Къдрокоси красавици - 8

• 53 155
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Към третия ред снимки не смятам че отивам независимо как я суша, при мен къдравото не е от корените както при наистина къдрава коса, а се накъдря вече надолу по дължината и най-много в краищата (последното не толкова сега, но я носех по-дълга и си имаше повече разлика). Това също прави утежняването още по-проблемно, понеже тя поначало няма обем от корените, освен когато сложа мъничко пудра за обем там. За мен разликата между чуплива и наистина къдрава коса е точно в това - къдравата е къдрава още от корена, а чупливата не е.
Този балсам интересно звучеше... докато му видях цената и вече не ми звучи така перфектен Grinning Множко са ми, за съжаление, ще търся нещо доста по-умерено като цена.

# 91
  • София
Преди години се бях подстригала съвсем късо, ултра пикси прическа, като я оставих да израсте, порасна здрава и къдрава. Преди това цял живот нулева поддръжка, живеех с примирението, че просто имам бухнала коса Grinning То затова и я отрязах. Като порасна, стоеше си на букли, та знам, че ако се грижа за нея като за къдрава коса, ще има ефект. Но както казах, мързи ме, и съм ок да е само чуплива. Ако я измия и оставя да изсъхне сама, имам и букли, и вълни от всякакъв тип. В края на деня буклите се поизправят. Но като елиминирах фриза, пак изглежда добре и съм доволна.

Мда, за съжаление балсамът на Давинес е скъпичък, че и още са му вдигнали цената последните месеци. Аз се успокоявам, че това е единственият продукт за коса, който ползвам, освен шампоана Grinning Има фризьори, които ползват техни продукти - при тях обикновено е много по-евтино да се поръча, отколкото от търговец.

За още по-бюджетен вариант, бих се насочила към някакъв подобен балсам без измиване с антифризно действие. Изобщо балсами С отмиване - не. С тия тънки, лесно омазняващи се коси... Веднъж седмично шампоан с морска сол при мен лично има добър ефект за къдриците + тушира малко омазняването и придава обем.

# 92
В момента съм с един спрей без отмиване на Балеа за къдрава коса, ако нанасям съвсем пестеливо не ми утежнява косата, а подобрява къдриците малко. Балсамът с отмиване от същата серия не правеше същото за мен.
Откакто я скъсих, не го и ползвам всеки път, честно казано. Но като беше дълга, не пропусках, то и повече се виждаше ефектът от него.
Балсами с отмиване си ползвам по принцип, те не ми утежняват косата, но и от тях пестеливо де. И естествено - само по дължините.

# 93
  • София
Да, като е по-къса косата, съвсем малко балсам харчи. Някакви спрейове с морска сол ползвала ли си? Ако не - на морето косата ти по-добре ли стои?

# 94
На море не ходя, изобщо, та за морска сол не мога да кажа как ми действа.
Балсама и на по-дълга коса пак много пестеливо го слагах. Тънка е и не е гъста, лесно се прекалява с продукт на такава. Сега пък съвсем имам чувството че текущата бутилка балсам в банята ще ми е там завинаги Joy

# 95
Успявам да прикача снимки само като отделен отговор, за което се извинявам, но онагледявам предния си пример.

Когато е мокра, косата му е до раменете.

# 96
  • София
На море не ходя, изобщо, та за морска сол не мога да кажа как ми действа.
Joy Ох, и аз не съм по морето. Ефектът върху косата ми е единственото, което му харесвам. Солта спира бързото омазняване, стяга къдриците и придава обем и плътност на тънката коса. Неслучайно текстуриращите спрейове за "beachy" вълни са толкова популярни. Хубавото е, че можеш и вкъщи да си направиш, то е просто вода и сол в шише със спрей : D Tака че инвестицията е минимална и можеш да регулираш дозата, да добавиш нещо за хидратация, за да не изсушиш много косъма - ако ти се експериментира, разбира се.

# 97
  • Варна
natka, предлагам ти супер бюджетно решение. Виждала съм как действа върху косата на ММ (той е с дълга, чуплива коса). Този балсам прави къдрици "от нищото". ММ го слага го след миене на косата, разресва и я оставя да съхне без сешоар, после го гледаш - станал на някакви образцови къдрици. Ако не сложи балсам, няма нищо подобно: остава с пухкава, чуплива, доста тънка коса 2b-2c.

Розов Pantenol

# 98
Интересно, хвалили са ми го и друг път точно този балсам, но хора с много сухи и много къдрави коси. Явно заради това съм решила че няма да е за мен.
Това е балсам с отмиване, нали? Едната ми позната го слагаше без, макар че това си е нейна система, а и нейната коса би глътнала абсолютно всичко.

Редактирам се, отворих снимката отделно и видях че е без отмиване. Това би било предизвикателство да го нанеса в достатъчно малко количество, ако правилно си спомням е сравнително гъст балсам. Но пък не пречи да пробвам, нищо не губя.

# 99
  • София-Младост
А обсъждат ли се прически за къдрава коса тук? Моята изобщо не мога да я определя какъв тип е, освен че е боядисана, суха и твърда.. Първия ден след къпане е 3а надолу, а от горе 2b-2c. След като преспя май ставам 2c. Обаче имам много коса...не я реша м/у две къпания, само пръскам с вода и разресвам с пръсти отдолу. Имам и една пяна на Лореал проф., но тя май повече мирише приятно и прави лек ефект.
Купих наскоро шампоан на I provenzali, доволна съм, прави я лъскава и оформена. Балсама при мен е пълен провал, изобщо не знам защо го взех, като съм си за маска.
Отплеснах се, иска ми се да пробвам бретон, обаче ме е шубе. Косата ми е тежка и се разделя, не може да седи само назад, а аз коса по лицето си не търпя.
Скрит текст:

И кое е водещото при избор на продукт, боядисана, суха, къдрава?

# 100
За тънка, лесно утежняваща се 2b/2c коса мога да препоръчам на Rene Furterer Sublime Curl активатора за къдрици. Много леко, приятно ароматизирано спрейче, като вода на консистенция. Аз не го пръскам върху косата, а върху ръцете си и с тях намачквам леко. Придава съвсем лек фиксиращ ефект. Не ми дава да кача снимка в момента, по-късно пак ще опитам. Според мен за такива коси, каквато е и моята, най-важно е да се слага по мъничко от продуктите.

Аз пък забелязах, че последните години косата ми много се оправи и се поизправи. Преди беше бая изтормозена от изправяне и ресане и беше по-къдрава. Но аз така или иначе приоритизирам здравина и обем пред къдравост, не ме притеснява.

# 101
Мда, със спрея на Балеа и аз така процедирам - пръскам на ръцете и понамачквам после да го прехвърля върху косата. Нямам толкова много коса че да пръскам върху нея и хем да има навсякъде, хем да не стане прекалено много продукт. Той си е като балсам де, не е фиксиращ а просто стават по-хубави къдриците.

# 102
Natka, моля за снимка на спрея. Не искам да фиксира и слепва, а само да мокри и маха фриза.
Със сигурност ще търся и препоръчания по-горе Розов пантенол.

Ала-бала, същата съм и аз, и с косата, и с нетърпенето на коса на лицето. НЕ прави грешката да режеш бритон. На такава коса абсурд. Няма да се получи. Ще се ядосваш после. Моята е рядка, но също такава боядисана, суха и хвърчаща, пък и къдрава.

# 103
Ала-бала, не споменаваш за лиив-ин продукти, нито какви маски ползваш.
На снимката виждам много хубава къдрава, но нестилизирана коса.
Косата ми е подобна, затова ще си позволя да дам съвет. При дебел и сух косъм маските действат добре, аз дори си ги оставям без отмване, заедно с балсами, но в малко количество ( знам че скандализирам с това Simple Smile ), но балсам е добре да остави без отмиване, тъй като е с по-киселинно РН от маските в повечето случаи. Опитай като начало с лиив-ин неща - Глис имат дрогерийни не скъпи, Гарниер - Храна за коса. А може и с този, за който пишеш, че бил катастрофа - сложи малко, нанеси добре и разреши мокра косата с него, после я остави да изсъхне, като посмачкаш от време на време да се получат къдрици, дори и горе при скалпа.
Основното при този тип продукти, които не се отмиват е да са с киселинно РН - да затварят кутикула за да се запазва влагата.
Иначе от високоия клас Шу Уемура Ултимат Ресет- тъмнозелената серия, са любов завинаги - и маската и балсама оставени като лийв-ин са страхотни.
Допълвам - бретон на къдрава коса е ужас Simple Smile  Просто опитай да я разделяш на няколко сантиметра само - дали на път в средата или страничен и останалата част виж как ще застане - трябва да се спогодите някак.
А въпросът ти по принцип - как да се определя тъпът продукти в зависимост от косата - основното е какви нужди и проблеми има в момента. Моята например страда от кичурите, които й причинявам, но аз харесвам много как стоят на къдрици, а и белите коси боря така. Та косата ми е суха и се къса - слагам редовно протеинови маски като ги редувам всеки път и отгоре хидратирам с нещо - маска, после балсам. Но моята коса наистина е много тудно да се утежни - всъщност най-хубава е като натежат краищата, защото иначе хвърчи.
Терапиите са отделна тема Simple Smile
Успех!

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 11:34 от Си*

# 104
  • В полите на Пирин планина
А този балсам Пантенол къде се намира? В какви магазини?

Общи условия

Активация на акаунт