Къдрокоси красавици - 8

• 53 501
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
И при мен се изправи много и стана по-вяла. Трябваха й години да се понамести. Мисля, че се дължи на хормоналните промени, но се шегувам с детето и мъжа ми, че от тях ми се е изправила косата  😁

# 736
Косата се изправя не от боята, а от преобладаваща бяла коса, белият косъм е като слама, няма меланин в него- като изтощен е . Аз почти никакви бели косми нямам и се радвам на хубави къдрици въпреки възрастта

# 737
  • В полите на Пирин планина
Моите бели коси не са много и са само отгоре по пътя и на слепоочието. Косата ми е много мека и фина и според мен се влияе зле от боята.

# 738
Имам много бели коси от 25-годишна, не мога да си позволя да ходя небоядисана. Не ми се изправя косата обаче, нито от бялата коса, нито от боята.

# 739
  • София
Майка ми е на 67 год. Едно 60-70% от косата и е бяла. Боядисва се от 20 години. Косата и е гъста и къдрава. Естествено, не е толкова гъста, колкото и беше на младини, но къдриците са си същите.

# 740
  • София
При моята коса е обратното - след боядисване изглежда като от салон...

# 741
Не съм подстригвала от септември миналата година.Косата ми си е същата,само дето е загубила леко форма и слава богу,че ме бяха пак поокастрили.
След раждане косата ми не е губила форма,нито след боядисване е недоволна.След мързел обаче очевадно.
Когато не правя терапии и глезотии косата ми стачкува.Когато я претупвам си личи.Когато ползвам какви да е продукти,също.
Не спя с бонета,спя на копринена калъвка с високо вдигната коса.Сутрин е леко разхвърччана,но напръсквам с домашния ми лийв-ин и нещата се нареждат.
Мия на 2-3 дни,обичам скалпа и косата ми да са чисти.Ползвам всякакви професионални продукти,без дрогерийни и такива по кърли гърл метод.Косата ми си има явни предпочитания и аз следвам нейните капризи.
Сешоарът...мощността и силата на сешоарът имат значение,ако косата се изправя или ако жената няма време за сушене.
Перфектните къдрици се постигат със слаба струя и ниска топлина.Поне според мен.
От 2 години ползвам BaByliss Pro 4Artists FX и честно казано,по-добре ми беше със стария ми Браун,че даже и Филипс-а.

# 742
Определено начина на сушене има значение. Рядко се суша със сешоар и като го направя косата ми се разхвърчава, но моят е някаква Ровента без екстри. Simple Smile
Откакто минах на профи продукти определено косата ми е много по-добре, а и по-къдрава. Намерих си и боя, която да не я прави на метла. Но меката и фина чупливо-къдрава коса е още по-трудна за оправяне от една нормално плътна коса.

# 743
Никога не бих предположила, че сешоарът може да е от кой знае какво значение. Сега с Парлукса вече правя разликата.

# 744
  • София
Подстригвам 2 пъти в годината, мия веднъж в седимцата, понякога веднъж на 2 седмици, изключително времеотнемащо ми е, особено зимата.
След раждането започна дао капва и 3 години след това не е спряла. Добре че е къдрава. Имам много бели коси, но още си е къдрава. Изплаквам с бира след всичкото мацане и оставям да изсъхне или слагам кърпа и така къдриците са оформени до следващото миене. Само малко с вода ги намокрям, ако се разхвърчат...

# 745
Това с бирата не мирише ли на околните? Един път като момиче съм го правила и косата си мирише на бира, освен че я чувствах мръсна.

# 746
И аз съм получавала такъв съвет за бира но и аз все мисля че ще мирише и така и не съм пробвала.
Определено начина на сушене има значение. Рядко се суша със сешоар и като го направя косата ми се разхвърчава, но моят е някаква Ровента без екстри. Simple Smile
Откакто минах на профи продукти определено косата ми е много по-добре, а и по-къдрава. Намерих си и боя, която да не я прави на метла. Но меката и фина чупливо-къдрава коса е още по-трудна за оправяне от една нормално плътна коса.
Все едно аз съм го писала това... Аз затова и писах че приставката за обем в корените е супер но ако не държа на къдриците Grinning По-тежка коса може и да не се размята толкова но моята хвърчи навсякъде.
Дифузер за пръв път видях в едни клипчета като за нашите коси как правят с него - от разстояние вече стилизираната коса, колкото да разсейва струята и да не се размята косата, но пак не я пипаш изобщо. Нищо общо с това дето си мислех че я бодвам намачкана във вдлъбнатината на дифузера или че трябва да я ръчкам с него докато съхне, а това последното и някои фризьорки го правят...
Бавно става така от разстояние, дори и на моята перушина, на някоя голяма грива не знам колко време отнема. Но не добавя фриз, така че си струва.

# 747
Аз в 95% от случаите чакам косата да съхне естествено. Попивам с кърпа, слагам някакво масло за коса (тип кристали), намачквам леко и я оставям да съхне. После на почти суха коса слагам крем без отмиване и вече намачквам по-сериозно.

Ето я днес. Мих я в неделя:

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 15:11 от Lady Brinne

# 748
И аз ще покажа моята, мита е в неделя с най-фризообразуващия продукт, който имам и изсушена с Парлукс.
Скрит текст:

# 749
Ох, Spiritlight, страхотна! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт