Къдрокоси красавици - 8

• 54 426
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Около мен го има в два от кварталните магазини, много често го виждам Simple Smile

# 106
Си, моята е по същия начин - трябва да се утежни, за да изглежда добре. Иначе стои като перушина, лека, хвърчаща и суха Grin

# 107
  • София
Ала-бала, аз лично в твоя случай щях да пробвам как се отразява хидратация, защото ми се струва, че горните пластове са сухи - поне така аз виждам на снимката. И определено нещо без отмиване, за оформяне на къдриците.

# 108
  • София-Младост
Скрит текст:
Ала-бала, не споменаваш за лиив-ин продукти, нито какви маски ползваш.
На снимката виждам много хубава къдрава, но нестилизирана коса.
Косата ми е подобна, затова ще си позволя да дам съвет. При дебел и сух косъм маските действат добре, аз дори си ги оставям без отмване, заедно с балсами, но в малко количество ( знам че скандализирам с това Simple Smile ), но балсам е добре да остави без отмиване, тъй като е с по-киселинно РН от маските в повечето случаи. Опитай като начало с лиив-ин неща - Глис имат дрогерийни не скъпи, Гарниер - Храна за коса. А може и с този, за който пишеш, че бил катастрофа - сложи малко, нанеси добре и разреши мокра косата с него, после я остави да изсъхне, като посмачкаш от време на време да се получат къдрици, дори и горе при скалпа.
Основното при този тип продукти, които не се отмиват е да са с киселинно РН - да затварят кутикула за да се запазва влагата.
Иначе от високоия клас Шу Уемура Ултимат Ресет- тъмнозелената серия, са любов завинаги - и маската и балсама оставени като лийв-ин са страхотни.
Допълвам - бретон на къдрава коса е ужас Simple Smile  Просто опитай да я разделяш на няколко сантиметра само - дали на път в средата или страничен и останалата част виж как ще застане - трябва да се спогодите някак.
А въпросът ти по принцип - как да се определя тъпът продукти в зависимост от косата - основното е какви нужди и проблеми има в момента. Моята например страда от кичурите, които й причинявам, но аз харесвам много как стоят на къдрици, а и белите коси боря така. Та косата ми е суха и се къса - слагам редовно протеинови маски като ги редувам всеки път и отгоре хидратирам с нещо - маска, после балсам. Но моята коса наистина е много тудно да се утежни - всъщност най-хубава е като натежат краищата, защото иначе хвърчи.
Терапиите са отделна тема Simple Smile
Успех!
Изобщо не можах да се разреша с този балсам, там е проблема. Маска ползвам при всяко измиване на косата и понеже я ползвам за разресване, не съм залагала на скъп продукт (което според фризьора ми е грешка).
За оформяне на къдриците ползвам  Tigi bed head
Скрит текст:
И толкоз, имам един серум на Aussie work curl, който нанася по крайщата понякога.
По средата на път разделена не става, или я прибирам с фиби назад или на една страна.
Но понеже направих кичури и отделно я боядисвам, заради корените, се е дехидратирала. А и съм с твърда и остра коса... Ще пробвам нещо без отмиване и аз тогава Simple Smile

# 109
Natka, моля за снимка на спрея. Не искам да фиксира и слепва, а само да мокри и маха фриза.
Със сигурност ще търся и препоръчания по-горе Розов пантенол.
Ето този е, колкото да няма фриз предполагам че ще ти свърши работа.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-professional-sprey-za-kadr … 058172701528.html
Не ми слепва или утежнява косата, няма стилизиращ ефект а просто стоят малко по-подредени кичурите и къдриците малко по-оформени и като че ли мааалко по-еластични. Тя понеже ми е супер мека косата, поначало не задържа форма за дълго и стилизанти не помагат също. Дори и с тях след малко не личи, а само е мръсна.

# 110
Спреят не е наличен онлайн, както и го няма в магазина. Дали и него не са спрели, както крема?

# 111
Ее, това пък не погледнах че го дава неналичен, моят е купуван преди известно време... значи да се подготвя да си търся друг вариант като го свърша, добре че имам още един цял в шкафа и ще имам за доста време още.
Иначе балсама от същата серия ми бяха хвалили, но при мен не направи нищо впечатляващо, може би при по-суха и по-къдрава коса би си личало повече.

# 112
Здравейте, имам молба за съвет - напоследък скалпът ми е много раздразнен, сърби ме и пада пърхут. Много ми е неприятно..
Може ли да ми препоръчате изпитани продукти? Косата ми е нормална, с тънък косъм, чуплива /не мога да определя какъв тип е/
Пробвах различни против пърхут, никакъв ефект.
Това е косата ми след миене с шампоан против пърхут на Ла рош и балсам за боядисана коса.

Благодаря!

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 12:11 от bubkab

# 113
Ето този шампоан ми е помагал при пърхут на мен. Облекчение на сърбежа и намаляване на пърхута съм имала още след първата употреба. Купувала съм го от аптечната мрежа.

# 114
Здравейте, имам молба за съвет - напоследък скалпът ми е много раздразнен, сърби ме и пада пърхут. Много ми е неприятно..
Може ли да ми препоръчате изпитани продукти?
...
Аз останах доволна от този на Mediceuticals Успокояващ шампоан за сухи коса и скалп https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/scalp-therapies--za-pr … ls-x-derma-250-ml

# 115
  • София
Момичета, дъщеря ми е къдрава, реши се само докато се къпе.
Искам да и взема хубава четка, която не накъсва косата при решене на мокро.
Моля да ми препоръчате. Благодаря ви.

# 116
Много благодаря, Minni, Impatiens!
Ще пробвам Simple Smile

# 117
  • София
Здравейте, знаете ли от къде е най-изгодно да се поръчват продукти на Bounce Curl? От Щатите доставката е много висока, предполагам, че има европейски доставчици, но нещо не откривам нищо.

# 118
  • Бургас
Момичета, дъщеря ми е къдрава, реши се само докато се къпе.
Искам да и взема хубава четка, която не накъсва косата при решене на мокро.
Моля да ми препоръчате. Благодаря ви.
Ако се сресва докато е намазана с балсама/маската мисля, че не съществува  опасност за косъма. Просто силикона, който почти неизменно е в състава на такива средства прави лигав слой, по който гребена приплъзва. Аз се реша с най-обикновен супер едър гребен или четка, косата ми е много гъста. Не очаквам идеалното подреждане, но и не мисля, че е необходимо. Моята се оплита само зиме на тила и го отдавам на триенето в дрехите, което води до заплитане.

# 119
Доволна съм от четките на Dessata.

Общи условия

Активация на акаунт