Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 33 738
  • 799
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, момичета,

Пуснах си основен пакет за тромбофилия чисто профилактично, като подготовка за бременност, по ваш съвет.

Може ли да ми помогнете малко в тълкуването, знам, че не сте лекари, ще се консултирам и с такъв в бъдеще.
Доколкото виждам нямам тромбофилия и трябва да пусна още два типа гени, за да видим какво се случва и има ли риск. Освен това явно трябва да следя нивата на хомоцистеин и предполагам да пия само метилирани форми на б12 и фолат (което така или иначе правя, само хомоцистеин не съм изследвала).

Има ли някой с подобни резултати, трябва ли да се притеснявам? Благодаря ви!

Здравей, пусни си АСЕ и Фактор 13 както са ти писали в бележката. Според мен каквото и да излезе, направи си една консултация с Хематолог. Ако имаш и АСЕ и Фактор 13 - ще си на терапия по време на бременност. Поздравявам те за отговорността и информираността ти! Възможно е да си спасила един живот! ❤️❤️ Желая ти всичко да е наред!

Благодаря, мила! Вече се обадих на лабораторията да ги пуснат, сега започва чакането. Simple Smile Успешна бременност и до финал желая на теб!

# 631
Здравейте, момичета,

Пуснах си основен пакет за тромбофилия чисто профилактично, като подготовка за бременност, по ваш съвет.

Може ли да ми помогнете малко в тълкуването, знам, че не сте лекари, ще се консултирам и с такъв в бъдеще.
Доколкото виждам нямам тромбофилия и трябва да пусна още два типа гени, за да видим какво се случва и има ли риск. Освен това явно трябва да следя нивата на хомоцистеин и предполагам да пия само метилирани форми на б12 и фолат (което така или иначе правя, само хомоцистеин не съм изследвала).

Има ли някой с подобни резултати, трябва ли да се притеснявам? Благодаря ви!

Здравейте след  колко време ви излезнаха резултатите?

# 632
Здравейте! Бременна съм съвсем в началото, приемам натаспин н, а от 8г.с. минавам на фракси 0,4. Витамините от Б група също трябва да са в метилирана форма. Въпросът ми е какви витамини да започна, иска ми се да са комбинирани. Защото сега приемата само метилирана форма на ФК и спрейчетат D+K и Б12

Това в достатъчно. Въобще не ти трябват комбинирани, защото първо рядко ги има в метилирана форма и второ по- трудно се наваксват . Най добре е да си е всеки витамин по отделно.

# 633
Здравейте след  колко време ви излезнаха резултатите?
Здравейте, дадох кръв на 14.01, излзязоха днес на 19.01 в 14:30. - 6 календарни или 5 работни дни. Simple Smile

# 634
Оф и аз от разболяване най-много се притеснявам, че предния път точно в такъв момент приключиха нещата при мен. Разбира се, тогава не бях и на терапия. Детето днес се събуди с температура и сега тръпна Sad

В коя седмица е приключило тогава.. Аз съм в 23 гс и съм болна от грип, много се притеснявам за бебето Sad

# 635
Момичета, имате ли представа колко време преди раждането е добре да започнем да си бием инжекциите сутрин вместо вечер? Натаспин до кога може да се пие? Инжекциите знам, че до самото раждане 🙄

# 636
Аз не бих си самоназначавала нищо. Ако кръвотока е добър а бебето е в норма, значи нещата са наред. Ако ви тревожи, относно по-висока доза клексан е добре да се изследва анти 10а. Можете да вземете още едно мнение от хематолог или АГ, но аз не бих се самолекувала. Ако имате телефон на АГ може да пишете, за да попитате, но една седмица до прегледа не би трябвало да има проблем.

Danaesd, дясната маточна артерия изглежда над нормата, т.е. че не провежда добре. Пускал ли ти е снимка от доплера на кръвотока през нея? Плодът в норма ли се развива? Анти Ха как е?
Имах подобна случка, бях спряла клексана и бързо го върнах. За 3 седмици от 66 перцентил бебето беше отишло на 33. Самата артерия трудно я уловиха с доплера, казаха че е спастична. Включи аспирин, който пих някакво време, и флебодия.
Ако бебето нараства добре е възможно другата артерия да компенсира. Не е много над нормата. Какво каза АГ?

Здравейте момичета! Бях на 2ра фетална и доктора, каза че всичко е наред. След прегледа се загледах в тези стойности и ми се струват високи, вие какво мислите? На фраксипарин съм само всеки ден от 0.4

Каза, че всичко е наред, нараства добре и артериите са ок. Нищо повече не е коментирал, но аз се загледах в този резултат след като излезнах от кабинета.
Чак др седмица съм при моя АГ и не знам дали да не си включа сама натаспин или аспирин…. Само на фраксипарин съм. Sad

# 637
Момичета,излезе ми много нисък фолат. Кажете моля ви по колко таблетки дневно е безопасно да пия? Имам мутацията за неусвояване ,но по 1 все съм пила. Искам спешно да го вдигна. За колко време може да стане и по 2-3 мога ли да пия?

# 638
Можете просто да си вземете по-високи милиграми, например Solgar имат такива (от 1333mg). Но направете контрола например след 3 седмици, защото пък и прекалено високи стойности знаете, че не са ок.

Момичета,излезе ми много нисък фолат. Кажете моля ви по колко таблетки дневно е безопасно да пия? Имам мутацията за неусвояване ,но по 1 все съм пила. Искам спешно да го вдигна. За колко време може да стане и по 2-3 мога ли да пия?

# 639
  • София
Колко е нисък и какви си приемала досега?
Топ Фолат ми бяха изписвали на мен като такъв,който да се усвоява по-лесно.

# 640
Ето ги резултатите. Имам анемия,явно е точно от ниския фолат.

# 641

Здравейте, притесних се от риска от преекламсия, но АГ не ми назначи терапия и каза, че всичко е наред.
Вие какво мислите?

# 642
Момичета,който е бил при Минкова в Токуда или Стайкова,може ли да ми пише дали разбират от витамини. Днес трябва да си запиша час някъде,а нямам идея къде . Искам консултация за анемията,но понеже съм с тромбофилия искам да е и някой,който разбира и от нея. Двете докторки се водят ангиолог ,та не знам разбират ли от анемия. Много съм объркана, моля за съвети.

# 643
  • Варна
Според вас безотговорно ли е, че не взимам аспирин? С PAI, ACE, MTHFR667T и MTHFR66 хетерозиготи съм и MTRR хомозигот. На Клексан 0.4 съм, в 14 седмица някъде. При първите контролни нещата бяха супер и чак тогава видях, че аспирин също ми е назначен, че и всеки ден. А аз чела, недочела не знам как съм разбрала, че само до + тест пия Аспирин. Казах ѝ тогава на Константинова, че всъщност не пия и тя каза "ми добре". Мен малко ме е страх от тоя аспирин, че и всеки ден и така си карам. Нещо вече на Константинова много ѝ нямам доверие след всички свръх терапии, които често чета че назначава. Какво да правя не знам.

# 644
Didi Bidi, пусни си контролните изследвания и вижте накъде си. Аз смятам да ги пусна в 12-та седмица. До тогава си карам на Клексан 0.4. Много доктори казват, че това, че имаш мутациите не означава непременно, че ще имаш проблем и лично в моя случай изразиха съмнение, че ми е прекалено с две кръворазреждащи на този етап. Стискам палци всичко да е наред! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт