Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 33 768
  • 799
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета! Бях на 2ра фетална и доктора, каза че всичко е наред. След прегледа се загледах в тези стойности и ми се струват високи, вие какво мислите? На фраксипарин съм само всеки ден от 0.4

# 616
Момичета, в 14 седмица съм, вече втори триместър, пуснах коагулация, но този път не съм в норми с фибриногена и д-димера. Чак другата седмица съм на птеглед. Слагам само клексан от 0.4, друго не приемам. Да настоявам ли да погледнат изследванията още тази седмица, може ли да се обърка нещо.

# 617
  • Варна
Май само фибриногенът е висок за втори триместър.

# 618
  • София
Повтори изследването на фибриноген, да не би да е лаб. грешка, след това обсъди със следящия те АГ. Много странни референтни стойности на д-димер.

# 619
Гледах няква табличка за d-димера, той пък е нисък май за втори триместър. И аз незнам.

# 620
Danaesd, дясната маточна артерия изглежда над нормата, т.е. че не провежда добре. Пускал ли ти е снимка от доплера на кръвотока през нея? Плодът в норма ли се развива? Анти Ха как е?
Имах подобна случка, бях спряла клексана и бързо го върнах. За 3 седмици от 66 перцентил бебето беше отишло на 33. Самата артерия трудно я уловиха с доплера, казаха че е спастична. Включи аспирин, който пих някакво време, и флебодия.
Ако бебето нараства добре е възможно другата артерия да компенсира. Не е много над нормата. Какво каза АГ?

Здравейте момичета! Бях на 2ра фетална и доктора, каза че всичко е наред. След прегледа се загледах в тези стойности и ми се струват високи, вие какво мислите? На фраксипарин съм само всеки ден от 0.4

# 621
Danaesd, дясната маточна артерия изглежда над нормата, т.е. че не провежда добре. Пускал ли ти е снимка от доплера на кръвотока през нея? Плодът в норма ли се развива? Анти Ха как е?
Имах подобна случка, бях спряла клексана и бързо го върнах. За 3 седмици от 66 перцентил бебето беше отишло на 33. Самата артерия трудно я уловиха с доплера, казаха че е спастична. Включи аспирин, който пих някакво време, и флебодия.
Ако бебето нараства добре е възможно другата артерия да компенсира. Не е много над нормата. Какво каза АГ?

Каза, че всичко е наред, нараства добре и артериите са ок. Нищо повече не е коментирал, но аз се загледах в този резултат след като излезнах от кабинета.
Чак др седмица съм при моя АГ и не знам дали да не си включа сама натаспин или аспирин…. Само на фраксипарин съм. Sad

# 622
Здравейте момичета,

на клексан 0,4 съм като до момента не е имало проблем в изследванията ми, но се разболях в началото на месеца от грип А и съответно промяната в изследванията е следната:

03.01.2023 г.

Д-димер - 0,5 mg/l

16.01.2023 г.

Виждам, че Д-димера отговаря за 3ти триместър, но АГ е обезпокоена от рязкото покачване и срива на аPTT.
Предложи да мина на клексан 0,6 или да остана на 0,4 и да добавя натаспин 3х1 табл. И  на 24.01. отново да пусна хемостаза.
Спряхме се на варианта да бия 0,6 сега и да видим дали има промяна.
Не мога да намеря назад в темата, но се обсъждаше за 2 пъти използване на 1 инжекция. Знам, че не е окей, но не искам да се презапасявам преди да видим резултатите на този етап.
Въпросът ми е как точно преценявате половината на инжекцията (няма разделения както на Зарзиото), и дали по-високата доза на Клексан би дал бърз резултат или по-добре щеше да е да включа Натаспин?

Благодаря на всички!

# 623
По принцип за да се мине на по- висока доза е добре да имаш анти ха и кръвоток видян. Аз бих отишла на хематолог, АГ не е такъв специалист.

# 624
Кръвотокът от 03.01. беше добър... За съжаление не мога да пътувам до София на този етап, за да направя анти-ха, а тук не се изследва... 😔

# 625
Лошо ....Ами както решиш тогава,ако ние изберем вариант вместо теб ,носим отговорност някаква...щом тя ти е дала да избираш...нямате ли хематолог в града?
По принцип д димера пада от Натаспин и ядене на чесън..

# 626
  • Варна
Оф и аз от разболяване най-много се притеснявам, че предния път точно в такъв момент приключиха нещата при мен. Разбира се, тогава не бях и на терапия. Детето днес се събуди с температура и сега тръпна Sad

# 627
Здравейте, момичета,

Пуснах си основен пакет за тромбофилия чисто профилактично, като подготовка за бременност, по ваш съвет.

Може ли да ми помогнете малко в тълкуването, знам, че не сте лекари, ще се консултирам и с такъв в бъдеще.
Доколкото виждам нямам тромбофилия и трябва да пусна още два типа гени, за да видим какво се случва и има ли риск. Освен това явно трябва да следя нивата на хомоцистеин и предполагам да пия само метилирани форми на б12 и фолат (което така или иначе правя, само хомоцистеин не съм изследвала).

Има ли някой с подобни резултати, трябва ли да се притеснявам? Благодаря ви!

# 628
Здравейте, момичета,

Пуснах си основен пакет за тромбофилия чисто профилактично, като подготовка за бременност, по ваш съвет.

Може ли да ми помогнете малко в тълкуването, знам, че не сте лекари, ще се консултирам и с такъв в бъдеще.
Доколкото виждам нямам тромбофилия и трябва да пусна още два типа гени, за да видим какво се случва и има ли риск. Освен това явно трябва да следя нивата на хомоцистеин и предполагам да пия само метилирани форми на б12 и фолат (което така или иначе правя, само хомоцистеин не съм изследвала).

Има ли някой с подобни резултати, трябва ли да се притеснявам? Благодаря ви!

Здравей, пусни си АСЕ и Фактор 13 както са ти писали в бележката. Според мен каквото и да излезе, направи си една консултация с Хематолог. Ако имаш и АСЕ и Фактор 13 - ще си на терапия по време на бременност. Поздравявам те за отговорността и информираността ти! Възможно е да си спасила един живот! ❤️❤️ Желая ти всичко да е наред!

# 629
Здравейте! Бременна съм съвсем в началото, приемам натаспин н, а от 8г.с. минавам на фракси 0,4. Витамините от Б група също трябва да са в метилирана форма. Въпросът ми е какви витамини да започна, иска ми се да са комбинирани. Защото сега приемата само метилирана форма на ФК и спрейчетат D+K и Б12

Общи условия

Активация на акаунт