Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 321
  • 799
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
В 7 седмица съм, на 1.01 бях на преглед и всичко беше наред. Следващият преглед е на 14.01. Надявам се пак да е ок бебчо.
Имам една загуба в този период и малко се шашкам. При всяка липса на симптоми и започвам да се чудя всичко наред ли е.
Ама може би така ще съм през цялата бременност.

А вие в коя седмица сте и всичко наред ли е с бебчето ? 🥰
Здравейте, в 6 г.с съм и днес излезнаха изследванията за тромбофилии, препратих на док той каза за най-сигурно да посетя генетик, който обаче има свободно за сряда, та за момента от сега съм на аспирин през вечер и клексан през вечер. Просто много се страхувам да не сме закъснели с терапията и дали е правилна..

Здравей,

Имам абсолютно същите мутации.
На терапия с клексан 0.4/ фраксипарин 0.4 всяка сутрин и всяка вечер аспирин

# 436
Напълно разбирам, аз по същия начин имам една загуба в този период и то съвсем наскоро и сега съм на тръни.. Пожелавам ви всичко да бъде наред ! ❤ 
В 7 седмица съм, на 1.01 бях на преглед и всичко беше наред. Следващият преглед е на 14.01. Надявам се пак да е ок бебчо.
Имам една загуба в този период и малко се шашкам. При всяка липса на симптоми и започвам да се чудя всичко наред ли е.
Ама може би така ще съм през цялата бременност.

А вие в коя седмица сте и всичко наред ли е с бебчето ? 🥰
Здравейте, в 6 г.с съм и днес излезнаха изследванията за тромбофилии, препратих на док той каза за най-сигурно да посетя генетик, който обаче има свободно за сряда, та за момента от сега съм на аспирин през вечер и клексан през вечер. Просто много се страхувам да не сме закъснели с терапията и дали е правилна..

Здравей,

Имам абсолютно същите мутации.
На терапия с клексан 0.4/ фраксипарин 0.4 всяка сутрин и всяка вечер аспирин

# 437
  • Варна
Говорете ми... В момента съм в тих ужас, защото котката снощи ми легна на корема, а с последната бременност като направи така, няколко дни по-късно стана ясно, че бебето е било мъртво. И съм на преглед вече чак на втори февруари. Пълно куку ставам, срам ме е от мене си.

# 438
А ако Нат Аспина се приема през ден ефикасен ли е?
При риск за прееклампсия аспирин протект /акард 150 ежедневно е стандартно предписание след БХС. Натаспин има съвсем различно действие.

# 439
А ако Нат Аспина се приема през ден ефикасен ли е?
При риск за прееклампсия аспирин протект /акард 150 ежедневно е стандартно предписание след БХС. Натаспин има съвсем различно действие.
Не е ефикасен.

# 440
Говорете ми... В момента съм в тих ужас, защото котката снощи ми легна на корема, а с последната бременност като направи така, няколко дни по-късно стана ясно, че бебето е било мъртво. И съм на преглед вече чак на втори февруари. Пълно куку ставам, срам ме е от мене си.
Можете да отидете по всяко време щом ви е притеснено и  няма нужда да обясняватв защо, нормално е в това състояние да сте под напрежение,.

# 441
А какви са признаците  за тромбофилия? На мен не са ми правени изследвания, а преди инвитрото ми го изписаха и после си и остана по 1 на ден отскоро е през ден заради Аспирина

# 442
А какви са признаците  за тромбофилия? На мен не са ми правени изследвания, а преди инвитрото ми го изписаха и после си и остана по 1 на ден отскоро е през ден заради Аспирина

Няма признаци. Само с изследвания се установяват различните мутации. Често при ин витро лекарите предписват фраксипарин и аспирин,но е хубаво да се изследваш и ако имаш тромбофилия да се консултираш с АГ с опит с такива бременни или с хематолог и да ти следят терапията по време на бременността.

# 443
Можете да си купите домашен доплер за собствено спокойствие, една приятелка имаше и аз все ходех да се слушаме Grinning наистина е успокояващо,но да не се прекалява..

# 444
Можете да си купите домашен доплер за собствено спокойствие, една приятелка имаше и аз все ходех да се слушаме Grinning наистина е успокояващо,но да не се прекалява..

Мислила съм си го обаче това според мен може да създаде повече тревоги..така или иначе бебчето в един момент започва да се усеща ежедневно.Ако прегледите са по начесто не мисля,че трябва да се затормозяваме с доплер.

# 445
Колкото и често да са,едва ли са повече от две седмици. Има жени,които ако не го усетят един ден се тревожат. Много хора ги ползват, включително мои близки и усещат успокоение,така че не виждам защо не. Всеки си решава ,аз давам идея.

# 446
PL.Ivanova, всъщност за съжаление " признаци" може да има, като например многократна ранна загуба на бременност, доколкото разбирам, в ранна бременност, когато ембриончето е някакви милиметри само, а кръвоностните му съдове са просто микроскопични, и микроскопичен тромб би бил достатъчен, за да спре развитието му,
Предполагам в по-тежките случаи се получават тромбози при възрастните,
НО - предполагам при инвитро процедурите, където и без друго са инвестирани много средстава и време, се предписват профилактичните дози, при съмнение за по-висок риск, определено е задължително да се направят изследвания и да се консултира правилната доза със специалист.

Колкото и глупаво да звучи, аз за себе си просто знаех, че ще излязат " лоши" резултати от генетичните за тромбофилии - аз съм едно дете, защото майка ми е имала многократни загуби преди моето раждане, кръвоизлив по време на бременността с мен, и загуби след моето раждане.
Аз самата си получих резултатите от Геника, почти едновременно с установяването на мисед-а :/

Не знам в момента каква е цената на стандартния пакет, на Геника на пример, но за мен това е един от оправданите по-високи разходи.

А какви са признаците  за тромбофилия? На мен не са ми правени изследвания, а преди инвитрото ми го изписаха и после си и остана по 1 на ден отскоро е през ден заради Аспирина

Няма признаци. Само с изследвания се установяват различните мутации. Често при ин витро лекарите предписват фраксипарин и аспирин,но е хубаво да се изследваш и ако имаш тромбофилия да се консултираш с АГ с опит с такива бременни или с хематолог и да ти следят терапията по време на бременността.

# 447
Аз пак да кажа и в тази тема,че в Кандиларов изследванията за тромбофилия са много по-евтини от геника. Имам две приятелки лаборантки и са ми препоръчвали лаборатории, та специално за генетичните трудно да стане гаф - или ги имаш,или не.

# 448
Хм... Тук ли беше една мацка, която имаше два различни резултата от тестове за вродена? За съжаление има такива случаи, както не е невъзможно да се обърка кръвна група.

# 449
Да,знам го този случай. То няма лаборатория,в която да не са ставали грешки.
Препоръчвам бюджетен вариант в Кандиларов ,всеки си решава.

Общи условия

Активация на акаунт