Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 148
  • 799
  •   1
Отговори
# 135
Точно така, след като има мутация хетерозигот по PAI, се изследват допълнително Фактор 13 и АСЕ, за да се види кумулативният им ефект и да се прецени включването на НМХ. Simple Smile
Освен това е необходимо да се проверят нивата на вит. от групата Б, поради факта че имате мутация по неусвояването им и да се приемат само метилирани форми от тази група витамини.

# 136
  • София
Да, Бела го е написала точно.

Това с големите количества фолиева киселина, е абсолютно погрешна практика от преди 10 години. Големи количества метилфолат без Б12 също не е ок. При мутация в MTHFR се изследват витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности се приемат само метилирани форми, така че и двата витамина да стигнат близо до горната граница. Б9 и Б12 трябва да са в равновесие, за да работи правилно клетъчния метаболизъм. При прием на синтетични форми рецепторите на клетките се запушват и не могат да работят коректно.

Б9 и Б12 са много важни при бременност, особено в първия триместър. При дефицит може да има проблеми в развитието на плода, spina bifida и др. Ако са много ниски нивата може да се наложи инжекции Б12.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 23:27 от delisardeli

# 137
Когато се пуска аптт, фибриноген и д-димер освен да е на гладно имаше ли някаква закономерност с поставянето на инжекциите?

# 138
  • София
Инжекциите имат отношение към часа на изследване на антиХа.

# 139
Моята лекарка каза, че не е нужно да е на гладно за д димер. Ако изследвате анти ха, трябва да е 4 часа след поставянето
на инжекцията.

# 140
Аз не съм съгласна, че просто не ги усвояваме синтетичните, все пак товарят организма и излишно се трупат.

Момичета, заради синтетичните форми като не можем да пием комбинираните витамини за бременни как си набавяте останалите елементи. Пия метилирания Б комплекс, отделно топ фолат, отделно спрейче с вит Д и отделно омега и отделно Q, но останалите елементи се чудя как да набавя.
Аз бих си пила комбинираните витамини, а тези, които не усвоявам от тях, бих си пила допълнително. Синтетичните форми не са забранени, а просто не ги усвоявате, т.е. дори и да ги пиете, те не се отразяват на витаминния прием, тъй като не се усвояват. От комбинираните витамити си усвоявате останалите и си добавяте метилиран В, мета-фолиева и т.н. допълнително.

# 141
  • Велико Търново
Хич не съм за тук, но не намерих по-подходяща тема, за да си задам въпроса. Искам да разбера дали имам тромбофилия, но по друг повод, а не заради предстояща бременност. Достатъчно ли е да си направя основния пакет в Геника, който включва:
Фактор V Leiden (R506Q), Протромбин (20210G>А), PAI (4G/5G), MTHFR (677C>T)

Много благодаря на тези, които ще ми отговорят.
И искам да пожелая на всички ви успех! Един ден да гушкате дечицата си и всички трудности, през които сте преминали, да са само лош спомен.

# 142
баба Яжка

Според мен като за начало е ок да се пусне основният пакет за тромбофилии. Вече, ако имате отклонения по някои от факторите, има допълващи ги такива, които трябва да се изследват, за да се направи по-пълна оценка на "тежестта" на тромбофилията (ако се установи такава) и на тази база да се назначи терапия преди, по време на бременност, след раждане и при други обстоятелства като залежаване, операции, дълги полети.

# 143
Моля и аз за коментар, освен метилираните форми, друго не ми е ясно:

# 144
Здравейте момичета , днес излязоха и моите резултати от изследването на основния панел в Геника ,които направихме по повод предстояща инсеминация  .Оказва се явно ,че имам мутации.
Разбрах от мила съфорумка  ,че при бременност трябва да намеря лекар ,който да е запознат с тромбофилията , да следи бебето детайлно за кръвопоток и да назначава адекватни изследвания .Разгледах препоръчаните АГ от първа страница ,но не открих такъв от Бургас .
Обръщам се към всички момичета от Бургас зя препоръки зя такъв лекар .
Искам когато видя вдете чертички(дай Боже скоро) да съм максимално подготвена .
Приемам и всякакви други съвети относно това какво мога да направя преди да видя двете чертички .

# 145
Момичета, някой да има излишен оксапар 0.4, от Пловдив съм мога лично да го взема. За няколко инжекции няма да ми стигнат до датата за преглед, а не ни се пътува до Турция в ранни седмици. Нямам рецепта и незнам как се купува в България, ще ми дадат ли свободно?

# 146
Wiktoriq Lachezarowa, с риск информацията ми да е стара, но доколкото разбирам доц Конова консултира и в Бургас - слагам линкът, който намерих в скрит текст, ако се счита за реклама
Скрит текст:
,
Преди години аз и моя колежка успяхме да се срещнем с нея когато имаше консултации във Варна. Колежката ми си име вече две красиви здрави момиченца, при проведена терамия с НМХ по време на бремеността.

Здравейте момичета , днес излязоха и моите резултати от изследването на основния панел в Геника ,които направихме по повод предстояща инсеминация  .Оказва се явно ,че имам мутации.
Разбрах от мила съфорумка  ,че при бременност трябва да намеря лекар ,който да е запознат с тромбофилията , да следи бебето детайлно за кръвопоток и да назначава адекватни изследвания .Разгледах препоръчаните АГ от първа страница ,но не открих такъв от Бургас .
Приемам и всякакви други съвети относно това какво мога да направя преди да видя двете чертички .

# 147
Момичета, някой да има излишен оксапар 0.4, от Пловдив съм мога лично да го взема. За няколко инжекции няма да ми стигнат до датата за преглед, а не ни се пътува до Турция в ранни седмици. Нямам рецепта и незнам как се купува в България, ще ми дадат ли свободно?
Оксапар и Клексан са едно и също, никакъв проблем да минеш на Клексан 0.4.

# 148
  • София

С Фактор 2 със сигурност ще имаш терапия и си късметлийка,че го разбираш сега,а не през бременността!Можеш много да благодариш на д-р Станулов 🙂
Спокойно,с терапия всичко ще е наред,аз също имам тази мутация и имам живо и здраво детенце,имах терапия,бях на инжекции през цялото време и следихме внимателно кръвотока.
По-скоро и с хематолог може да се консултираш и наистина търси лекар,който разбира от тромбофилии да те следи.

# 149
Здравейте! Ще се радвам за вашето мнение за моят резултат. Официално са ми казали, че нямам тромбофилия, но в 5гс започна кървене и се оказа голям вътре маточен хематом. Той с времето се изчиства, но ми предписаха аспирин Протект до края на бременността. Възможно ли е този резултат за хетерозиготен носител да е причината? Някой имал ли е подобна ситуация? Казаха ми че нямам тромбофилия, но бременността ми се държала все едно имам..

Общи условия

Активация на акаунт