Къдрокоси красавици - 8

• 53 547
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Преекспонираш думите ми...
Казах че не е нормално коса да се омазнява за два дни при нормални условия,значи има някакъе проблем.и си е така.
Ще дам пример.
Жена с нормална коса,мие с козметика от дрогерията,пълна с лоши силикони и сулфати.
Жена с рядка коса,работи в заведение,мие със същите шампоани.
Жена ходи на фитнес ежедневно,мие с професионална козметика...

Жена,която се грижи за себе си,ползва професионална козметика,ходи на фризьор редовно...Косата и няколко часа след миене е като намазана с олио...Жената има хормонални проблеми и такива с щитовидната жлеза.

Следиш ли мисълта ми?
Не приемай всичко лично...

# 676
За няколко часа или за ден наистина е прекалено и или има някакъв проблем със скалпа, или нещо много сбъркано с начина на миене и поддръжка. Познавам жени си премиват косите жестоко и ежедневно и после естествено се омазняват за норматив корените, оставаше и да не се. То това си личи и по косата де, представяш си как се отразява на дължините такъв тормоз. Или я оправят и пипат с ръце постоянно, тогава също ще се замаже за норматив.
За 2-3 дни да иска миене не смятам и действително до днес не бях и срещала някой да смята че не е наред нещо. А и тя дори и да не започне да се омазнява, пак няма да е чиста и вероятно пак щях да я мия на третия. Смятам че съм си намерила това с което моята да изглежда добре 2-3 дни, имала съм периоди с неправилно подбрани в които и 2 дни не можеше да изкара. 3 са почти двойно на това, дори разликата от шампоаните и другото си има граници.
Има значение и самата коса, защото по-рехава и тънка коса по-лесно прилепва към скалпа и съответно омазняването повече се пренася и по нея. Има разлика когато я оставя както си е или когато съм си поиграла да имам обем в корените и не се сляга така. А на времето не вярвах на една приятелка като казваше че ония ужасни вафли в корените помагали малко и те... Това някой с голяма къдрава грива дето едвам я укротява сигурно също не го разбира как така е хубаво нещо, но си е факт.
Не при всеки има нещо не наред, просто сме различни, както примерно и на лицето някои са с по-мазна кожа а други с по-суха. Не че не може и от здравословни проблеми да е, но тогава обикновено се знае и най-често се и лекува. Те такива и до обратното могат да доведат - супер суха кожа, скалп, коса.
Но пък и такива коси също биват чупливи (къдрави с чак мазен скалп май не съм срещала, не знам дали има) и също искаме да си ги стилизираме и съответно си бистрим продукти за целта. Даже е по-трудно когато поначало няма много голям обем, но и на продукти не носи много-много без да се утежни. Съвети по това биха били ценни.

Лосиона за къдрици и днес не го пробвах, че забравих да го занеса в банята, сетих се при вече оправена и изсъхнала коса... Grinning Отворих го и пробвах само на пръстите как е като усещане, изглежда доста лек в сравнение с кремове каквито съм пробвала, сега остава и да върши работа. Доста са го парфюмирали, дано да не е много трайно на косата - приятна е миризмата но ще ме подразни като се смеси с друго по мен ако остава за дълго. А ако трябва да си избирам между това и да нося парфюм... няма нужда да казвам кое ще спечели Grinning

# 677
За мен пък не е нормално коса да не се измие поне два пъти в седмицата. Повечето от нас използват професионална козметика, която се грижи за косата и скалпа, но е по- тежка. Натрупват се стилизанти, натрупват се аромати….. Абе направо ако не си мия косата на третия ден ще я усещам като някаква “ непрана” шапка на главата……

# 678
  • В полите на Пирин планина
И аз мия косата си три-четири пъти в седмицата. Не задължително, защото е мазна, а просто я чувствам мръсна.

# 679
Не знам дали има обща формула колко пъти да се мие косата. Моята е суха и мога да не я мия и 10 дена, без да личи, на сестра ми се омазнява още като изсъхне след миенето, ама чак лъщи като да не я е мила 20 дена. Така че е нормално тя да я мие всеки ден, а аз - 2 пъти седмично.

