Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 222
  • 799
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря Ви, момичета. ❤️
Още утре ще пусна в Геника, пък като станат готови, ще пиша и за консултация, ако има нужда.

# 556
Здравейте, момичета, пиша тук с молба за съвет. Правя подготовка за бременност в момента и следя различни показатели, до момента не съм била бременна, надявам се скоро да бъда. Simple Smile Четейки за многото мами, преживели спонтанен аборт поради наличието на тромбофилия, се замислих дали не е добра идея да пусна основен пакет тромбофилии, за да знам с какво разполагам преди зачеването и съответно да мога да използвам тази информация, заедно с лекарите, когато зачена.
Знам, че тези изследвания се назначават обикновено след някакво съмнение и няколко аборта, но на мен ми се струва, че е добре при възможност да имаме тази информация и предварително.
Как мислите? Излишно ли е да пускам тези изследвания на този етап или по скоро като вече патили (за което искрено съчувствам и стискам палци да бъде всичко наред в бъдеще) препоръчвате като превантивна мярка поне основен пакет?

Благодаря предварително!

Здравей, аз имам два спонтанни аборта благодарение на тромбофилията си. Дали е оправдан разход - да. Грешно е мисленето, че тромбофилията, ако я носиш ти влияе само на бременността. Тромбофилията ти влияе и ако счупиш нещо и се залежиш - да не дава господ. Влияе ти, ако ще летиш на дълги полети. Изследвай се, няма да сбъркаш. И ако нищо не излезе, радвай се!
Успех!

# 557
Здравейте! Има ли раждали секцио без да спират клексан/фраксипарин?

# 558
Аз не съм раждала, но хематологът ми каза задължително Фраксипарин в деня на раждането. Проблем е аспиринът, той се спира задължително.

# 559
Привет, моята лекарка при подготовка за бременност ми препоръча да пусна и тромбофилии, както и (по спомен) микоплазми, уреяплазми и хламидия. Това са безсимптомни инфекции, които могат да са рискови при бременност и се лекуват със силни антибиотици. Не е лошо да видиш и витамините, поне Б12 и Д. В групите за забременяване може да намериш повече информация и съвет.

Здравейте, момичета, пиша тук с молба за съвет. Правя подготовка за бременност в момента и следя различни показатели, до момента не съм била бременна, надявам се скоро да бъда. Simple Smile Четейки за многото мами, преживели спонтанен аборт поради наличието на тромбофилия, се замислих дали не е добра идея да пусна основен пакет тромбофилии, за да знам с какво разполагам преди зачеването и съответно да мога да използвам тази информация, заедно с лекарите, когато зачена.
Знам, че тези изследвания се назначават обикновено след някакво съмнение и няколко аборта, но на мен ми се струва, че е добре при възможност да имаме тази информация и предварително.
Как мислите? Излишно ли е да пускам тези изследвания на този етап или по скоро като вече патили (за което искрено съчувствам и стискам палци да бъде всичко наред в бъдеще) препоръчвате като превантивна мярка поне основен пакет?

Благодаря предварително!

# 560

А твоето АГ и или хематолог какви инструкции ти дадоха?

# 561
На мен ми казаха, че се прилага в деня ПРЕДИ раждането, в деня на ражд. не се слага, а най-рано 6 чАса след раждането се възобновява и най-късно - 12 чАса след раждането.

# 562

Онзи ден имах среща с Хематолога - няма проблем да родиш на фона на клексан или фраксаперин. Единственото в един момент спираш аспирина или натаспина. Проблеми няма. Така или иначе, когато наближиш да влизаш в 9 месец ще ти кажат всичко.

# 563
Аз знам че не се поставя в деня на секциото преди него, а предния ден сутринта. След секциото след колко часа ще е инжекцията лекарят ще каже, зависи как е протекло. При мен след естествено раждане с кръвоизлив след 12 часа сложиха първия клексан. Имат си допуски и преценяват според случая.
Моя близка беше на висока доза клексан за тромбоза и се наложи да роди със спешно секцио. Наложи се да е с пълна упойка. От една страна - не се притеснявайте, защото лекарите има как да се справят във всеки случай. От друга се интересувайте и ги слушайте, за да минат нещата по оптималния начин.

# 564
Аз знам че не се поставя в деня на секциото преди него, а предния ден сутринта. След секциото след колко часа ще е инжекцията лекарят ще каже, зависи как е протекло. При мен след естествено раждане с кръвоизлив след 12 часа сложиха първия клексан. Имат си допуски и преценяват според случая.
Моя близка беше на висока доза клексан за тромбоза и се наложи да роди със спешно секцио. Наложи се да е с пълна упойка. От една страна - не се притеснявайте, защото лекарите има как да се справят във всеки случай. От друга се интересувайте и ги слушайте, за да минат нещата по оптималния начин.

Така или иначе НМХ действа 12 часа, после не.. но са нужни 32 часа, за да се образува тромб/че. Ако е планирано секцио. Биеш 12 часа преди него. Всичко ще е наред!

# 565
Момичета, д-р Минкова дали може да ми даде насоки за нисък хемоглобин,освен и препоръките за терапия през бременността? Защото искам да почнем опити,но имам маркери за анемия в ПКК ( може и от нисък В12 да е, но искам специалист да види ).

# 566
  • Варна
12 ли? Не беше ли 24? И в крайна сметка не зависи ли от тежестта на мутациите?

# 567
12 ли? Не беше ли 24? И в крайна сметка не зависи ли от тежестта на мутациите?

12 часа си действа НМХ, достатъчно е да се бие на 24 часа, защото за да се образува тромб трябват най - малко 32 часа. Моята терапия е в 11:00 клексан, в 23:00 натаспин.

# 568
На мен ми изследваха коагулацията и предвид, че чакам да започне естествено раждане ми спряха фраксипарина в 37 седмица, и ме предупредиха, че анестезиолозите поставят пациентите под пълна упойка, ако се стигне до секцио и не съм спряла фраксипарина, което ми обясниха, че не е добре за бебенцето, тъй като в повечето случаи се налагали реанимационни действия на бебенцето, заради пълната упойка на майката. Та понеже и лекарите имат различни мнения, може би е добре да помолите лекарите, които ще извършват манипулацията да кажат какво препоръчват и да се придържате към него.

# 569
  • София
Аз раждах със спешно секцио, инжекцията ми беше 23ч преди раждането, бях със спинална упойка. Имах минимална кръвозагуба.

Инструкциите за планово секцио ми бяха същите - да не спирам НМХ.

Следващата инжекция ми беше 12ч след секциото. Слагах НМХ 2 седмици след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт