Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 48 145
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Иняки Годой говори за ролята си в Уан пийс - изглежда самият Ода (авторът) е преглеждал кастинг видеата и е избирал актьорите, което е невероятно и толкова рядко. Обикновено режисьорите се сърдят, ако авторите им се месят.
Скрит текст:

В ново интервю създателите на сериала казват, че имат нужда от поне 6 сезона, но не биха имали нищо против, ако им разрешат да направят 12.

Между другото, проверих името Иняки в Гугъл, защото ми звучеше екзотично - оказа се, че е версия на Игнат.

# 646
Отново страхотен епизод на Фондацията. Само не разбрах смисъла от
Скрит текст:
убиването на Салвор сега, както и пожертването на Риос и Малоу
, но както Диаволо спомена - гледаме нещо по Фондацията, но не самата Фондация.

# 647
  • София
Foundation 2.10
Creation Myths

https://www.imdb.com/title/tt28150474/

Браво на екипа на шоуто! На сценаристите основно.
Успяха да ме заблудят и изненадат. Не малко от тези туистове, които направиха ме изненадаха. И ми напомниха на самите книги, където просто задължително в края на всяка книга имаше един тежък удар по главата с мокър парцал и тухла четворка. Запазената марка на забележителния фантаст. Е, сериалът е взел само името ''Фондацията'' и имената на героите от творчеството на Азимов, но това което правят всъщност е дяволски добро!
Ако сериалът се разглежда като чисто нова фантастика той е на много високо ниво. И поне според мен за това не може да се спори, защото и визуално е пипнат и като декори и като сценарий и като игра от болшинството актьори.

--> Има спойлери в ревюто ми! <--

Последните три епизода бяха истински чук!
Човек ей така да си ги пусне един след друг и ще ги изгледа на един дъх. Нямаше празно.
Сезонът бе конструиран много умело и завършен по един много убедителен и силен начи и всичко това дава много надежди и очаквания към сезон 3, където вече ще видим и Мулето (ще има нов скок от 152 години напред във времето).

Имахме три основни сюжетни линии за финалния епизод:

1) Гаал, Салвор и Хари при менталистите
2) Демерцел и разкритата и тайна
3) Клеон 17 и Империята срещу Фондацията

Какво по дяволите се случи? Няма да преразказвам всичко разбира се, а както винаги ще акцентирам над най-важното и това което аз лично разбрах, че се е случило.

1) Хари не е робот, все още не е отговорено официално дали е клонинг (тялото му), но според няма какво друго да бъде. Но как оцеля? Ами Гаал го е спасила след като са установили ментална връзка посредством 'Първичния блясък' (тъй като Селдън не е менталик). Тя е дишала вместо него и тя го е направлявала образно казано като Аватар, за да може да се измъкне, а след това Гаал е създала илюзия с което заблуди дори Телем. Ето защо се държеше странно и рецитираше нещо, когато Салвор отиде при нея. Добрата стара математиката спаси Хари Селдън.
На финала за съжаление Салвор се жертва (дано не я връщат обратно, симпатичен образ, но актрисата е слаба) за да спаси майка си (обикновено родителите се жертват, но тук нямаше как, защото Гаал е топ основен герой заедно с Хари и Демерцел) и по този начин бъдещето беше променено. Но дали? И доколко? Поне показа че може, което ще вдъхне кураж в тежката битка срещу Мулето.
Жалко за Джозая, никога не е приятно да гледаш смърт на дете. Надявам се това да беше последното което ще чуем и видим от Телем. Много омразен за мен герой. Не можех да я понасям меко казано.
Накрая Хари искаше да остане с менталистите и да умре, но Гаал го накара да размисли, защото без него тя е обречена и не знае как да се бори.

2) Дали Демерцел уби Здрач? Ру със сигурност, но той? Защото нали е заложено в програмирането и (от самия Клеон 1) да не може да го нарани физически. Ами така и не ни го показаха, така че аз допускам и да го е оставила жив. Той така или иначе ще умре от старост или глад/жажда (ако не му носи храна и вода). Никой друг няма шанс да открие тайния вход към затвора. Може и да го е убила, защото евентуално 'Да служи на Империята' (т.е. в нейния интерес) е по-важно от това да служи на самия човек. И ако той вреди на Империята, то може да бъде убит. Или има и трети вариант. Да го е убила, защото той вече не е истинския оригинален Клеон и така командата може да бъде заобиколена. Няколко пъти се акцентира за замърсената ДНК и за това, че отдавна Клеоните не са истински точния копия на оригинала.
Разбра се и че именно Демерцел е организирала покушението над Клеон. Тук наистина бях хванат. Изобщо не го очаквах. А цялата работа тръгвала от там, че тя не е искала този брак да се случи и е искала да продължи династията с клонирането, за да има пълен контрол над събитията! И е организирала всичко това, за да натопи Сарет и да я убият.
А как Сарет се спаси? Ами ето тук Демерцел бе надхитрена. Колкото и да е интелигентен един робот, човек си има своята специфична находчивост и Здрач когато е прегърна за последно я маркира с зелена боя и брат Изгрев се сети веднага, че на нея не може да се вярва - знак за опасност. И за това първо се съгласи с нея (иначе и той щеше да бъде убит или затворен някъде до живот), но след това тайно освободи Сарет.
Така че двамата се измъкнаха и то Изгрев успявайки да убеди Демерцел да не ги преследва. Е, за някои поне имаше 'щастлив край' Интересно ми е дали ще видим техния наследник, по-точно наследници, защото тя беше бременна, т.е. след години това дете има пълното право да предяви претенции към трона.
Иначе Демерцел отново завъртя колелото и пак ще си гледаме триото марионетки. Но дали всъщност?
Защото Мулето ще унищожи всичко и ще подчини всичко. Би трябвало... Но не знам как ще го направят в сериала.
Много важно нещо за Демерцел. Хари Селдън не случайно и даде ‘Първичния блясък’ И тя рано или късно ще го разгадае. И може би именно благодарение на него ще започне да мисли първо и най-вече за добруването на хората, а за интересите на Империята. Но за да еволюира дотам, то трябва да преодолее веднъж-завинаги програмата, която Клеон 1 и инсталира. И може би и за това ще и помогнат знанията в ‘Блясъка’

3) Тук започвам от финала. Ауу настръхнах. Велик момент с Трезора и как той побра всички жители на Терминус. И да, Хари Селдън наистина каза, че неговата големина лъже... Страхотен туист.
Както и момента с онази джаджа с която Хобър Малоу в последния момент си смени мястото с Клеон 17 и последния полетя в Космоса. Макар че в случая и да бе останал жив щеше да е за малко.
Хари Селдън надцака Клеон 17. Клеон 17 си мислеше (и ние), че печели битка след битка, но всъщност е бил разчетен перфектно от Селдън и войната бе спечелена от Фондацията. Както и трябваше да се случи.
Хуманоидите космически навигатори също явно са се съгласили с Хобър Малоу, особено виждайки всички какъв тиранин е Клеон и как без да му мигне окото щеше да избие милиарди хора.

Доволен съм от този сериал и имам големи очаквания към сезон 3!
-
Оценка на епизод 10: 8.5 / 9.0
Оценка на сезон 2: 8.5
Сериалът дотук: 8.0 / 8.0+

# 648
Трейлър на втори сезон на Квантов скок (все още мисля да го следя, но и още мисля, че не е нищо особено):

# 649
Още един нов трейлър, анимация на Нетфликс:

Защо този самурай носи ръкавицата на Танос? ...

# 650
O,песента от трейлъра ми е много любима - Maneskin - The loneliest

# 651
Днес излезе спинофа на Castlevania - изгледах 3 епизода (те са кратки). Впечатлението ми е, че е някак по-детски от предишния сериал, въпреки чудовищата и насилието. Ще видим дали до края ще е така.
Някак си е загладен (или ошлайфан?) - не знам как да го обясня. Същото се отнася за анимацията - хем прилича, хем не е същата. Трудно е да се каже дали е подобрение, или обратното.
Сюжетът е доста прост, но в първия сезон на оригиналния сериал също имаше линеен и максимално опростен сюжет.

# 652
Нетфликс обявиха сезон 3 на  Alice in Borderland.
В главните роли отново ще са Кенто Ямазаки и Тао Цучия (в края на август роди първото си дете).Режисьорът остава същия - Шинсуке Сато.
Първите два сезона са базирани на манга със същото име на Харо Асо и реално мангата завършва както сезон 2 на сериала.В две от продълженията има  споменати Арису и Усаги, и се знаете имат връзка.
От Нетфликс намекват, че ще се обърне внимание на картата Joker.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 10:40 от Tuon

# 653
  • София
Супер! Този и Squid Game ми харесват много - в началото бях абсолютен шаш от завръзките, но постепенно историите ме заплениха. Гледала съм и други подобни, но не струват за мен, освен ако не съм пропуснала също толкова добър сериал/филм Wink

# 654
  • Berlin
Само искам да включат и Chishiya, моля!
😀 Дано измислят хубава история, че си свърши добре иначе. Не знам в мангата дали има Жокер карта, но в сериала добре им се получи да го ползват за вратичка (ако я няма там).

# 655
Все още няма инфо за Chishiya (Ниджиро Мураками) и аз съм му фен.

Картата joker никога не се е появявала в игрите в мангата.Всъщност само веднъж се появява след играта Queen of Hearts.
Скрит текст:
Комиксът не свършва както сериала където се вижда снимка на карта на Жокер в болницата в реалния свят, което означава,че сезон 3 няма да е по първоизточника, а история създадена специално за шоуто.

На Нетфликс имам доверие колкото на Алекса,т.е. никакво.Незнам какво да очаквам. 😎

# 656
Аз съм изненадана от новината. Сериала има завършек, след него не виждам какво повече може да се случи. Безсмислено е.

# 657
Започнах Фондацията,но не намирам тема,а е хубаво сериалче.Тук ли сте го обсъждали?Да знам да ровя ли предни теми,че търсачката е под всякаква критика.

# 658
  • София
Тук сме писали.
Или по-точно само аз... :/

# 659
  • София
И аз съм изненадана, краят на втори сезон си беше супер. Каква ли ще я накъдрят...? 🥱
Нетфликс си ги харесвам. Нищо, че са досадно политкоректни

Общи условия

Активация на акаунт