Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 259
  • 799
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, имате ли представа каква е цената на кутия оксапар 400мг в Турция в момента? Благодаря!

# 511
Nomadgirl, моите мутации са почти като твоите. Първите три съвпадат едно към едно, а четвъртата ти мутация при мен е хомозигот. Ще те следя, защото имаме нещо общо. 🙂

svetlozara98, можеш да ги вземеш с теб, за да ти покажат как се бият за всеки случай. 🍀 Какви са ти мутациите?

# 512
Здравейте!
Интерсувам се от добър АГ в Плевен който да разбира от тромбофилия?
Благодаря!

# 513
Jupiter sea, от терапия 0,6 & аспирин протект 100мг минавам на 0,4 сутрин.
Ще спра с аспирина временно, заради тоя хематом, който получих. Изследвания се пускат за първи път около 12-та седмица и тогава ще се прецени дали трябва промяна отново. Мисля да се доверя на АГ и да не слушам Констанантинова да продължавам със старата терапия. Вече 4-5 АГ-та казват, че явно ми е силна терапията за организма. Утре ми предстои преглед преди изписването и ми е доста свито сърцето, надявам се да премине всичко и да нямам неприятни изненади. Все така нямам кървене, дано се разорбира хематома сам 🙏

# 514
И аз се интерусвам!

Добре де, там хематолози, някой какво казва? От кого е назначена терапията, кой я контролира?

# 515
  • Варна
Jupiter sea, от терапия 0,6 & аспирин протект 100мг минавам на 0,4 сутрин.
Ще спра с аспирина временно, заради тоя хематом, който получих. Изследвания се пускат за първи път около 12-та седмица и тогава ще се прецени дали трябва промяна отново. Мисля да се доверя на АГ и да не слушам Констанантинова да продължавам със старата терапия. Вече 4-5 АГ-та казват, че явно ми е силна терапията за организма. Утре ми предстои преглед преди изписването и ми е доста свито сърцето, надявам се да премине всичко и да нямам неприятни изненади. Все така нямам кървене, дано се разорбира хематома сам 🙏
Всичко ще е наред, стискаме палци!

# 516
Nomadgirl, моите мутации са почти като твоите. Първите три съвпадат едно към едно, а четвъртата ти мутация при мен е хомозигот. Ще те следя, защото имаме нещо общо. 🙂

svetlozara98, можеш да ги вземеш с теб, за да ти покажат как се бият за всеки случай. 🍀 Какви са ти мутациите?

Здравей, прикачвам ти снимка.

# 517
Някой знае ли дали има връзка между намалели околоплодни води(които един от 3ма фетални специалисти вижда, другите не) и тромбофилия (терапия за тромбофилия).

# 518
Бихте ли ми препоръчали добър хематолог за гр.Пловдив .Благодаря Ви предварително.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 18:39 от Mims-1995

# 519
Някоя от вас пила ли е аспирин акард за малко по-висок риск от прееклампсия през второто тримесечие от бременността и как и е повлияло?

# 520
Някоя от вас пила ли е аспирин акард за малко по-висок риск от прееклампсия през второто тримесечие от бременността и как и е повлияло?

Здравей, правили ли си изследвания за тромбофилия?

# 521

Аз пих от 13 г.с. До 32 г.с., заради по-висок риск от прееклампсия и ИУРР, моята доза беше 2х75 мкг аспирин акард вечер. На мен ми беше ОК терапията, не съм имала някакви оплаквания, но все пак тя беше с цел профилактика на риск, който може да се прояви, а може и да не се. Даже като го спрях преди няколко седмици ми беше доста притеснено, но АГто ме увери, че се е натрупал достатъчно и ако случайно вдигна кръвно все пак ще ми дадат терапия за самото кръвно, и затова ни следят и на ЖК за отоци, допълнителни симптоми и т.н. Ако имаш притеснения, говори пак с твоя АГ, за да ти е спокойно.

# 522
  • София
Вие как измествахте часовете на биене за Анти-Ха?
Аз за съжаление загубих бебето въпреки терапията, не знам причината за загубата, но продължавам да поддържам вече два месеца по-висок Д-димер и съм на Клексан 0.4. Все още нямам цикъл.

Записах си час при проф. Паскалева да си изкаже и тя мнението, тъй като други вдигат ръце. Бия си го в 23 часа, а вторник ще трябва да си го сложа в 7:30 за изследването. При записването на часа сестра ли е, не съм сигурна, ми каза да пропусна вечерта и да си го бия сутринта, но не са ли много часове това незащитена - 8:30. Преди са ми казвали, че се прави плавно и се измества с максимум 2 часа. Мисля да го измествам с по 1:30. Според вас има ли риск за мен, ако си го бия с 1:30 по-късно? Притеснявам се да не стане някой тромб.

Също някой от вас болят ли го вените или части по краката (повърхностно, не като крампи), не знам дали са точно вените, но и самите те ми станаха много по-видими от преди, което ме притеснява и се чудя дали е от Клексана. Ходих на съдов преди седмица каза, че за момента няма запушени ли стеснени вени, но на другите въпроси не ми отговори.

# 523
Здравей, няма никакъв проблем да се сложи инжекцията сутринта преди изследването 😊 Иначе е вариант да си навиеш аларма за 4ч сутринта и в 8ч сутринта да дадеш кръв.

# 524
  • София
Искат да дам кръв в 11:30, само техните изследвания признават, за предишните няма значение, но сега искат едно и при тях. В което няма лошо, защото в различните лаборатории наистина ми показва различни стойности, а си познават тяхната най-добре, за мен няма значение.

По-скоро въпросът ми е, че нали НМХ пази 24 часа, а в случая ще станат 32.5 между двете инжекции, ако не направя плавен преход. Последно миналата седмица Д-димер ми беше 0.7 при норма 0.5, това е, което ме смущава.

Общи условия

Активация на акаунт