Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 259
  • 799
  •   1
Отговори
# 495
От утре ще подновя клексана, но на 0.4 (имах два дни спиране на цялата терапия) заради хематома. Много се чудя за този аспирин дали да взимам изобщо или да го редувам през ден. Притеснено ми е да не направя по-голяма беля. В четвъртък ще ме видят на видеозон дали има промяна в размера на хематома. Нямам външно кървене.

# 496
Здравейте, момичета. Бременна съм в 23 г.с. Това са мутациите ми:

На клексан 0,4 и аспирин протект съм всеки ден. Бях при проф. Паскалева в 20 г.с, това са изследванията от нея:
Според нея терапия е ок и трябва да продължа така до 28г.с, в която да се видим и да пусна нови изследвания. Аз не съм от София и пътувам, за да мога да отида при нея, а АГ в моя град също ми следи коагулацията и на всеки 4 седмици ме кара да пускам кръвни изследвания. Днес в 23та г.с пуснах и резултатите малко ме стреснаха, а до проф. Паскалева имам 5 седмици. Може ли вашето мнение, моля и трябва ли да се свържа с проф. Паскалева по-рано. Според моето АГ трябва да остане терапията така за сега, но мен не ми изглеждат ок резултатите.

# 497
  • Варна
От утре ще подновя клексана, но на 0.4 (имах два дни спиране на цялата терапия) заради хематома. Много се чудя за този аспирин дали да взимам изобщо или да го редувам през ден. Притеснено ми е да не направя по-голяма беля. В четвъртък ще ме видят на видеозон дали има промяна в размера на хематома. Нямам външно кървене.
Доколкото съм чела, точно аспиринът трябва да те притеснява. Имаше и един лайв с Русев, който също изрази малко негативно мнение за аспирина и каза, че правел поразии.

# 498
Да,точно аспирина прави кървенето и той е първият,който се спира при някакъв вид кървене. На мен ми докарваше такова даже и от носа,венците . Нмх не се спира при кървене,на мен си ми го бяха оставили и като спрях аспирина, след няколко дни всичко се нормализира.

# 499
Да,точно аспирина прави кървенето и той е първият,който се спира при някакъв вид кървене. На мен ми докарваше такова даже и от носа,венците . Нмх не се спира при кървене,на мен си ми го бяха оставили и като спрях аспирина, след няколко дни всичко се нормализира.

Моето не е същото. Имам вътрешен кръвоизлив без външни признаци освен една ПМС болка, която усетих на 8/1 и така постъпих в болница. Тук ми казаха да спра всичко за два дни и от утре да подновя с клексана. Не знам как минава при вас толкова бързо, тук ми казаха, че ще мине време. 😔 Може би защото е голям, не знам и аз. Все си мисля, че е прекалено да се взимат две кръворазреждащи в толкова ранна седмица. И в двата случая ако следвам или отклоня терапията все ще се обвинявам, ако не се оправя и не искам да мисля негативно, но ми е свито сърцето. 🥺

# 500
  • Варна
Добре де, там хематолози, някой какво казва? От кого е назначена терапията, кой я контролира?

# 501
Така е. Но като цяло аспирина води до всякакви кървенета. Най- добре отидете при АГ,което разбира от тромбофилия възможно най-скоро и споделете притесненията си за аспирина. Има много коментирани лекари в темата.

# 502
Аз съм от Варна. Терапията е назначена от д-р Константинова, следя се при д-р Георгиева в АГ, която е запозната добре с тромбофилии, именно тя ме насочи към изследване след кухо яйце, а не както повечето казват “Случва се.” Все си мисля, че дори и изписана една терапия не винаги влияе добре на организма, ще споделя смущенията си за аспирина и ще кажа какво са ми казали.

# 503
  • Варна
Да, да, верно че Константинова беше. Тя изписва май на абсолютно всички аспирин всеки ден. Предполагам сте коментирали с нея във Вайбър и тя е казала да продължавате с аспирина въпреки всичко? Аз не бих честно казано.

# 504
Имам аборт в 13 седмица а имам дете на 9 години. Гинекологът ми препоръча генетично изследване кой пает ще ми препоръчате.

# 505
Имам аборт в 13 седмица а имам дете на 9 години. Гинекологът ми препоръча генетично изследване кой пает ще ми препоръчате.

Хубаво е да се изследва абортивния материал, не е задължително да е от тромбофилия. Може да е от хромозомна грешка, имунология.
В Геника правих моите - хубаво е да си пуснете поне основния пакет и ако там излезе нещо допълнителни (няма нужда да давате кръв отново). Аз пуснах по-детайлен  (качен е преди няколко коментара) цената беше 320лв. На основния по спомен мисля беше 160лв.

# 506
Да в геника разширеният пакет за тромбофилия струва 320лв., миналия месец си ги пуснах.

# 507
Два са разширените пакети на Геника. Моят беше около 260 лв. Не помня с точност, защото пускахме и други изследвания. Но 320 лв. категорично не сме дали за него. Изследвах това, което гинеколога ми отбеляза в брошурата на Геника, за тромбофилиите "Разширен пакет 1".

# 508
  • София
Джулс,
Референтните стойности за бременни са различни, виж ги в изследването от проф. Паскалева. Резултате са ти в референтните стойности за бременни за 2 триместър. Всичко е наред!

Здравейте, момичета. Бременна съм в 23 г.с. Това са мутациите ми:

На клексан 0,4 и аспирин протект съм всеки ден. Бях при проф. Паскалева в 20 г.с, това са изследванията от нея:
Според нея терапия е ок и трябва да продължа така до 28г.с, в която да се видим и да пусна нови изследвания. Аз не съм от София и пътувам, за да мога да отида при нея, а АГ в моя град също ми следи коагулацията и на всеки 4 седмици ме кара да пускам кръвни изследвания. Днес в 23та г.с пуснах и резултатите малко ме стреснаха, а до проф. Паскалева имам 5 седмици. Може ли вашето мнение, моля и трябва ли да се свържа с проф. Паскалева по-рано. Според моето АГ трябва да остане терапията така за сега, но мен не ми изглеждат ок резултатите.

# 509
Момичета, след + теста какви изследвания да си пусна ( относно тромбофилията). Имам 4 фактора, утре съм за вторичен при Хематолога ми.

Имам закупени няколко инжекции, трябва ли да ги взема, за да ми покаже как се бият?
Малко съм се шашнала... помогнете 😢

Общи условия

Активация на акаунт