Къдрокоси красавици - 8

• 54 572
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
А как се разбира ДПШ с боядисана коса? Може би да се ползва преди боядисване, защото иначе ще смъкне боята?

# 271
Щом къната избледнява от такъв... прави си сметка с боя какво да очакваш Grinning
Точно така постъпвам - когато е време и без това да се къносвам заради корените, тогава ползвам такъв.

# 272
Пробвах ДПШ от ДМ - добре е. Колко често е добре да се ползва такъв шампоан? 1 път на месец или по-често?

Взех си и една протеинова терапия на Aphogee, да видим дали и как ще се повлияе косата.

# 273
Зависи колко китосващи продукти и колко често ги ползваш.Поне 1 път в месеца е добре да се ползва ДПШ

Терапията на Афоджи е много добра,но за много изстрадали коси.Внимавай да не се препротеинчиш.

# 274
Здравейте!
От известно време косата ми стои поизправена, а не на къдрици, както си беше преди. До някаква степен мисля, че за това има вина една боя за коса, която беше заместител на моята любима боя ( нямаше внос). Възможно е да се дължи и на хормонални изменения, не знам, все пак съм на 47, но за сега не съм влязла в критическа. Пробвах какви ли не продукти, които да помогнат за стилизирането и оформянето на къдриците + сушене с дефузер. За съжаление не виждам голяма полза. Косата ми е по-скоро суха, но тя винаги е била такава. Моля, за съвети и конкретни продукти, които сте ползвали, ако сте имали такъв проблем!
В старите теми видях, че сте коментирали желето, но въпроса ми е кое от двете да поръчам или те са един и същ продукт,само различен грамаж?
https://shop.curly.bg/category/jeleta-za-kadrava-kosa?vendors=as-i-am
Благодаря! :*

П.П. Косата ми беше 3а, а сега е 2а-2б

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 11:20 от Sun_Kiss

# 275
Sun_Kiss, ДПШ /дълбоко почистващ шампоан/ не помага ли?

# 276
Не съм пробвала, може ли предложения?Purple Heart

# 277
Аз лично от желето As I am не съм доволна. Мисля, че е по-подходящо за афро коси, а не такива, които искат  фиксиране на къдрите. И преди съм казвала, че абсолютният ми фаворит е балсама без измиване на Десата, най-добре "извлича" къдрите и буклите и най-дълго трае, което ми е важно, защото се старая по-рядко да мия косата си.

Sun_Kiss и аз имам твоя проблем, нормално е заради ЕГНто, редовното боядисване и отоплителния сезон да нямаме естествените къдри и блясък от младостта. Аз постоянно нося косата си на кок и това допълнително я изправя като пирги и губя обем всякакъв. Но е мисия възможна с малко повече усилия да направим кошницата приемлива. Отдавна не съм ползвала ДПШ, мисля Балея имаше в ДМ

Момичета, от кои гребени или четки сте доволни? Любимият ми гребен от години се счупи, вече не се произвежда и си търся нов.

# 278
Ааа, желето категорично не е само за афро-коси, аз съм 3b. Фиксира ми перфектно и трайно. А и установихме, че тези, на които не им понася, са от 3а надолу, тоест към чупливи.

# 279
Не съм пробвала, може ли предложения?Purple Heart

На Вела ползвам отскоро. Другият, Label m, от известно време не го намирам - от него съм доволна.
ДПШ се ползва поне веднъж месечно, а ако се използват ежедневно стилизиращи продукти, които натрупвайки се по косъма го правят безформен, по-сух и неподатлив на оформяне, може и на две седмици. Не се прекалява с ДПШ, ако няма нужда от него.

Скрит текст:

# 280
Най-добрият ДПШ, който съм ползвала, е на Балеа, един в синя опаковка.

# 281
Здравейте, и аз идвам с въпрос. Много ми е интересно как успявате да не си сресвате косата и да го правите само когато я миете...това за мен е невъзможно...най много 3 дена съм издържала без да я среша, защото къдриците се изправят, слепват се...абе нещо ужасно е 😂 Мия си косата 1 път седмично, като цяло не се омазнява изобщо даже е доста суха.

Не знам дали аз просто имам някакви нереалистични очаквания относно косата ми или не правя нещо както трябва.

Може ли да споделите по какъв начин спите, има ли някакъв начин за връзване или оправяне, за да не се смачкват и изправят къдриците?

Това е косата ми когато е оправена:

Така изглежда когато не е сресвана (снимката е от днес, не е сресвана 2 дни):

# 282
Вързвам на "ананас" - горе, почти на челото и сутринта оправям с вода и ако е необходимо малко продукт. А ти като я срешеш не ти ли се разпердушинват къдриците? Аз ако я среша, няма къдрици, а един огромен облак около главата.

# 283
А ти като я срешеш не ти ли се разпердушинват къдриците? Аз ако я среша, няма къдрици, а един огромен облак около главата.
Винаги първо я намокрям иначе и при мене става така 😅 но до колкото разбрах от една фризьорка, това да я мокря и сресвам често само ще я изтъни

# 284
Аз лично от желето As I am не съм доволна. Мисля, че е по-подходящо за афро коси, а не такива, които искат  фиксиране на къдрите. И преди съм казвала, че абсолютният ми фаворит е балсама без измиване на Десата, най-добре "извлича" къдрите и буклите и най-дълго трае, което ми е важно, защото се старая по-рядко да мия косата си.

Sun_Kiss и аз имам твоя проблем, нормално е заради ЕГНто, редовното боядисване и отоплителния сезон да нямаме естествените къдри и блясък от младостта. Аз постоянно нося косата си на кок и това допълнително я изправя като пирги и губя обем всякакъв. Но е мисия възможна с малко повече усилия да направим кошницата приемлива. Отдавна не съм ползвала ДПШ, мисля Балея имаше в ДМ

Момичета, от кои гребени или четки сте доволни? Любимият ми гребен от години се счупи, вече не се произвежда и си търся нов.
Благодаря, Рени Simple Smile
Ще пробвам задължително, виждам, че е наличен в Златна рибка

Общи условия

Активация на акаунт