# 680
А, много ми хареса сравнението с непраната шапка. Точно така я усещам и аз и затова се старая да я мия на три дни, макар, че изкарвам седмица спокойно.
Като заговорихте за тип коси - е моята пък не търпи нищо след маската. Ако сложа балсам без отмиване, крем, олио - направо все едно съм я заляла със зехтин. И то по мъничко слагам. Като съм гледала из разни клипчета как шляпат с шепите - направо ми се взима акъла. Съвсем малко пяна слагам, да фиксира, докато се суша и това е. Та коси всякакви и все не са това, което искаме Joy

# 681
Аз съм точно от хората,които могат и повече от седмица да изкарат без да се мият и да не изглеждат с "мръсна" коса,но се старая да я мия на 3-4 дни, именно защото е със сухи дължини. Не е гъста, не е и от най-тънките - нещо средно, но е с тънък косъм.

# 682
Моята я мия през ден, макс два. Това с разреждането на миенето, за да “свиква” не действа при мен. Единственото действие за запазване на по-чиста коса е като сменя климат/населено място. В градски условия доста бързо се усеща мръсна. За жалост не успявам да запазя добра форма на къдриците на ден 2, а на 3 още по-малко. Следя Dr Curl в Тик ток за съвети, чета Curly dee, но каквото и да съм опитала, не ми се получава, явно някъде бъркам.

# 683
И този стремеж да се миела косата по-рядко не го разбирам - козметика за коса бол, вода на корем - защо да се въздържам от миене - моята коса е изсветлена до ниво 10, къдрава, гъста с тънък косъм - и седмица да не я мия не личи, но себума, който се отделя от скалпа се вроговява около косъма и как да "диша" този корен ...... Освен това сухата коса се нуждае по-често от серуми и масла - то като ги сложа върху събралата се мръсотия ще стигне до косъма ама някой друг път ......

# 684
За съжаление и някои фризьори пропагандират това с рядкото миене..

# 685
  • София
За съжаление и някои фризьори пропагандират това с рядкото миене..

На мен именно от фризьорка ми е втълпено...

# 686
И аз имах по едно време фризьока която смяташе че ако се заинатя да я мия по-рядко, скалпът ми щял да "свикне", но не е точно така... Ако на някого се омазнява бързо понеже я премива често и агресивно - да, тогава като спре този тормоз и скалпът се подобрява. Но не при всички е така и съответно не това е тактиката.
А тая простотия с етикет "шампоан за мазни корени и сухи краища" който я е измислил, трябва да му отнемат бирата до края на живота! Grinning Толкова жени се подвеждат да ползват такива. И естествено ни корените оправят, ни краищата.
Последно при която фризьорка ходя има подобна коса на моята и си говорим много продуктивно докато ме подстригва, хем не се опитва както повечето да натиска да ми продава продукти. Няма нужда да казвам и че от подстрижката при нея останах доволна от първия път, което си е джакпот направо.

# 687
Аз съм в темата заради косата на дъщеря ми, която е чуплива, но аз така и не знам как да я поддържам..
Но сега ще се включа за миенето - и аз не знам как някои хора си мият косата веднъж на седмица/10 дни, защото "не личало". То не личи, ама то мръсотията си е там. Мия два пъти в седмицата, на детето също, лятото по - често. Като ми се въргаля в пясъчници някак не мога да си представя да я мия веднъж в седмицата.
Та, като съм се включила, моля дайте акъл за тази коса

След баня, като изсъхне сама е много красива, на букли по краищата, но като преспи всичко свършва.. мие се с шампоан и слагам детски балсам, след баня крем за коса, но явно не е достатъчно. Освен това е адски суха по краищата. На 5 години и половина е детето.

# 688
  • София
За мен е “безумно” да размахваме пръст за това колко пъти седмично някой друг си мие косата като цяло 🤨.

Мия на 2-3 дни, спортувам ежедневно и на третия ден е ужас. Също така поне 2 пъти седмично съм вързана /в деня на миене обикновено/. Опитвам да превъзмогна себе си, че да съм с вързана коса понякога е яко, а не признак на мръсна коса 😂.

Иначе ползвам за Обем! пяната на Curlsmith. Дълго време не разбирах как се ползва и а-ха да излети в коша, но finally разбрах. Който страда от липса на обем в корена /аз харесвам много обем и стилизирани къдрици/ и бързо омазняване да пробват. Нанася се САМО в корена количество колкото 2 ореха и се суши с дифузер. Ефекта в като от пудра за обем/стипца и държи до миене. Аз много си пипам косата през деня, въртя на ляво/дясно, че както казах обичам свеж обем, и не харесвам да ми се заплесква и с тази пяна много добре държи корена.

# 689
Marthina, на 5.5 години не мисля, че има нужда от толкова много грижи и продукти. Просто я поддържате чиста и това е. Извинявай, но това си е съвсем права коса на малко момиченце. Много е хубава.

Аз изобщо не разбирам за какви продукти се говори тук - пяни, кремове, пудри и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт