Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 48 144
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Ох, нямам време да догледам втори сезон на фондацията. До втори епизод съм едва.

# 661
Тук сме писали.
Или по-точно само аз... :/
След твоите коментари направо ме е срам да пиша, че си толкова изчерпателен и прав за всичко!

# 662
Здравейте, прочетох, че сте обсъждали корейските сериали, но не намирам къде.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 16:21 от Анонимен

# 663
Ето една тема за корейски сериали (но са били обсъждани и в други теми): https://www.bg-mamma.com/?topic=1589548

# 664
  • addicted
Вторите сеони и на Фондацията, и на Колелото ми бяха супер интересни. Да, след Дяволо и аз няма какво да кажа, още повече, че не съм чела книгите за Фондацията, а той прави готини съпоставки.
Дяволо, не спирай да пишеш и не оставяй това, че не се обаждаме много да те обезкуражава, специално се връщах след като изгледах сезона да прочета твоите ревюта, даваха ми и контекст, и полезни насоки.

# 665
  • София
Присъединявам се към другите, не спирай да пишеш, Дяволо - много е хубаво, да се върнеш да прочетеш ревю, след като си изгледал нещо и продължава да те вълнува темата и твоите постове доста се припокриват с моето, а очевидно и другите мнения Simple Smile

# 666
И аз изнамерих всички ревюта за Фондацията на Дяволо,страхотен анализ както винаги,беше ми интересна съпоставката с книгите която правиш.Принципно никоя книга не може да се филмира хубаво и ги предпочитам,но има и изключения като Silo,сериалът е много по добре направен.Не знам дали ще успея да изчета книгите на Азимов,още повече че са в друга посока и виждане,все пак и епохата им е друга.Но фондацията ми харесва като сериал и ще го гледам.Има ли някъде инфо колко сезона се плануват?Предполагам третата криза ще е последната и ще свалят империята при нея,въпросът е дали Фондацията ще управлява или всяка планета ще си е независима.

# 667
Не е само епохата, която е отговорна за разликите - там сюжетът е абсолютно различен, както и персонажите (не само по пол и раса - изобщо са други, а тези, които са със същите имена, са хора, които са с малко участие в общата история, умират и мястото им се заема от други). В книгите накрая
Скрит текст:
един от главните герои намира друга човешка цивилизация (несвързана с Фондация и Империя, естествено също произхождаща от Земята), която живее в симбиоза с природата. Не съм сигурна дали се изразявам правилно, в момента не мога да се сетя по-подходяща дума - общо взето са като онези сините от филма Аватар. Усещат и самата си планета като живо същество, не само отделните дървета и животни.
Краят не е категоричен, но доколкото помня става дума за това, че такава е съдбата на цялата Галактика - тоест тези хора ще поведат човечеството.

Отделно, на друга планета има друга човешка цивилизация - потомци на разглезените от роботите хора, които са хермафродити и живеят в имения - в самота и охолство (за тях това е нормалният начин на живот, май нямаха нужда от партньор, за да създадат потомство).

# 668
За Фондацията - Гледам я без да съм чел книгите. От Sci-fi сериалите е OK, но не е нещо кой знае какво.
За последните 15 години само 2 сериала от Sci-fi са ми пасвали - Батълстара и Експанзията. Това са сериали, на които съм следил и гледал многократно техни серии.
Фондацията е добър сериал, но да си кажа - неведнъж съм заспивал на негови серии (защото основно гледам вечер) , но на тези двата отгоре - дори съм ставал по-рано за да хвана серията.

# 669
Джейми Лий Къртис е потвърдила, че ще участва във втори сезон на Уан пийс - оказва се, че е фенка на анимето, не е нещо ново за нея:

Междувременно аз станах фенка на Джеф Уорд и съответно на Бъги (въпреки че следя мангата, не се интересувах много от Бъги преди да излезе игралният сериал). Blush Жалко, че не харесвам сериала Агентите на ЩИТ, иска ми се да го гледам в още нещо.

# 670
A Макеню (Ророноа Зоро) наскоро каза,че е фен на Hunter × Hunter, но на въпроса кой от анимето би изиграл си замълча,защото искал да се съсредоточи върху Уан пийс.

# 671
  • Berlin
Уф, ние гледаме аниметата Attack on Titan и Demon Slayer, направо ми се иска да филмират и тях. А One Piece с децата ще гледаме.

# 672
Аз по принцип предпочитам мангите пред аниметата. Атаката на титаните я четох дълго време, в един момент спрях, защото ми стана много депресиращо. Но съм напреднала доста със сюжета.

# 673
Demon Slayer  имам очаквания, че ще се появи игрална версия.
Няма да имам нищо против ако го направят,но стига да са японците или поне да взимат участие както с Уан пийс.
На тях им се получават адаптациите.

# 674
  • София
https://webcafe.bg/seriali/the-fall-of-the-house-of-usher-review.html
The Fall of the House of Usher - когато "Наследници" срещне Едгар Алън По

Ако не беше последната част, щеше да звучи съвсем като "Наследници", но тук говорим за новия сериал на Майк Фланаган за Netflix - The Fall of the House of Usher, който заслужава не по-малко внимание от богаташката драма на HBO.

Доста обширен материал (рецензия) на продукцията - да знаете, че практически също е един голям СПОЙЛЕР. Комуто е любопитно - да чете.

Общи условия

Активация на акаунт