто и заемат мястото на други актьори, които ще са с по-малко претенции и ще се справят не по-зле. Никой от главните актьори не е огромна звезда, а всички се представиха страхотно в ролите си.

# 631
Ау, какъв епизод на Фондацията!
Абсолютна наслада!

# 632
А, между другото - смятам, че трети сезон на Рагнарьок е разочароващ. Ок, има такива финали,
Скрит текст:
но този сериал беше рекламиран като фентъзи, накрая какво искаха да кажат? Трябваше да го подскажат предварително, иначе просто изглежда тъпо.
Все едно е български сериал, направен от неориентиран режисьор - започва по един начин, после човекът си променя мнението или забравя какво е искал да направи, и завършва както дойде.

# 633
Хммм.....тъкмо мислех даже да гледам пак първите два сезона, че да си ги припомня преди третия.....

# 634
Този сезон не си струва.

# 635
Страхотен е Фондацията, личи си , че е правен с много любов и внимание, и наистина - какъв 9 епизод!!!  Голяма красота, доставя ми страхотна визуална наслада!

# 636
  • София
Foundation 2.9
Long Ago, Not Far Away

https://www.imdb.com/title/tt28150472/

УАУ, какъв епизод! 😮
Дори и само заради стар уорското заглавие това определено е епизодът на сезона и изобщо един от най-добрите епизоди за цялата телевизионна 2023 година.
Майтапя се за Стар Уорс разбира се. Но почти всичко в този епизод беше перфектно и екипа на сериала заслужават само и единствено моите адмирации.

В ревюто ми има спойлери, така че сте предупредени!

Разбира се, няма как да не уточня, че това което се случи на/с Терминус няма абсолютно нищо общо с романите на Азимов, така че мисля вече е редно да се спрат всякакви сравнения... Това не е адаптация в никакъв случай.
Приемам, че продуцентите просто използват генералната идея за психоисторията и са взели имената на героите и това е. Дотук с приликите.

Чаках цял сезон този момент с миналото на Демерцел и чакането си струваше. И още как. Целият сегмент беше изпипан на изключително ниво и от мен имат 10 от 10. Сценарий, игра, декори и музика. Всичко работеше. Велик телевизионен момент!

Така, значи видяхме бъдещият Клеон 1 като дете, което откри заключения последен оцелял робот, Демерцел. Оказа се, че тя е заключена там от 5000 години. Преди това е била мъж и е на 18 000 години, още по времето на Земята. За първи път през целия сериал споменават Земята.
Това е същото място на което оригиналния Клеон бе качил своето скрито дигитално Аз и което Клеон 18 откри в края ма миналия епизод. Демерцел на Терминус обаче разбра за това нахлуване, защото явно е имало някаква аларма и за това заряза Клеон 17 и той бе така шокиран, защото досега Демерцел никога не си е позволявала такова отношение и подобна реакция.
Видяхме, че Клеон 1 сложи чип на Демерцел според който тя не може да нарани физически Клеон. Всеки друг да, но не и него. НО, трябва да отбележа, че преди да и сложи чипа, Демерцел имаше дилема дали да го убие или не, т.е. имаше свободна воля и избра да го остави жив. Това е много важно уточнение. Другото нещо, което Демерцел вече не може да направи е да се прехвърли в друго тяло или да напусне Империята.
Ако не се лъжа (поправете ме ако бъркам), но брат Здрач и Ру останаха затворени в тези 'клетка' Така че те сега не могат да излязат и ще трябва да разчитат на милостта на Демерцел. Тя брат Здрач не може да нарани, но ''китайката'' може. Въпросът е какво ще предприеме самата Демерцел, защото цялата и тайна е разкрита.

Как по дяволите Хари Селдън 2.0 се завърна??? Това беше именно Селдън удавника, защото беше със същите черни дрехи. Да не е робот??? Примерно съзнанието му да е било прехвърлено в робот? Аз си мислех, че е клонинг, но клонингът може да се удави и умре. Роботът не. Ако не е робот, то явно е имал бакъп някъде и матрица с която е прехвърлен в ново тяло клонинг. Но ако е така, то той не може да помни самото си убийство/удавяне, а всичко преди него. Дано да обяснят добре тази арка, а не да я оставят така за свободни интерпретации.
Този туист с Хари не го очаквах определено, а начинът по който Селдън направи на кайма главата на Телем беше истинска мания.

Какво по дяволите се случи с Терминус??? 😮
И това не го очаквах. Сериалът навлезе в непознати за мен територии и вече не мога да съм сигурен за нищо. Което е много добре, защото кой не обича неизвестното и изненадите? Стига да са логични и последователни. А тази беше.
Според мен все пак ще се окаже, че Хари е предвидил и това с Терминус и че Клеон 17 с този си ход се е обрекъл... Най-малкото и Демерцел сякаш се отказа от него и вече не гледа със същите очи към него... И не само тя. Докато самият Клеон 17 празнуваше пировата си победа.
Но да, Терминус бе унищожен, както и всички хора на него.

Нямам търпение за епизод 10.
-
9.0 / 9.5

# 637
  • София
Вярно ли Луцифер ще има нов мини сезон?
Излезе ми във фейса новина, ама дали е вярно?!

# 638
Вярно ли Луцифер ще има нов мини сезон?
Излезе ми във фейса новина, ама дали е вярно?!
Едва ли, поне Том Елис не е пускал инфо в инстаграм.

# 639
  • София
House of the Dragon - С02
Едната ми поща ме прати тази сутрин към някакво изказване на Джордж Р.Р. Мартин, дето той казва (в блог-пост в своя  сайт), че 2-ят сезон на "Дракона" си върви по план и е готов наполовина.
Не е засегнат от американската стачка, понеже се снима основно в Британия (Анг+Уелс), малко Испания и на др.места - и актьорите не са от протестиращата USA-гилдия. Сценариите за епизодите били готови още месец преди да започне стачката в Америка.
По-важното е друго. Смятат, че косвено Мартин е направил анонс, че сагата ще продължи и отвъд очаквания 2-и сезон: по повод 8-те номинации за ЕМИ, Джордж пише - "Повечето от нашия отбор ще имат и други шансове за наградата през следващите сезони. Продължавайте да гледате. Най-доброто предстои."

# 640
Със сигурност,някой беше качил в основната тема че се плануват поне 4-5 сезона.Все още се очаква и втората книга за драконите,та материал си има.

# 641
  • Berlin
Пак се отнесе към сериалите този господин (Дж. Мартин имам предвид)…

# 642
Ами повече пари му носят 🤐.Отделно иска да угоди на всички,уж края да е непредвидим и накрая няма и да издаде Ветровете и Пролетта предполагам 🤔.

# 643
Тези дни ми излезна постер на SNOW, дано да го видим догодина

# 644
Супер, дано има повече от белите зомбита, а не само по 10мин в началото и в края на сезона.

Общи условия

Активация на акаунт