Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 33 793
  • 799
  •   1
Отговори
# 570
Аз раждах със спешно секцио, инжекцията ми беше 23ч преди раждането, бях със спинална упойка. Имах минимална кръвозагуба.

Инструкциите за планово секцио ми бяха същите - да не спирам НМХ.

Следващата инжекция ми беше 12ч след секциото. Слагах НМХ 2 седмици след раждането.
А, ако искате да кърмите бебенцето какво се случва ? Нали не е препоръчително по време на прием на фраксипарин? Аз много държа на кърменето и това много ме притеснява.

# 571
До колкото знам няма проблем с кърменето. Молекулите на клексан/фракси са по-големи и не преминавали през кърмата.

# 572
Аз раждах със спешно секцио, инжекцията ми беше 23ч преди раждането, бях със спинална упойка. Имах минимална кръвозагуба.

Следващата инжекция ми беше 12ч след секциото. Слагах НМХ 2 седмици след раждането.
А, ако искате да кърмите бебенцето какво се случва ? Нали не е препоръчително по време на прием на фраксипарин? Аз много държа на кърменето и това много ме притеснява.

Относно това, единствено лекар може да ви каже.

# 573

Относно това, единствено лекар може да ви каже.

Това ми е ясно. Имам доста време до тогава, живи и здрави. Исках да ми споделят опит, майките минали през това.

# 574
И при нормално раждане ли важи това първата инжекция да се постави на 12тия час, както след секцио?
Някой знае ли дали трябва да се предостави документ за непоносимост към фраксипарин в болницата или е достатъчно само да бъдат уведомени? 😊

# 575
  • София
Зависи от болницата, при нас слагаха и фракси, и Клексан - който с каквото е свикнал.

Няма проблем с кърменето по време на терапия с НМХ. Ето тук може да проверявате кои медикаменти са съвместими с кърменето
https://www.e-lactancia.org/

# 576
  • София
За да не разчитате на болницата, си носете, с което сте свикнали. Така ще сте сигурни какво се слага, аз сама си слагах инжекциите като лежах за задържане. Не ми и предложиха те, де, така че нямах избор, но и аз бях в Шейново, там като цяло нямаше нищо.

# 577
На моята съквартирантка страшно много й се скараха, че сама си е поставила инжекцията. Щяха да й сложат и те и да превишат дозата. Щом си в болницата, тяхна отговорност е да ти поставят всички лекарства. При нас имаше и фракси и клексан, на мен слагаха едното, на нея другото. На каквото си бил при приемането го записват в картона и назначават същото.

За часовете след раждане е по лекарска преценка според протичането на раждането. Не знам да има универсално правило.

# 578
  • София
Разбира се, че нищо не се поставя без уведомяване на лекар, аз и предавай иглите на акушерката. Така че бяха наясно с всичко.

# 579
Благодаря ви много момичета! Препоръката е от АГ, исках нормално и бяхме говорили да не го спирам, защото съм и с фактор 5 Лайден, обаче малката е седалищно и че съм с планово секцио ако не се обърне. Писах му и каза,че си караме по същия начин без да го спирам. Просто знам, че при някой го спират и за това реших да попитам. Иначе знам,че действието не е като при аспирина. Аз съм само на фракси от 0.4 и за сега коагулацията е супер, не сме променяли нищо през бременността. Благодаря още веднъж! Simple Smile

# 580
А колко време преди раждането/термина спряхте Аспирина?

# 581
Aria Mia, сега на последния преглед питах док, защото бях останала с впечатление, че е до 34 седмица, а той каза че е до 36-та (като естествено забравих да питам дали е 36-та включително 🙈)

А колко време преди раждането/термина спряхте Аспирина?

# 582
  • София
И аз бях в Шейново, 3 седмици за задържане и после 3 седмици след раждането на бебетата. Слагаха ми инжекции НМХ през цялото време. Важно е при приема да уведомиш, че взимаш медикаменти, ако забравиш - при първата визитация.

Аз също си бях взела инжекции, но се наложи да сложа само една от моите.

За да не разчитате на болницата, си носете, с което сте свикнали. Така ще сте сигурни какво се слага, аз сама си слагах инжекциите като лежах за задържане. Не ми и предложиха те, де, така че нямах избор, но и аз бях в Шейново, там като цяло нямаше нищо.

# 583
Здравейте, има ли жени от Варна? Можете ли да ми кажете кои лаборатории изследват Анти Ха 10? Колко време преди прегледа се записва час?

# 584

Това означава ли, че кръвотока е лош и кръвта е сгъстена? Д димер ми е 1.27 в 22 гс, останалите резултати коагулация са ми ок. На натаспин съм само, но ще обсъдя да започна инжекции.

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 20:19 от FBID10206506436694795

Общи условия

Активация на акаунт