Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 247
  • 799
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ния,
Да се върнем на това, че 2м все още нямаш цикъл. По принцип до 45-50 дни е нормално, но при теб са повече. Добре е да отидеш на АГ да види каква е причината, също да те светне на доплер, за да види да няма останала тъкан от плацентата. Ако има такъв проблем, възможно е ЧХГ-то да не се е изчистило и организма ти все още да се държи все едно си бременна. Тогава референтните стойности за небременни не са адекватни за теб.

За изследване на антиХа трябва поне 4-5 дни да си слагала инжекцията в един и същи час, който ще е 4ч преди прегледа. Иначе изследването няма да покаже адекватен резултат. Можеш да изместиш през 2ч, а може и рязко, но трябва да имаш поне 4-5 дни преди изследването инжекция в един и същи час.

# 526
  • София
Благодаря ви, момичета. Бях на АГ преди три дни, каза, че няма проблем и чакаме и ако не дойде до месец, ще го предизвика. Предпочита да изчакаме преди да пристъпи към нови хормони, защото бях инвитро и на много високи дози и е по-добре естествено да стане. Мисля, че няма остатъци, след първия кюретаж се наложи втори вече в друга болница и там ме изчистиха добре, бях на няколко прегледа, казаха че всичко е чисто вече. По принцип всички казват, че най-вероятно след първи цикъл ще се оправят нещата, но дните минават и лекарите са на различно мнение, затова и запазих час при проф. Паскалева.

# 527
Паскалева ми е казвала, че 1-2 часа не са никакъв проблем за изместване, а ако се гони срок е възможно и 3-4 часа.

# 528
Момичета при бременност и резултат от скрининга за преклампсия 1:400 пие ли се Аспирин превантивно? Това води ли се висок риск ?

# 529
Според мен да. Лекарят ви трябва да ви каже ..

# 530
Ами каза ми че ве е висок риск и ако искам да пия аспирина

# 531
Е това не е "ако искам". Пие се,и то аспирин протект като най - силен.

# 532
Правени са да. Нямам тромбофилия по 4-те основни показателя. Изписан ми е поради по-лош кръвоток от дясната артерия. Отдавам го на това, че имам лапароскопска операция за отстраняване на киста именно на десен яйчник.
Някоя от вас пила ли е аспирин акард за малко по-висок риск от прееклампсия през второто тримесечие от бременността и как и е повлияло?

Здравей, правили ли си изследвания за тромбофилия?

# 533
Направо е лудост лекар да ви каже "пийте аспирин, ако искате". Или е необходим, или не.

# 534
VonBG вие бяхте писали че сте правили скрининг за преклампсия какъв беше резултата ви?

# 535
  • Варна
Ами то и при мен нещо такова се получи... Аз съм имала освен Клексана 0.4 всеки ден и всеки ден аспирин. Ама аз аспирина нещо съм го пропуснала и го пих само до + тест. И сега като се чухме след първите изследвания и казах, че не пия Аспирин и тя каза "ми добре" 😀. Не знам, че тоя аспирин всеки ден имам чувството, че на абсолютно всички го изписва тя, независимо от мутации. Всеки ден...

# 536
При мен дойде жена в 5г.с. с назначен Аспирин протект, всяка вечер по 1тб. Реших да разпитам жената дали е правила изследвания за тромбофилия, проверяван ли е кръвотокът в матката, естествено нищо от това не беше правено. АГ го изписал, защото било хубаво за кръвотока на матката 🤣 просто ей така....Естествено казах какви са рисковете, че има нужда от допълнителни изследвания и все пак, ако желае да послуша лекаря, да не го пие всяка вечер. Жената направо отказа да го пие за момента и ми благодариха за информацията.

# 537
Имам резултат, но при мен е като скала, а не точен коефициент. От едната страна кръвотока е до границата, от другата е извън гнаницата. Пия аспирин 150мг, скоро ще ходя на ФМ в 21гс и ще ми преизчислят риска. Гледам да не се паникьосвам, бебето се развива добре и мисля, че всичко ще е наред до края

VonBG вие бяхте писали че сте правили скрининг за преклампсия какъв беше резултата ви?

# 538
Питам понеже моят резултат в началото преди кръвните да излязат беше 1-100 и нещо после като звънях да питам с кръвните как са нещата и казаха че риска е намалил към 1-400 което не било висок .Кръвопотока си е добре вече и затова ми е притеснено да не би да го пия а да не е необходимо .Моя АГ когато ще сменям  скоро казва че няма проблем да се пиел и така …

# 539
  • София
Момичета, имам един въпрос, понеделник съм на първа фетална и при нея изчисляват ли риск от прееклапсия? При доц. Чавеева ще бъда ако има значение..

Общи условия

Активация на акаунт