Къдрокоси красавици - 8

• 54 557
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Финиш за оформяне на къдриците?
Аз лично не реша, само с пръсти под душа, когато съм намазала с маска/балсам

# 256
  • USA
Аз живея при голяма влага, единствено ме спасява всяка сутрин масло в краищата да запечатам косъма да не поема влагата.
Ползвам олаплекс маслото то е слънчогледово , леко и не утежнява, косата попива всичко и не стой мазна, а в дни с валежи ползвам марокан оил то е доста по-тежко и ако прекалиш стои леко мазно. и така всяка сутрин нямам разплетена дамажана в главата.Слагам по няколко капки на ръката, разтърквам двете ръце и "си избърсвам ръцете " в краищата на косата.
Използвах различни финиши, но те само утежняваха косата, стоеше си прилична, но се измърсяваше бързо и къдриците стояха като циментирани.

Коса не реша между измиванията, само с пръсти. Ресането ми е след измиване, пръскам ливинкандишъра, слагам маслото в краищата и реша.

# 257
няма как без ресане в моя случай, но само на мокра коса. реша само като я измия, иначе само намачквам, за да донаглася. Но това заплитане и сплъстяване много ме дразни. явно и кичурите допринасят.

# 258
няма как без ресане в моя случай, но само на мокра коса. реша само като я измия, иначе само намачквам, за да донаглася. Но това заплитане и сплъстяване много ме дразни. явно и кичурите допринасят.

Здравей!
Не си описала какви продукти ползваш, за да може някой с повече опит да се включи със съвет.
Аз нямам голям опит, но се сетих за ДПШ /дълбокопочистващ шампоан/ - дали си ползвала? Възможно е от наслагване на продукти и от водата косата да изглежда по-суха, да не се поддава на оформяне и т.н.

# 259

Здравей!
Не си описала какви продукти ползваш, за да може някой с повече опит да се включи със съвет.
Аз нямам голям опит, но се сетих за ДПШ /дълбокопочистващ шампоан/ - дали си ползвала? Възможно е от наслагване на продукти и от водата косата да изглежда по-суха, да не се поддава на оформяне и т.н.

Такъв шампоан мисля, че не съм ползвала. Пробвала съм почти всички шампоани за къдрава коса, които има в Златна рибка, без най-скъпарските.
Иначе ползвам шампоан, в момента един на Korres за боядисана коса с идеята да не ми се оплитат така изрусените кичури, после слагам маската на макадамия, за да мога някак да се среша и после намачквам с нещо, оформящо къдрици - сега имам един крем - този https://www.zlatnaribka.com/lalga/seacurl-za-hidratatsiya-i-ofor … sredna-fiksatsiya
суша с дифузер, ако изобщо суша

# 260
+1 за ДПШ аз си купих един многоо бюджетен на Балеа от ДМ вече го пробвах и ми хареса. И аз не бях използвала до сега като теб, но явно косата има нужда от дпш

# 261
+1 за ДПШ аз си купих един многоо бюджетен на Балеа от ДМ вече го пробвах и ми хареса. И аз не бях използвала до сега като теб, но явно косата има нужда от дпш
Може ли снимка на шампоана? На Балета доста неща ми харесват, да взема да пробвам и шампоана освен

# 262
Може ли снимка на шампоана? На Балета доста неща ми харесват, да взема да пробвам и шампоана освен

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-professional-dalboko-pochi … 058172637056.html

# 263
lindichka ДПШ-а е първото,което трябва да направиш.
Маската на Макадамия коя е?
Аз съм за прехидратирана коса.Лалга за мен са си откровена хидратация,вероятно маската на Макадамия също...
Ако е така,измий два пъти с ДПШ и яка протеинова терапия или маска + финиш

# 264
lindichka ДПШ-а е първото,което трябва да направиш.
Маската на Макадамия коя е?
Аз съм за прехидратирана коса.Лалга за мен са си откровена хидратация,вероятно маската на Макадамия също...
Ако е така,измий два пъти с ДПШ и яка протеинова терапия или маска + финиш

ще пробвам с шампоана и някакъв балсам трябва
а какъв финиш да пробвам? и как се ползва? на вече измита коса и не се отмива или и той се отмива като балсам?

# 265
  • В полите на Пирин планина
Моята коса реагира много зле на климатици - става суха и разхвърчана, направо като захарен памук. Наистина протеин помага и хубав финиш, който да я укроти. Задължително слагам и някакъв маслен на влажна коса, а после крем. И пак сутрин е разхвърчана.

# 266
от това, което чета, моето прилича повече на претоварена с протеин - хвърчаща и без форма (въпреки че не използвам отделно някакъв протеин). За прехидратирана коса дават сплескана и без обем, а при мен обемът е тип захарен памук, ужас направо.
ще пробвам с дълбикопочистващия шампоан и ще си остана с някой прост балсам за къдрава коса, да видим.

иначе маската на макадамия е тази - https://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/macadamia-natu … eep-repair-500-ml

# 267
При прехидратиране косата става свърх мека. Успях да си го докарам миналото лято на моята, не бих я нарекла сплескана, беше просто много мека и не задържаше форма. За съжаление минаха месеци докато я оправя.
Претоварена с протеин надали ще е ако не използваш протеин.

От снимката ми е трудно да преценя, но ако не е някое от горните две според мен остава да е високо порьозна и най-вероятно има нужда от ДПШ както вече споменаха. За съжаление аз и за моята стигнах до извода, че е високо порьозна, но засега ми е трудно да измисля какво точно да я правя, за да променя това. В твоя случай поне можеш да я изчакаш да израсте.

# 268
При прехидратиране косата става свърх мека. Успях да си го докарам миналото лято на моята, не бих я нарекла сплескана, беше просто много мека и не задържаше форма. За съжаление минаха месеци докато я оправя.
Претоварена с протеин надали ще е ако не използваш протеин.

От снимката ми е трудно да преценя, но ако не е някое от горните две според мен остава да е високо порьозна и най-вероятно има нужда от ДПШ както вече споменаха. За съжаление аз и за моята стигнах до извода, че е високо порьозна, но засега ми е трудно да измисля какво точно да я правя, за да променя това. В твоя случай поне можеш да я изчакаш да израсте.

Мисля че моята също е високо порьозна. Моля да споделите ако намерите нещо хубаво за вашата коса

# 269
от това, което чета, моето прилича повече на претоварена с протеин - хвърчаща и без форма (въпреки че не използвам отделно някакъв протеин). За прехидратирана коса дават сплескана и без обем, а при мен обемът е тип захарен памук, ужас направо.
ще пробвам с дълбикопочистващия шампоан и ще си остана с някой прост балсам за къдрава коса, да видим.

иначе маската на макадамия е тази - https://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/macadamia-natu … eep-repair-500-ml
Сплескана и без обем,ако ползваш много хидратиращи силиконови маски/балсами,ако добавиш и масла,косата става на кече.
Последната педя от косата ти си плаче за протеин.Погледни светлите кичури...

Общи условия

Активация на акаунт