Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 33 731
  • 799
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,

По съвет на АГ пуснах изследвания за тромбофилия в Синево:
[/img][/img]
АГ ми препоръча само АП вечер. В 12г.с. съм. Някой друг с тези резултати и да е с различно лечение?
Благодаря!

# 646
Yan25, по-добре първо се консултирай с някой за желязото.
Фолиевата ти е очевидно ниска, трябват ти метилирани форми като примерно Неофолик мета, които ги има във всяка аптека, но колко таблетки на ден, лекар може да каже. Но, за желязото ти трябва хематолог.

# 647
  • София
Диди, ако кръвотока е добре и коагулацията е добре и нямаш риск от прееклапсия, карай си така. Аз бях цялата бременност без аспирин протект, щот прицапвах от него в ранните седмици, а след това не е имало нужда да го включвам. Успех!

Yan, за анемията отиди при хематолог. Ангиолозите се занимават с разширени вени и ДВТ, а не с дефицит на витамини и елементи. Освен желязото и Б9, също и Д ти е нисък.

# 648
Да,звънях в 3 градска сега,но явно ще трябва след понеделник. Дали при Паскалева изобщо ще има час? Ако там няма,някой друг хематолог в Сф да ми препоръчате?

# 649
  • София
Паскалева е отпуск, на мен ми каза след 6 февруари. Минкова изписва фолати, но за анемия едва ли.

# 650
Ох,то не стига, че има 2-3 уж кадърни хематолози и човек пак няма къде да иде. Ами,май ще се насоча към болницата по хематология Йоан Павел, при който има час...пише,че се занимават с анемии и тромбофилия. Лисичков бил там . Но ще питам където има място там отивам,че ми е спешно.

# 651
Във връзка с мой проблем се консултирах с д-р Мария Савчева, през Хийли. Отговори бързо, подробно, и обърна внимание и на други неща, които не са ѝ работа. Та, ако не можете да се доберете до някой от силно препоръчваните в темата, може да опитате да ѝ пишете.

# 652
А там как става плащането и колко е? Ако имам направление?

# 653
Там е само платено, при нея е 30 лв. Но, може да отговори още в понеделник/вторник най-късно.
Казвам го като вариант, ако не можете да се запишете за друг скоро.

# 654
Ясно. Много благодаря!

# 655

Моля разтълкувайте ми ги и ме насочете към какъв лекар да се обърна

# 656
Здравейте,  момичета! За пръв път пиша тук. Моя случай е следния:
Правим опити от близо 10г. и има 3 неуспешни ин витро опита, последния от които е ЗЕТ през ноември. Веднага след него забременявам по естествен начин случайно, но с установена късна овулация: цикъл 17.11, предполагаема ОВУ 4-5.12. До тук добре. Имам мутация на ACE  I/D хомозиготен носител генотип D/D. Четох, че е рисков, но моята докторка е забравила, че имам мутация въпреки, че попитах няма ли да ми трябва кръворазреждащи. Тя ми предписа само аспирин протект през вечер. След като започнах често да се следя на доктор за установяване на бебе и пулс се установи, че бебо изостава. От късната ОВУ вървим със седмица назад, което е нормално, но започна да изостава още със седмица и се стресирах много. Съвсем случайно ми излезе статия, че изоставането се дължи на съсирването на кръвта и тромбофилията(която знам че имам). Казах на моята докторка за съмненията си и веднага започнахме терапия с фраксипарин 0,4. Имаше си пулс все още, въпреки изоставането. Трябваше да е в деня на прегледа в 7+5г.с., а беше 6+2г.с. Според вас дали всичко ще се нареди и да навакса размера си? Извинявам се за дългия пост.

# 657
Правим опити от близо 10г. и има 3 неуспешни ин витро опита, последния от които е ЗЕТ през ноември. Веднага след него забременявам по естествен начин случайно, но с установена късна овулация: цикъл 17.11, предполагаема ОВУ 4-5.12. До тук добре. Имам мутация на ACE  I/D хомозиготен носител генотип D/D. Четох, че е рисков, но моята докторка е забравила, че имам мутация въпреки, че попитах няма ли да ми трябва кръворазреждащи. Тя ми предписа само аспирин протект през вечер. След като започнах често да се следя на доктор за установяване на бебе и пулс се установи, че бебо изостава. От късната ОВУ вървим със седмица назад, което е нормално, но започна да изостава още със седмица и се стресирах много. Съвсем случайно ми излезе статия, че изоставането се дължи на съсирването на кръвта и тромбофилията(която знам че имам). Казах на моята докторка за съмненията си и веднага започнахме терапия с фраксипарин 0,4. Имаше си пулс все още, въпреки изоставането. Трябваше да е в деня на прегледа в 7+5г.с., а беше 6+2г.с. Според вас дали всичко ще се нареди и да навакса размера си? Извинявам се за дългия пост.
Ако следящата ви не е хематолог, а вие имате установен проблем, по-добре се вижте със специалист, който може да назначи още важни за бременността изследвания и ще ви даде точна терапия за състоянието ви. Много АГ-та имат представа от мутации, но не са 100% компетентни да калибрират "фините настройки", а при вас това е изключително важно при първи успешен след толкова неуспешни опити.

# 658
Ще имам посещение при доц. Конова другата седмица и ще разговарям с нея относно тази ситуация и евентуално още изследвания, ако има нужда.
Ако следящата ви не е хематолог, а вие имате установен проблем, по-добре се вижте със специалист, който може да назначи още важни за бременността изследвания и ще ви даде точна терапия за състоянието ви. Много АГ-та имат представа от мутации, но не са 100% компетентни да калибрират "фините настройки", а при вас това е изключително важно при първи успешен след толкова неуспешни опити.

# 659

Мисля, че ще навакса, но със сигурност си смени лекаря... много безотговорно от нейна страна. Също така, лекаря разбиращ от тромбофилии е ХЕМАТОЛОГ. Направи си една консултация. Надявам се да биеш инжекциите всеки ден, нали така.. защото те имат 12 часа действие, бият се всеки ден в един и същи час. За да се образува тромб са нужни 32 часа.

Общи условия

Активация на акаунт