Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 33 740
  • 799
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна

Моля разтълкувайте ми ги и ме насочете към какъв лекар да се обърна
Тези конкретно означават, че трябва да се приема метилирана форма на фолиева киселина и като цяло на Б витамини. Ако целта е да се види за тромбофилия тези изследвания са повече от недостатъчни. Както е писано тук стотици пъти, пуснете пълен пакет тромбофилии на Геника или ако ги пускате другаде просто вижте в интернет пакета какво включва и пуснете същите.

# 661

Моля разтълкувайте ми ги и ме насочете към какъв лекар да се обърна
Тези конкретно означават, че трябва да се приема метилирана форма на фолиева киселина и като цяло на Б витамини. Ако целта е да се види за тромбофилия тези изследвания са повече от недостатъчни. Както е писано тук стотици пъти, пуснете пълен пакет тромбофилии на Геника или ако ги пускате другаде просто вижте в интернет пакета какво включва и пуснете същите.

Притеснява ме да приемам метилфолат, защото фолиевата киселина и витамините от група Б са ми високи, без да приемам никакви добавки

# 662
Здравейте,

бременна съм в 17г,с. , от 12 дни съм на терапия с Клексан 0,4. Забравих да попитам лекаря , след колко време трябва да си пусна изследвания(и какви), за да следим как ми се отразява терапията. Бихте ли ми казали? Ще попитам и него разбира се.

# 663
На мен ми казаха всеки месец, но може и на всеки 2 седмици.

# 664
На мен ми казаха на 3 седмици.

# 665
Здравейте,  момичета! За пръв път пиша тук. Моя случай е следния:
Правим опити от близо 10г. и има 3 неуспешни ин витро опита, последния от които е ЗЕТ през ноември. Веднага след него забременявам по естествен начин случайно, но с установена късна овулация: цикъл 17.11, предполагаема ОВУ 4-5.12. До тук добре. Имам мутация на ACE  I/D хомозиготен носител генотип D/D. Четох, че е рисков, но моята докторка е забравила, че имам мутация въпреки, че попитах няма ли да ми трябва кръворазреждащи. Тя ми предписа само аспирин протект през вечер. След като започнах често да се следя на доктор за установяване на бебе и пулс се установи, че бебо изостава. От късната ОВУ вървим със седмица назад, което е нормално, но започна да изостава още със седмица и се стресирах много. Съвсем случайно ми излезе статия, че изоставането се дължи на съсирването на кръвта и тромбофилията(която знам че имам). Казах на моята докторка за съмненията си и веднага започнахме терапия с фраксипарин 0,4. Имаше си пулс все още, въпреки изоставането. Трябваше да е в деня на прегледа в 7+5г.с., а беше 6+2г.с. Според вас дали всичко ще се нареди и да навакса размера си? Извинявам се за дългия пост.
Здравейте,
До срещата с хематолога си слагайте стриктно фраксипарина, всеки ден.
0.4 и 0.6 ги водят профилактични дози.
За ваше успокоение си пуснете д димер,  фибриноген, протромбиново време и т.н има ги в пакет в повечето лабораториии.
За късната овулация, имам близка която пък е с ранна и при нея бебето и казват че е с близо две седмици напред, та не мисля че там има проблем.
Успех ви пожелавам! 🍀

# 666
Здравейте,

бременна съм в 17г,с. , от 12 дни съм на терапия с Клексан 0,4. Забравих да попитам лекаря , след колко време трябва да си пусна изследвания(и какви), за да следим как ми се отразява терапията. Бихте ли ми казали? Ще попитам и него разбира се.
На 3 седмици ми искат изследвания.

# 667
Момичета, ако бебето няма изоставане и доплерът е ок и показва добро кръвоснабдяване тревожни ли са изследвания за коагулация на горна граница?

# 668
  • София
Да. Има референтни стойности за бременни по семестри. Ако си на горната граница на референтните стойности за бременни, трябва да се назначи или промени терапията. Тромбофилията, освен при бебето, може да причини проблеми и при теб.

Прочети първа страница на темата.

# 669
Здравейте бременна съм но има един плоблем имам минали 2 спонтанни аборта при които нямаше сърдечна дейност взех си 2 теста които са положителни последния ми м.ц. беше на 01.12.2022 ходих на лекар и се виждаше само плоден сак но си пуснах изследвания и се оказа че кръвта ми се съсирва При доктор Дуваджиев ходя и той ме препраща на хематолог имам час за четвъртък да видим какво ще ми изпише натаспин хаш или фраксепарин но днес бях при него каза че съм в 8 г.с. но не се вижда ембрион петък след хематолога ме вика пак да видим какво ще стане каза ще изчакаме още малко...според вас дали има шанс да се появи ембрион и да отида ли някъде за второ мнение а нямам нито болки нито кървене,гади ми се гърдите ме болят чувствам умора.. докато при другите 2 бременности още във втората седмица започваха болките и кървенето... много се притеснявам не искам да се получи така и този път..някой имал ли е същия проблем? 😪

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 14:30 от S.ayzn

# 670
  • София/Севлиево
Последен цикъл на 12.01.2022 или 2023?Няма как да си 8 г.с.ако е бил на 12.01.2023,а няма как и да е бил 2022-ра и да чакаш досега без да идеш на лекар.
Изследвания за тромбофилия имаш ли?Фраксипарин не се слага току-така, защото може да направи беля(като кръвоизлив).
И как тъй ти се съсирва кръвта?Някакви изследвания ли правихте?Повторихте ли ги?

# 671
Последен цикъл на 12.01.2022 или 2023?Няма как да си 8 г.с.ако е бил на 12.01.2023,а няма как и да е бил 2022-ра и да чакаш досега без да идеш на лекар.
Изследвания за тромбофилия имаш ли?Фраксипарин не се слага току-така, защото може да направи беля(като кръвоизлив).
И как тъй ти се съсирва кръвта?Някакви изследвания ли правихте?Повторихте ли ги?
Последният ми цикъл беше на 01.12.2022. И да направих си тези изследвания точно за тромбофилия и се оказа че имам затова ме препраща на хематолог да видим какво лечение ще назначи дали хапчета или фраксепарин

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 14:20 от S.ayzn

# 672
Имаш предвид 1 декември ли, обикновено се пише 01.12. В Америка го пишат обратно 12.01, не че е от голямо значение за темата. По принцип трябва да се вижда вече ембрион, но може и овулацията да е била късна. Изчаква се до 10г.с., за да се потвърди със сигурност, особено ако техниката е стара.

# 673
  • София/Севлиево
Ако е декември може да е в 8 г.с.,не се сетих че може да е написано наобратно.Но в 8 г.с.не само трябва да се визуализира ембрион,но и сърдечна дейност трябва да се види/чуе на ехографския преглед дори със стара техника.Няма ли я,в повечето случаи нещата не приключват добре,но може и до 9 г.с.да се изчака.Бих посетила втори лекар за още едно мнение.

# 674
Ако е декември може да е в 8 г.с.,не се сетих че може да е написано наобратно.Но в 8 г.с.не само трябва да се визуализира ембрион,но и сърдечна дейност трябва да се види/чуе на ехографския преглед дори със стара техника.Няма ли я,в повечето случаи нещата не приключват добре,но може и до 9 г.с.да се изчака.Бих посетила втори лекар за още едно мнение.
   И аз така мисля да посетя друг лекар,защото много се притеснявам

Общи условия

Активация на акаунт