Къдрокоси красавици - 8

• 54 454
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • USA
Castor oil слагам по долните краища за оплитане/разплитане.

# 136
Този слой при мен го няма - обръснат е, не си личи и нямам проблема с неговото заплитане.

# 137
  • на последния етаж
Ползвали ли сте този крем - добър ли е за къдрава коса?

# 138
Къдрокоски, попадна ми това във Фейса и нямаше как да не го пусна тук JoyJoyJoy

Важи с пълна сила за моята коса Stuck Out Tongue

# 139
  • Стара Загора
Здравейте, къдрокоски!
Моята коса е чуплива, но от известно време краищата й много се заплитат и то основно се получава в горния пласт на косата/ кичурите, които са най-близо до лицето (надявам се да съм го обяснила разбираемо). Тези кичури станаха сухи и хвърчащи, нищо не помага. Има лек ефект, когато използвам една от маските на Керастас. Останалата ми коса е хидратирана, лъскава, начупена и сравнително лесно се разресва. Казвам сравнително, защото преди години просто минавах с едрия гребен за секунди, без да се спира някъде и да последва оскубване. За съжаление това вече е мираж. Grinning Вярно, тогава беше етажирана и малко под раменете, а сега е почти до кръста.
Споделете как сте се справили с кошмарното заплитане и хвърчащата коса.

# 140
Здравейте! Досега не знаех за съществуването на тази група за кадровите коси. Косата ми е между 3b и 3c. Доста гъста, суха и почти без къдрици, а имах къдрици. Явно шампоана и балсама на Balea от ДМ не ми действат добре. Може ли да ми препоръчате марка от която да сте доволни и какво друго използвате освен шампоан и балсами? Косата ми побеля и се чудя в какъв цвят да я боядисвам, мисля да си направя на кичури.

# 141
И аз не бях доволна от шампоана и балсама на ДМ, само от крема, който взеха, че спряха... Ползвам шампоан Loreal pro longer и reboot маската на Brave new hair. И двете неща ми хидратират добре косата, доволна съм, особено от маската. Коса - 3b.

# 142
Здравейте, къдрокоски!
Моята коса е чуплива, но от известно време краищата й много се заплитат и то основно се получава в горния пласт на косата/ кичурите, които са най-близо до лицето (надявам се да съм го обяснила разбираемо). Тези кичури станаха сухи и хвърчащи, нищо не помага. Има лек ефект, когато използвам една от маските на Керастас. Останалата ми коса е хидратирана, лъскава, начупена и сравнително лесно се разресва. Казвам сравнително, защото преди години просто минавах с едрия гребен за секунди, без да се спира някъде и да последва оскубване. За съжаление това вече е мираж. Grinning Вярно, тогава беше етажирана и малко под раменете, а сега е почти до кръста.
Споделете как сте се справили с кошмарното заплитане и хвърчащата коса.
Как сушиш и какво използваш като финиш? Обикновено тези две неща са съществени за това дали ще има фриз или не. Евентуално и да е поизтощена, щом е дълга, но то това се вижда така че предполагам не за него се пита.

# 143
  • Стара Загора
natka, интересното е, че само горните кичури са така и недоумявам защо. Нищо в грижата не съм променяла. На подсушена коса слагам Chi Silk Infusion, изчаквам 30-40мин и след това суша със сешоара. А изчаквам, защото не обичам да я суша веднага, предпочитам да изсъхне сама възможно най-много. Лятото максимално избягвам сешоара.

# 144
Според мен е нормално косата да е различна, горния пласт поема и най-много влияние от околната среда.
Много хора разделят косата на сектори и слагат различни продукти според нуждите.

# 145
Поне аз получавам повече фриз когато я оставя да си се развява както си иска докато съхне. Което реално се случва най-много с горните пластове под тях не съхне чак толкова бързо. Това освен и посоченото в поста преди моя.
Тя и косата ми не е еднаква навсякъде де, в задната част на главата и на тила е с по-плътен косъм и дори малко по-тъмна стои, а отгоре и отпред е по-фина. Съответно и не се държи по един и същ начин.
Но щом има и заплитане, нещо трябва да се промени. Или има краища които трябва да се изрежат, или финишът не е подходящ или не е достатъчен (споменатия продукт не го знам и си нямам идея какво и колко върши), или нещо в техниката на подсушаване и изсушаване също може да допринесе. Бих опитала с различен продукт като финиш и да видя има ли разлика.
На мен и за рязане не ми е жал но знам че повечето жени не са точно така, моята коса поне расте бързо иначе.

# 146
Здравейтее! Имам коса тип 3b, обаче проблема ми е, че е доста суха Sweat краищата ми се оплитат адски много (не са нацъфтели, ходих преди седмица на фризьор) и отнема около час и половина да я приведа в нормален вид...използвам само шампоана :

препоръчвате ли някакви маски за коса за възстановяване и относно сухотата какво мога да направя? на моменти е хипер frizzy, как се справяте с това? дано успея да си я съживя, че ме е срам понякога да ходя по улицата ахахах

# 147
  • Стара Загора
https://www.arlen.bg/product/1884/chi-silk-infusion-koprinen-rek … z-MwaAhv7EALw_wcB - ето го. Серум с протеини, който подхранва косата и предпазва при термична обработка. Ползвам го от доооста време, може би година.
Напоследък се заредих с различни финиши, та мисля да дам почивка на косата от Silk Infusion-a.

# 148
  • София
Здравейте, как определяте типа на косата си?

Здравейте! Досега не знаех за съществуването на тази група за кадровите коси. Косата ми е между 3b и 3c. Доста гъста, суха и почти без къдрици, а имах къдрици. Явно шампоана и балсама на Balea от ДМ не ми действат добре. Може ли да ми препоръчате марка от която да сте доволни и какво друго използвате освен шампоан и балсами? Косата ми побеля и се чудя в какъв цвят да я боядисвам, мисля да си направя на кичури.

# 149
  • USA
_krisinka_ Измиваш си косата с шампоан без да слагаш балсам или каквото и да е ..обикновено косата е суха и оплетена..вземаш един косъм и го разглеждаш, след това на 1ва страница на темата има "снимки" на тип коса спрямо как изглежда косъма...ако това не е достатъчно виж в нета има доста картинки.

Общи условия

Активация на акаунт