Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 48 245
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Е, той си е все един и същ - от митологията Simple Smile
В индийската има съответстващо божество - Хануман (не са еднакви, но си приличат).

# 436
Изгледах си края на "Манифест" - хареса ми, макар и очакван поне за мен край. Напълних една кофа сълзи за сезона, не ме питайте защо. Simple Smile Очарована съм от Ty Doran - разкошен порастнал Кал, даже си мислех, че е същия актьор докато не проверих.

# 437
  • Sofia
С нетърпение очаквам да видя последният сезон на Манифест, но започнах да го гледам от първи сезон отново и сега съм на средата на втори

# 438
  • София
The Nevers
https://www.imdb.com/title/tt8697870/

Фентъзи/НФ/Драма/Екшън ; Великобритания / САЩ ; 12 епизода (6+6)
Продукция на: Mutant Enemy Productions / HBO Entertainment
Излъчване: HBO (2021) / Tubi (Warner Bros. Discovery's FAST channel) (2023)

Спомняте ли си го този сериал? Ехее, какви дискусии ставаха тук навремето. Даваха го по HBO, но заради ковид-19 беше разделен на две части по 6 епизода. Така и нямаха възможност да снимат останалите 6 епизода от общо планираните 12.

Рейтингите бяха много слаби обаче и заради това, пандемията и прекалено изискващата и скъпа продукция от HBO канселираха шоуто и дори го извадиха от платформата си?! Като съобщиха, че ще излъчат останалите 6 епизода с реклами на Tubi, чрез новосъздадения канал на WB TV Watchlist, на живо и без правото на запис.
Така че всичко бе довършено и приключено с по-малко средства и с общо 12 епизода.

Действието се развива във викторианския Лондон (по-точно края на 19 век). Силно повлиян е от X-Men.
И като цяло е много силно феминизиран сериал, заради което си мисля, че претърпя и този провал. Не това като основна причина, а че темите бяха засегнати само от едната гледна точка и всичко беше прекалено демонстративно и черно и бяло. Даже 'ту мъч'
Въпреки това аз харесах първата част и дадох една сравнително добра оценка, защото беше добре направено, имаше мистерия и атмосферата ми допадна.
Ето моето финално мнение след последния (тогава 6-ти) епизод:
https://bg-mam.ma/p/1327796/42851796

--> Има спойлери от част 2 и края на сериала <--

За съжаление тези допълнителни 6 епизода, които толкова много се протакаха не ми харесаха. И доброто мнение, което имах за шоуто (въпреки че болшинството мнения бяха по-скоро негативни) ми се развали.
Финалът беше голямо разочарование. Класически анти-клаймакс се получи!

Малади, която убиваше масово и беше виновна и за смъртта на Мери беше едва ли не 'опростена', защото лудостта и е причинена от лошите бели мъже. То така ако работеха нещата...
Оги, един дразнещ страхлив нарцис и социопат (за мен поне) уби сестра си (също пълно куку), но всъщност се оказа, че именно той я е бутнал като са били деца и за това тя е в инвалидна количка. Е, значи за Лавиния няма опрощение?!
Двоен аршин нещо?
И двете линии завършиха абсурдно за мен.
Какво правеше Ник Фрост в този сериал? Неговата съдба в края също остана неизвестна.
Голяма смешка беше когато смъртно ранената Амалия Тру се справи сама с поне 10 здрави мъже (?!), а предводител на озверялата тълпа стана пак жена, едно крехко 40 килограма с мокри дрехи, момиченце, но пък двойно по-злобно.
Общо взето мъжете в този сериал бяха ползвани за фон и местени напред-назад като безгласни пешки.
Мъжете не са имали власт никога (дори и през 19 век, хихи) и винаги са следвали силните и бойни жени (дам, точно така е било).
Предлагам следващия сериал на Нетфликс или Дисни+ да бъде следния:
''Десантът в Нормандия'' И да се изсипят няколко взвода транс и Гей жени или там каквито се водят и да разкажат играта на Хитлер. А в същото това време мъжете ще изпращат своите жени на фронта с цветя и ще си стоят вкъщи и ще чакат писмата от фронта.

Да се върна обаче на сериала и най-голямото разочарование от него.
Така и не стана ясно защо Галанти (извънземното) реши да се върне назад във времето точно в 1896 г. Защо точно там над Лондон и защо точно в тази година? И как всичко това ще попречи на изтреблението на Земята в бъдещето.
Тази тема дори не беше подхваната по-сериозно. Е, за какво тогава беше този 6-ти епизод и за какво изобщо бяха направени останалите 6 епизода???

Амалия и Пенънс от първи дружки също изглежда не се разбраха за тази саможертва на Галанти, който умря и разпръсна своята сила с още по-голям обхват, т.е. ще се пръкнат още повече мутанти в Лондон.
Амалия/Зефир казва, че това е целта и че те ще променят бъдещето и че едва ли не Галанти точно това е искал да направи. Да се жертва и отвори за тях. Пенънс обаче каза, че това не е свободна воля, а колонизация. Ами права е според мен!
Обаче така или иначе няма да разберем коя е права и коя крива.
Определено обаче от двете много повече ми харесваше Пенънс. Главната героиня беше прекалено фанатизирана и еманципирана и вечно изпадаше в дразнещи състояния (било заради видения или помисли).

Не стана ясно и коя е другата пътешественичка във времето, врагът на Амалия и Галанти. Т.нар. Майка (защото лудия Д-р Хейг си мислеше, че комуникира с майка си от отвъдното). Тя пък в посткредит сцената се прехвърли в Миртъл. Така че явно са гласели Миртъл за новия антагонист. Или пък по-скоро Пенънс и Оги?

Само дето повече епизоди няма да има, а и май на никого не му пука...
Жалко!

Крайна оценка:
5 / 6

# 439
Сега телевизиите ще се възползват от Стачката, за да прекратят колкото се може повече либерални сериали с послание.

# 440
  • София
Изгледах част 1 от последния 4-ти сезон на Манифест.
Хареса ми, държеше ме под напрежение, въпреки че на моменти нарочно търсеха да има някакво развитие или някаква ситуация да възникне ей така колкото да я има. Това е един специфичен подход за определен тип сериали и беше на мода едно време, но лошо няма де. Не съм особено голям фен, но няма проблеми. Харесвам си сериала.
Ако има време по-късно днес след мачовете ще си пусна и началото на последната част 2. И уви, поредния хубав сериал, който ще приключи.

Лелеее, относно края на епизод 10, част 1, уф.
Скрит текст:
Зиик, неееее 😢
А точно това знаех, че ще направи мамка му. Още откакто казаха, че Кал вече не е в ремисия бях убеден, че за това е даден втория шанс на Зик, за да го спаси, като му абсорбира рака и да умре вместо него. А ми беше любимец. Такава силна и истинска любов имаха с Микаела, еее, гадовееее 😢

Какво сега, значи онази светлина е била божието съзнание. Изобщо цялата тази работа с Бог или там тази мистериозна Сила много ми допада, защото аз самия съм силно вярващ. Много обичам такива препратки.

И големия ШОК е, че целия свят е в опасност, а не само пасажерите от полет 828. 😮

Тази Анджелина как ме дразниииии 😠

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 02:46 от Diavolo

# 441
Гледай, ще ти хареса края. Анджелина е отвратителна, чак до края.

# 442
  • България
Изгледах American Born Chinese.
Хареса ми.
След многото изгледани китайски фентъзита по тяхната митология, американските версии на китайските богове са направо комични, но въпреки това си струва гледането.

# 443
Изгледах първи сезон на "Дневниците на вампира" , за сега ми харесва и продължавам с втори  Simple Smile

# 444
  • София
Изгледах първи сезон на "Дневниците на вампира" , за сега ми харесва и продължавам с втори  Simple Smile
Няма да съжаляваш. За мен 2 и 3 са най-добрите.

# 445
  • Sofia
Аз изгледах първите няколко сезона на "Дневниците" и ги спрях. Сега смятам да си ги продължа. Знам, че имат и spin off-и. Някой може ли да ми каже кои бяха?Единият е "The Originals", другият беше нещо "Legacy" но не се сещам точно. Има ли и друг?

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 10:36 от Brin de muguet

# 446
МоарейнД, на мен онзи корейският за Краля на маймуните ми хареса много повече от американския - вярно, че трудно се сравняват - единият е романтичен - другият детски, но и двата бяха с комедиен елемент при представянето на боговете и демоните и участваха горе-долу едни и същи персонажи от митологията.

# 447
Не, само тези двата са.

Аз изгледах първите няколко сезона на "Дневниците" и ги спрях. Сега смятам да си ги продължа. Знам, че имат и spin off-и. Някой може ли да ми каже кои бяха?Единият е "The Originals", другият беше нещо "Legacy" но не се сещам точно. Има ли и друг?

# 448
  • София
Два са, но според мен от "Legacies" само последният сезон си заслужава гледането.

# 449
  • София
На мен си ми хареса Legacies и съжалявам, че приключи, защото така приключи цялата ДнВ вселена.
Древните ми бяха любими.
Абе цялата вселена.

Общи условия

Активация на акаунт