Къдрокоси красавици - 8

• 52 495
  • 766
  •   2
Отговори
# 660
Това е добре, че аз нацелих някакъв сайт с копринени калъфки от по 200 лева едната...
Засега спя на сатениран памук (знам, че е съвсем различно), но нямам косми по възглавницата. Обаче когато косата ми стане по-дълга, къдриците държат хубав вид не повече от 3-4 дена и се чудя как да удължа дните между миенето.
Как задържаш къдриците си толкова време?
Какви продукти ползваш?
Аз ще се радвам ако стоят и само 2 дни ,че и без това косата си я мия през ден.
Правя си косата през деня и вечерта като легна до там. На сутринта започвам отначало. Със супер къса коса съм.

# 661
Съншайн, за толкова дни няма как, гледам из разни клипчета показват някаква рутина за поосвежаване като минат дни, пак продукти нанасят де, просто не пълната програма. Ти за да я миеш толкова рядко, твоята ще да е суха и ще носи. Аз, по разбираеми причини, изгледах от любопитство само, не запомних подробностите. При мен рядко е миене чак на трития ден, обикновено е на 2 дни 😁

# 662
  • София
Трябва да призная, че в това отношение съм облъчена от първата ми фризьорка. Тя е работила в Гърция, има опит с къдрави упорити коси, обаче непрекъснато повтаряше като мантра - къдрава коса се мие ВЕДНЪЖ седмично. И аз се хващам, че още се мъча да следвам съвета ѝ.

# 663
Ако е от сухите къдрави коси вероятно си е така. Ти си я виждаш най-добре дали е за миене.

# 664
Е, не е същото като миене, но ако толкова нямаш време. Решиш я с мокър гребен, непрекъснато го мокриш, за да я овлажниш максимално. После или само намачкваш с ръце или и с кристали. Не е същото като измита коса, но спасява положението, ако бързаш.

# 665
Няма как да си мия косата веднъж седмично. 😔 Моята коса е супер фина ,къса и като се омазни си личи от самолет. Абсолютно неспасяемо положение.
А тя се омазнява още на 2-рия ден от къпането.

# 666
Ще паднат извън леглото просто, калъфката няма как да ти оскубе косми които не са вече на етапа в който падат. Дали ще са там или ще ги събираш из цялата къща същите... Няма как да ги задържим, ами гледам да се фокусирам върху тези дето още са ми на главата.

Сега, коя беше дето похвали лосиона за къдрици на Балеа? Взех го вчера, тепърва ще се пробва. На колко мокра коса се слага това - много влажна или вече почти суха? С оглед на това че на моята лесно се прекалява с продукт, особено след като я и скъсих.
Здравейте, аз писах за лосиона. Аз съм доволна от него. Моята коса също фоста я скъсих, малко под ушите е. Тънка и хвърчаща, лесно се утежнява и сплесква. Не съм ползвала много пъти лосиона. Но ми хареса. Лек е, не е силно фиксиращ,може и от косата ми да е. Аз слагах на леко подсушена след баня коса и след това дифузер. Имах и крема от оранжевата им серия, но явно не е за мойта коса, а за силно къдрави и дебели коси, на мен ми утежняваше

# 667
Е, не е същото като миене, но ако толкова нямаш време. Решиш я с мокър гребен, непрекъснато го мокриш, за да я овлажниш максимално. После или само намачкваш с ръце или и с кристали. Не е същото като измита коса, но спасява положението, ако бързаш.
Спрей с вода също може да помогне и там вече продукт според косата, че по-равномерно се навлажнява.
Това ако действително не се омазнява и има нужда просто от малко стилизиране да се оформат пак къдриците.

Фран, много благодаря за отзива - значи добре направех че не взех крема щом утежнява, нямаше да е "моето". Аз и към дифузера рядко посягам, косата ми и сама изсъхва сравнително бързо. А сега пък съвсем, тя е над раменете след изсъхване и то подстригана на пластове. Номерът е да не се изкушавам да я пипам и размятам докато съхне, че тогава става просто рошава.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 21:09 от natka

# 668
За мен ако има някаква рутина, с която косата се оформя добре след миене с продукти и четка, най-доброто за междинно освежаване на къдриците е с някакъв спрей /спрей балсам без отмиване или друго/ или дори само вода в пулверизатор, после намачкване с пръсти. Евентуално може и с нещо полутечно /серум от типа milk-to-water на Пантен ползвам/ плюс някакво олио /пак на Пантен ползвам/, зависи кое се отразява добре. Идеята е да не се реше косата до следващото миене, защото цялото оформяне от предния ден се разваля. Естествено зависи и от косата и предпочитанията.  Това работи поне за "освежаване" на моята коса, която е средно дълга малко над средата на гърба и чупливо-къдрава /според фризьорката ми е къдрава, но трябва доста старание, за да си проличи/. При оформяне след самото миене ползвам други неща /пяна, крем, гел за къдрици, там още ги редувам и пробвам в различни комбинации, но ми е трудно с тях за междинно/

