Къдрокоси красавици - 8

• 54 485
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
Малко ъпдеът относно новия ми активатор на къдрици от The Body Shop. УНИКАЛЕН! Косата ми се чумства страшно мека и блести, а преди беше хипер суха и накъсваща се. Разресването става също супер лесно, все по-рядко откривам запленени буци.
Слагам снимки за преди и след, за сега двама човека са забелязали промяната 😅 ползвам го от около 2 седмици.

# 166
Хм, днес минах през два магазина ДМ, няма го кремчето, дори и в този, от който вчера си го купих! Дали не се зарадвах преждевременно Grinning
Интересно за активатора на The Body Shop, ще си помисля. Дали имат по-малка разфасовка, ако не ми хареса, какво ще го правя толкова много...

Ето го кремчето на Балеа

# 167
almond_B, супер са къдриците, харесват ми и преди, и след, но само защото моята не е така къдрава, просто друг тип ми е косата и затова се възхищавам Simple Smile
Но да, забелязва се разлика. А какви шампоан и маска са ползвани преди това?

И аз се интересувам от продукта на Балеа, явно съм пропуснала/забравила, когато е коментирано Simple Smile
А, едновременно сме писали със Spiritlight. Благодаря!

# 168
Благодаря за снимката, ще погледна значи. От тази серия използвам спрея и си го харесвам много.

# 169
Благодаря за снимката, ще погледна значи. От тази серия използвам спрея и си го харесвам много.
Може ли да споделите мнение за спрея? Как усещате косата след ползването му?

# 170
Интересно за активатора на The Body Shop, ще си помисля. Дали имат по-малка разфасовка, ако не ми хареса, какво ще го правя толкова много...
Търсих по-малки опаковки, но нямаше за жалост...и аз от това се опасявах, но за щастие за сега е много добре! След време може да пробвам и други продукти от същата серия.

almond_B, супер са къдриците, харесват ми и преди, и след, но само защото моята не е така къдрава, просто друг тип ми е косата и затова се възхищавам Simple Smile
Но да, забелязва се разлика. А какви шампоан и маска са ползвани преди това?
Не съм сменяла нито балсам, нито шампоан. Маска не ползвам, въпреки че знам, че е препоръчително. Все още си търся подходяща. Иначе шампоанът ми е на Syoss Curls and Waves, а балсамът е INSIGHT Anti Frizz. 😊

# 171
Може ли да споделите мнение за спрея? Как усещате косата след ползването му?
На моята коса се отразява много добре, не ми я утежнява (освен ако не прекаля естествено). Понеже е тънка и не особено гъста, това ми е важно. В същото време, помага да се дефинират и оформят къдриците и да не е хвърчаща, което при тънка и мека коса иначе хич не е трудно. Моята е чуплива, не къдрава и такъв продукт дава значителна разлика как ще изглежда. Нанасям го много пестеливо при мен - пръскам на дланите и нанасям с тях, на още влажна коса ми се получава по-добре, но може и на суха да се сложи. На по-гъсти коси няма да е проблем и по-смело и направо на косата, предполагам.
За цената си няма грешка този спрей, от години го ползвам.

Syoss Curls and Waves го заглеждах но така и не го пробвах. Има ли действително разлика с него спрямо шампоан който не е към това насочен?

# 172
Syoss Curls and Waves го заглеждах но така и не го пробвах. Има ли действително разлика с него спрямо шампоан който не е към това насочен?
Честно да ти кажа, нямам идея. Използвам го от около 2 години, защото е един от малкото, които не ми предизвикват раздразнение на скалпа. Преди него ползвах медицински шампоан и що годе едно и също беше 😅 уж трябва да има подхранващо действие, с кератин е.

# 173
Нате, понеже и аз съм с много хвърчаща, чуплива коса, придържай се към спрейчета. Кремовете утежняват, просто е толкова лесно да се утежни тази коса, че не е истина. Или съм гръмнал бойлер в тръстика или съм, като моп в чутурата ако не внимавам Joy

Но пак казвам - аз съм класическа чуплива коса.
Скрит текст:

# 174
Знам ли, пробвах от някаква марка на Лили крем за къдрици и ми допадна ефектът. Много хубаво се оформиха. Но го пробвах веднъж само, викам тоя ако е още по-хубав да не изтърва Grinning
Поне при мен номерът е косата да си е хубаво влажна, за да мога да разнеса продукт навсякъде без да ми трябва много за целта. И да слагам много пъти по малко, а не наведнъж по много. Твоята коса пак по-гъста изглежда, моята е хептен перушина и си иска внимаване. Ако нямам кой знае колко време, определено спреят е по-"безопасен" вариант.

# 175
Iseis, мисля, че си прекалено критична към косата си, а не трябва Simple Smile
Колкото пъти си споделяла снимка, всеки път ми е харесвало показаното.

Аз все още не мога да постигна такива дефинирани къдрички и вълнички - при мен има горен пласт коса, който е много опърничав, бързо се изправя, лесно бухва и често изглежда разпилян. А отдолу косата ми е гладка, с оформени вълни и чупки.
Сега съм решила да направя на три поредни измивания протеинова маска, защото мисля, че има нужда от това и ще видя как ще изглежда.

# 176
Тя е гъста, ама косъма стана много тънък от боядисването и егн-то Joy И, като се сетя как плачех едно време да имам по-малко коса та майка ми да не чупи гребените в нея. Тя жената не знаеше какво да прави с къдрава коса та решеше ли решеше, а тя ставаше все по-разплетена и по-разплетена Joy Ама, ей на - минах 40 и вече само си спомням за гъстата коса…

Ами, критична - след сериозен косопад преди година и половина съм щастлива да я има, каквато ще да е.

Забравих да кажа, когато искам повече дефиниция слагам мъничко гел. Много съм доволна от гела на Velnea, в тубичка с жълто.

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 10:30 от Iseis

# 177
Оо, за гел определено нямам достатъчно коса, моята хич не е гъста и внимавам да не я слепвам дори минимално. На моето оперение дори много мъничко гел няма да е малко, поне аз не умея да сложа гел така че да стане добре.
При мен борбата е просто да има някакъв обем и поне малко дефиниция без да изглежда рошава. Обема в корените с отделен продукт го постигам де, тя иначе се смачква по скалпа.
Иначе съм виждала жени с по-гъсти коси какви хубави къдрици оформят с гелове, за някои наистина е много добър вариант.

# 178
Извинявам се, че се намесвам в разговора ви, но мога да предложа начин за слагане на гел, или крем, който да се разпредели равномерно. Понеже аз също съм със скромно количество коса Grinning, чуплива и лесно се утежнява. Начинът го гледах в ютюб. Секретът е косата да се разпредели на 2 , или 3 хоризонтални сектора, трябва да е много мокра, буквално да капе вода от нея и на всеки сектор се слага малко крем/гел, хубаво се масажира (да "джвака")  и после се сресва и така с другите сектори. Накрая с кърпа се подсушава, като пак се масажира през кърпата и така се оформят чупки/къдрици.
А за "слепването", да не би продуктът да е каст. Имам такива, които образуват втвърдени кичури, които след изсъхване, при мачкане на косата падат и твърдостта изчезва, някак си действат като калъп за оформяне на къдрици.

# 179
Аз слагам на подсушена коса гел - разтривам го по дланите, после мачкам и толкоз. Където хване. А “клечките” после, като съм на финала с дифузера ги намачквам да се разлепят, разтърквам в корените да се поразпердушини и става екстра. Не му се старая на гела, по-скоро да придържа косата в една форма, докато я суша, за да не се разхвърчи във всички посоки.

Общи условия

Активация на акаунт