Къдрокоси красавици - 8

• 54 500
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Сигурно сте обсъждали "bowl" метода за къдрави коси, моят начин е опростен вариант. При този метод миеш косата и сушиш както дойде, а когато оформяш, нанасяш продуктите от рутината един след  друг на мокра коса, като мачкаш и после потапяш в съд с вода. По този начин нужното количество продукт остава на косата, а излишното отива във водата, а чрез масаж прониква по - добре.
https:// [url]https://youtu.be/lNns86ZgxGQ/url]

# 181
Трябва ми съвет за косата на дъщеря ми. На 10 е, има прекрасна руса къдрава коса и до там свършват добрите новини. Проблем 1 не иска да е къдрава и съответно няма да положи никакви усилия в тази посока. Проблем 2 - иска да пусне коса до дупето, което още повече натежава и изправя къдриците (сега и е до средата на гърба). Абсолютно отказва да иде на фризьор, защото щели много да и отрежат трудно отглежданата дължина. Проблем 3 - не позволява абсолютно никакви прически. Сутринта се опитах поне предните кичури да и сплета в лека плитка да не и влизат в очите и имаше рев до небесата. В резултат на всичко това ходи чорлава като битник и просто ме вбесява. Освен това косата и е суха и не мога да намеря нещо с което да я подхранва и да е подходящо за дете. Пробвахме арганово и авокадото масло по съвет на една фризьорка, но от него косата и става мазна и на клечки. Дайте съвет какво мога да я направя. Нещо стилизиращо, което поне да прибере малко хвърчащите коси, за да не се заплитат пак като гнездо 5 минути след като се е сресала.

# 182
Първи съвет - потърсете клипчета и разни тик-тоци за грижа и оформяне на къдрава коса - това може да я мотивира да приеме нейната си и да започне да си я харесва и да се грижи за нея. Мен клипчетата доста мe мотивираха. Втори съвет - зарежете сресването, след къпане слагайте продукт без отмиване, така няма да хвърчи на всички посоки, а ще се оформят къдрици. Сутрин се пооправя само с мокри ръце и при необходимост - зрънце от продукта. Като съвет за продукт не знам какво да кажа, зависи от типа коса и от финансите. Много доволни има от желето за къдрици на As I Am, за мен също е топ продукт, а и мисля, че съставките са що-годе натурални и подходящи за дете. Трети съвет - не я насилвайте за фризьор, повечето от тях наистина не знаят какво да правят с къдрави коси. Евентуално обиране на връхчета на сухо и кичур по кичур, нищо друго. От маслата се слагат 3-4 капки, нали знаете? Може би сте сложили много, за да стане мазна и на клечки.

# 183
Да, кремчето на Балеа слепва и утежнява тънки коси. Ще пробвам спрейчето, ако го намеря.
Не обичам да ми лепне косата, искам утежняване и мекота. Моята е тънка, хвърчаща и с фриз. Щом я укротя, стават ужасно навити къдрици и се скъсява двойно. Хич не си я харесвам.
От време навреме я изправям, но още повече се накъсва и оредява. Иначе редовно бих ходила на сешоар.

# 184
Първи съвет - потърсете клипчета и разни тик-тоци за грижа и оформяне на къдрава коса - това може да я мотивира да приеме нейната си и да започне да си я харесва и да се грижи за нея. Мен клипчетата доста мe мотивираха. Втори съвет - зарежете сресването, след къпане слагайте продукт без отмиване, така няма да хвърчи на всички посоки, а ще се оформят къдрици. Сутрин се пооправя само с мокри ръце и при необходимост - зрънце от продукта. Като съвет за продукт не знам какво да кажа, зависи от типа коса и от финансите. Много доволни има от желето за къдрици на As I Am, за мен също е топ продукт, а и мисля, че съставките са що-годе натурални и подходящи за дете. Трети съвет - не я насилвайте за фризьор, повечето от тях наистина не знаят какво да правят с къдрави коси. Евентуално обиране на връхчета на сухо и кичур по кичур, нищо друго. От маслата се слагат 3-4 капки, нали знаете? Може би сте сложили много, за да стане мазна и на клечки.

Драмата и с къдриците и с фризьора е дължината. Никой досега не и обра само връхчетата, действително режат много, въпреки че изрично ги предупреждаваме. Съответно не е била на фризьор от над година, щото как иначе косата ще стигне дупето... Имате ли препоръка за фризьор, които би работил и с дете?

# 185
Ами и моята драма с фризьорите е същата, аз не ходя. Приятелка ми обира връхчетата под стриктен надзор. След едно обиране на връхчета при фризьор, 3 години чаках да порасне до където си беше, оттогава не ходя.

# 186
  • София
Колкото по-често се подстригват връхчетата, толкова по-бързо расте косата. Аз пък всеки месец при боядисване искам освежаване на дължините, но фризьорката ми казва, че не е нужно. Предишната как хубаво ме подстригваше всеки месец.
Подозирам, че за една година ще има доста за освежаване, особено ако не се полагат необходимите грижи.

# 187
  • Пловдив
На моята добре действа редовното рязане.Не е от най-къдравите не и и дълга, аз и дълга коса не съм имала от години, все е над раменте ми. Използвам най вече  продукти от серията  SEMI DI LINO Curls на Алфапарф. Другото което правя може да ви прозвучи странно, но в едно старо  шише  от тази серия наливам вода и пускам 2-3 бучици една сол.След като се разтвори с това си пръскам корените. Вярвате или не така къдриците ми са по добре оформени.

# 188
  • USA
Може да ползвате диадеми или ленти шарени за коса поне да не и влиза в очите.

За рязането на къдрава коса всички знаем...изправят режат и като изсъхне от раменете дължина до  ушите Sad

# 189
Нацъфтяла коса винаги изглежда зле колкото и да е дълга. Истината е в редовното подстригване. Малко като розите - остават една роза без подкастряне и вижте на какво ще заприлича.

# 190
И аз съм на мнение, че редовното подстригване на връхчетата, освежава косата и й придава здрав и красив вид. Иначе отдолу се получават едни проскубани и неугледни краища.

# 191
Здравейте,

От около 10 дни, 15 използвам cgm , понеже в противен случай косата ми се заплита зверски и прилича на заплетен ракетен конник. Много е гъста, с много тънък косъм, но цял живот съм я поддържала, с идеята, че е "права и непокорна", та не съм сигурна дали наистина е чуплива или си втълпявам и дали е 2а или 1с...

Скрит текст:

Засега използвам гел на taft и зелен sunsilk.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 12:17 от bundem

# 192
Аз пък искам да си намажа изстрадалите къдрици с нещо което да ги направи хубави  😁- да не бухват, да са гладки и накъдрени. Няма оправия значи.

# 193

От около 10 дни, 15 използвам cgm ,
Какво точно се има предвид под това? Методът включва одобрени продукти (споменатите не мисля, че са такива) и определени техники. Всъщност малко жени спазват метода в чистия му вид, но все пак кое точно правиш?
Иначе на мен ми изглежда, че е леко чуплива, но сякаш е суха.

# 194
На мен пък ми изглежда точно права. Каквото и да правиш, не ѝ се отразява добре на вида, по-добре се насочи към някакви изглаждащи и разплитащи продукти, а не за къдрици.

Общи условия

Активация на акаунт