# 669
Аз я мия веднъж седмично обикновено. Сутрин разресвам с четка леко, колкото да махна възлите и пръскам с вода. В интерес на истината с всеки следващ ден ми харесва повече - по-малка дефиниция, но повече обем. Но не намирам миенето веднъж седмично за много правилно - това е коса, умирисва се, попива всякакви прахоляци, после си слагам лицето по същата тая калъфка, по която си опирам косата… по-добре два пъти седмично.

# 670
Прочетох безумни неща,от "омазнява ми се косата на втория ден" до "къдрава коса се мие веднъж седмично"...И,любимото ми "ползвай продукти за къдрава коса"
Първо,нашите коси не са къдрави като на латиноамериканките и тъмнокожите,нито са толкова гъсти и с толкова дебел косъм.
Второ,за да се омазнява коса бързо има много фактори и къдравостта е най-малкият проблем.
И трето,коса се мие толкова често,че да бъде скалпа чист,СКАЛПЪТ,не дължините...
Ако скалпът се омазнява често,къдравата коса изобщо няма вина,а по-скоро хормони,липса на витамини или неподходящи продукти(с много силикони например).

# 671
Е, аз като казвам че ми се омазнява за 2 дни мислех че е ясно че за корените говоря, кое му е безумното? Те са си мръсни и съответно трябва да се измие косата. Когато е и тънка и мека по-лесно си проличава. Няма връзка с това че е чуплива (много ще я засиля ако кажа къдрава).
За пръв път чувам че сравнително мазен скалп значел че задължително на човек нещо не му е наред...
Косата ми си е здрава, даже оня ден и фризьорката ѝ се радваше че няма хич цъфнало и колко лесно я разресала, според нея и не се къса лесно. Но иска миене на 2-3 дни. Не сме малко такива.
За другото си е така, на мен също са ми странни като някой заяви че се мие на седмица или от сорта. Всеки си знае той колко често има нужда.
Имам приятелки с точно супер сухи и твърди къдрави коси, някои продукти наистина само за такава коса стават, за другите са прекалени. У нас рядко виждам чак такъв тип къдраво. Не им завиждам, те в чудо се виждат.

# 672
Аз пък прочетох безумни неща, от които разбираш, че ако нямаш копринена калъфка косата ти остава там. На мен косата ми не остава на калъфките ми въпреки, че са обикновени, дори да е период на косопад.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 06:54 от a.vasileva

# 673
Ако косата се мие с подходящи продукти,няма причина корена да се омазнява за два дни.Освен ако,не ходиш на спорт всеки ден или не работиш в кухня.
За да се измие скалпа,не се чака докато се омазни.А за два дни,при нормални условия,той няма как да се омазни,освен при някакви специфични условия.Това е безумното"
Косата ми си е здрава, даже оня ден и фризьорката ѝ се радваше че няма хич цъфнало и колко лесно я разресала, според нея и не се къса лесно.
Миенето на скалпа няма нищо общо с дължините,за пореден път...Дали са здрави или цъфтят,няма нищо общо със скалпа и шампоана

a.vasileva става въпрос за накъсване на дължините,не за косопад

# 674
Споменавахме миенето във връзка с това на кого би му се занимавало с повече стилизиране като е често. Или пък на кого му се налага да пипне между измиванията, понеже са през повече дни и си трябва.
Наистина си първата която виждам да заяви че е "безумно" или има нещо не наред ако на някого се омазнява по-бързо от на друг. Говорили сме си и с фризьорки при които съм ходила за по някакво време, защото смятам че и професионалист понякога по-лесно може да прецени какви да са продуктите, как пък и от тях никоя не каза такова нещо... Цялото семейство сме така - аз, майка ми, сестра ми. А живеем съвсем различно, храним се и трите различно, здравословните състояния са ни различни, различни продукти използваме и различно си стретираме косите, възрастта ясно че не ни е еднаква. Явно ни една не е в ред за да става така Grinning
Човек на когото това не му се случва, очевидно не може да си го представи и смята че това няма как да стане. Както и на мен ми е трудно да си представя някой с коса на една седмица и да няма омазняване, но ги има и са много и те. Може и на тях да им има нещо, знам ли.
Или ако темата е само и изрично за много къдрави и сухи коси, напишете го да знаят останалите...

Общи условия

Активация на акаунт