Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 287
  • 799
  •   2
Отговори
# 465
  • Варна
В листовката пише на 90 градуса, ама от както ги бия на по-малък ъгъл не го знам там 60 ли е 45 ли е, не го меря с транспортир, сякаш една идея по-добре са нещата. То аз почти се бях отказала от корема, сега се пооправиха нещата с ъгъл, по-малък от 90. Иначе пише да не се натиска буталото преди инжектиране защото можело да доведе до загуба на лекарството. Предполагам мехурчето би било проблем ако се инжектира венозно.

# 466
В листовката пише на 90 градуса, ама от както ги бия на по-малък ъгъл не го знам там 60 ли е 45 ли е, не го меря с транспортир, сякаш една идея по-добре са нещата. То аз почти се бях отказала от корема, сега се пооправиха нещата с ъгъл, по-малък от 90. Иначе пише да не се натиска буталото преди инжектиране защото можело да доведе до загуба на лекарството. Предполагам мехурчето би било проблем ако се инжектира венозно.
Точно така - за подкожните инжекции, т.е. тези в "мазнинката", въздух не се избутва. Когато е венозно, тогава, разбира се никакъв въздух, но пък и аз не съм чувала терапия, при която пациентът сам да си боде лекарство ВЕНОЗНО (освен тия дето са на наркотична "терапия" Dizzy Face )..

# 467
  • Варна
Не, не, тия венозните само в болница. То на мен сестри и лаборанти едвам ми намират вени, все ме бодат по 10 пъти и все съм синя, какво остава сама. Онзи ден като ме записваха давах кръв, нацели ме уж от първия път, но 3-4 дни ме боля и съм много синя. То на мен от това ми е тая травма с иглите, половината си детство съм прекарала по болници на системи, инжекции и все не ми намираха вени, с часове са ме боли. Та затова съм такова мрънкало, ако се чудите Grinning

# 468
  • София
Въздухът при подкожна инжекция не се вади, пише го в листовката. По темата с ъгъла има различни мнения, защото на различни хора и на различни места кожата е различно дебела.

Въздух се вади при венозните инжекции и системи, а и там не е критично такова малко мехурче, за да създаде проблем трябва да е над 5 мл.

# 469
Момичета моля за вашето мнение, пратих ги на доктора но не отговаря( писна ми да не ми отговаря ,за 1 изричение искат да плащаме по 80 лв всеки път ли ) Как смятате че са резолтатите? На фраксипарин 0,3 и съм в 16 г с. Благодаря ви

# 470
Аз малко се притесних, понеже днес ми излезе aPTT с доста нисък резултат - 29 г.с. съм и aPTT от тази сутрин ми е 24.60 sec при референтни 27-42 sec. На 0.6 Клексан съм и досега успявах да държа на 27-28 sec., като изследвам aPTT на всеки 3 седмици точно. Днешният резултат ме изненада и ме притесни много. Утре ми е часът за Доц. Русев, с когото следим тези показатели, но ако някой може да сподели опит този драстичен спад дали е нормален за срока на бременността, ще мога да избутам по-спокойно до прегледа Disappointed Relieved ...

# 471
Момичета, този фраксипарин АГ ли ви го предписва или хематолог?

# 472
  • София
Славова, резултатите са ти перфектни, всички са в референтните стойности. Няма място за притеснение.

Милена, аптт се влияе от много фактори, и е нормално да е ниско, особено с напредването на бременността. При мен през цялата бременност беше ниско, но д-димер и фибриноген си бяха в норма.

Ирелия, Фраксипарин може да предпише и АГ, и хематолог, и имунолог. Като цяло са малко специалистите, които могат да назначат и проследят адекватно терапия с НМХ. Координати има на първа страница на темата.

# 473
Здравейте пак. Бременна съм в 14+2г.с и след установена тромбофилия ми предстои да започна Фраксипарин 0.4. Питането ми е , вие продължихте ли да ходите на работа, или си взехте болнични?Аз работя в офис, притеснява ме това, че по цял ден седя. При първата ми бременност, не знаех, че имам тромбофилия и до 7 месец си ходеха на работа. Сега обаче вече се притеснявам и се чудя как е редно да постъпя. Или по-точно как е най-добре за мен и бебето? Моля за съвет и споделяне на личен опит.

# 474
  • София
Някоя от вас имала ли е високо кръвно преди забременяване?

# 475
Здравейте, момичета. Пиша ви с надежда да споделите опит, ако има някой минал през същото. Бременна съм в 8+1, след първа неуспешна бременност кухо яйце през септември 2022, изчистих се сама. Сега всичко вървеше добре. На 30/12 бях на преглед (6+5дни) и ембриончето си отговаряше на размерите и чухме сърчицето. Следващият ми преглед трябваше да е на 16.01, но вчера започнаха едни болки много подобни на ПМС, и преди имах придърпвания и знам, че са нормални, но тези бяха непрестанни. Пих но-шпа , но нямаше промяна и отидох на спешен кабинет. От там ми казаха, че имам хематом 24мм , а ембриончето е 16мм… Приеха ме в болница за 3дни (поне за сега това ми казаха) и ми вливат обезболяващи. Лежа и само ставам до тоалетна. Нямах кървене нито преди това, нито днес. Д-р Константинова ми каза да спра терапията за 2-3дни и да я възобновя след това както си беше 0,6 клексан сутрин и 1 таблетка аспирин протект 100мг вечер. Въпросът ми е относно хематома какъв е шанса да се разорбира с такива размери и отделно се притеснявам дали тази терапия не е много силна за мен, дъмнения изразиха двама лекари, но не и следящата ми, която се занимава с рискова бременност и е много опитен лекар.

# 476
Здравейте пак. Бременна съм в 14+2г.с и след установена тромбофилия ми предстои да започна Фраксипарин 0.4. Питането ми е , вие продължихте ли да ходите на работа, или си взехте болнични?Аз работя в офис, притеснява ме това, че по цял ден седя. При първата ми бременност, не знаех, че имам тромбофилия и до 7 месец си ходеха на работа. Сега обаче вече се притеснявам и се чудя как е редно да постъпя. Или по-точно как е най-добре за мен и бебето? Моля за съвет и споделяне на личен опит.

Аз съм с тромбофилия и поради кървене в момента не съм на терапия с инжекция, слагам само натаспин и следя коагулация с АГ и хематолог. Не съм много подвижна и лежа, работя от вкъщи. Знам, че е хубаво да се движите ако няма контраиндикации, трябва да се пие и повечко вода

# 477
Огромно благодаря, бъдете жива и здрава ☘☘☘

Славова, резултатите са ти перфектни, всички са в референтните стойности. Няма място за притеснение.

Милена, аптт се влияе от много фактори, и е нормално да е ниско, особено с напредването на бременността. При мен през цялата бременност беше ниско, но д-димер и фибриноген си бяха в норма.

Ирелия, Фраксипарин може да предпише и АГ, и хематолог, и имунолог. Като цяло са малко специалистите, които могат да назначат и проследят адекватно терапия с НМХ. Координати има на първа страница на темата.
[/quote]

# 478
Връщам се от АГ. За моите мутации каза, че са нискорискови и ми предписа само Натаспин.
Питах го за терапия с фраксипарин.. отговори, че в моя случай може повече да навреди, отколкото да помогне.
В 7 г.с съм. Прикачвам снимка на изследванията ако може да се включите с мнения относно становището му. Ще търся мнение и от хематолог тази седмица.

# 479
Връщам се от АГ. За моите мутации каза, че са нискорискови и ми предписа само Натаспин.
Питах го за терапия с фраксипарин.. отговори, че в моя случай може повече да навреди, отколкото да помогне.
В 7 г.с съм. Прикачвам снимка на изследванията ако може да се включите с мнения относно становището му. Ще търся мнение и от хематолог тази седмица.

Със същите мутации съм.АГ и хематолози не са единодушни относно дали се или не се налага терапия за тези мутации. Аз бях на клексан всеки ден до 15гс.но спрях заради 3 пъти кървене поради ниска плацента и лежане в болница от 10-15гс. В момента съм само на натаспин,но ако кръвните ми резултати не са ок предполагам ще върнем пак инжекциите.

Общи условия

Активация на акаунт