Къдрокоси красавици - 8

• 53 143
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
  • В полите на Пирин планина
Моята коса понася допълнително продукт сутрин. Аз я заглаждам с леко влажни длани, т.е. мачкам там , където са се разплели чупките. Ако това не помогне, добавям балсам без отмиване - обикновено по дължините, а не близо до корена.

# 721
Аз за рефреш експериментирам с различни спрейове за рефреш за къдрици. Вече има някои, които ми харесват повече от други (на Керастас, на Лола). Аз имам иначе друг проблем - много ми се заплита отзад на тила с това нересане, особено зимата като нося пуловери е ужас. Ако слагам някакво копринено шалче е ок, но не мога да го нося постоянно, не е мой стил. Това е даже причината да не си нося косата винаги чуплива, а да я изправям често. Има ли някоя от вас с подобен проблем и съвет?

# 722
То едва ли има къдрава или чуплива коса, която да не се заплита...
Аз се пробвам да разплитам с пръсти, много внимателно, защото ако се прекали пак става на раздърпано гнездо.
По тази причина със ступването/заплитането предпочитам да я мия през 2-3 дни максимум. Освен това чувствам и дължините някак по-сухи, ако се мия по-рядко.

С някакви кристали/масло пробвала ли си да намажеш проблемното място?

# 723
Да, гледам винаги да наблягам там. Моята коса е и с тънък косъм за съжаление, каккто и с остатъци от балеаж, които за съжаление много се заплитат и нямам търпение да изрежа.

# 724
Моята е обръсната на врата и ми е много добре - няма заплитане, леко ми е и жегата се намалява. Не си личи по никакъв начин, освен ако не я вържа на опашка, но пък не обичам да се връзвам, че ми се развалят къдриците.
Сешоарът ми е прост Филипс с йонизираща приставка и дифузер. Нямам фриз.
Спя на обикновена калъфка (дори не знам каква материя е) - сутрин само разрошвам леко с пръсти косата (обърната) и тръгвам. Не мокря, не добавям продукти.
През годините съм установила за себе си, че добрата подстрижка има по-голямо значение от стилизанта.
Мия си косата 2 до 3 пъти седмично заради спорта. Иначе мога и веднъж в седмицата.

# 725
Така и така сме на тема колко често се мием, я кажете и колко често се подстригвате.

# 726
Два пъти в годината. Simple Smile

# 727
На около три месеца върховете задължително.

# 728
  • София
На около три, максимум четири месеца. Иначе хем се изтощава, хем и къдриците не стоят добре.

# 729
И аз на 4 месеца връхчета за освежаване. Много бързо ми се обезформя и започва да виси. Забелязала съм, че имам една дължина, като я мина и става една вяла и никаква.

# 730
Два пъти в годината подстригвам само толкова, колкото е необходимо, т.е. проскубаното.
През зимата заради сухия въздух в стаята, качулки, шапки, шал, косата ми е отвратителна, нито обем, нито къдри, направо не си познавам косата. Пролетта дойде ли, всичко се оправя от самосебе си.  Занапред смятам да я поддържам средна дължина през зимата. Каква полза да е дълга, като е сноп плява.
Аз никога не оставам без балсама без отмиване на Десата. Ползвала съм и други, но на този винаги мога да разчитам. Когато свърши, пълня флакона с вода. Перфектен рефреш, косата ми се съживява. Даже ми харесва повече, отколкото с концентрирания продукт, защото буклите и къдрите стават по-меки, еластични,  косата има обем. Докато само с балсам понякога става на тел и трябва да намачкам и разчупя с пръсти.

# 731
Промениха ли се къдриците ви след като родихте? Косата винаги е била къдрава, но след като родих и най-вече след като спрях да кърмя, започна да се заглажда и изправя, има твърде много фриз, направо съм като разплетена кошница в главата. Странното е, че след като я измия е що годе добре, но на следващия ден отпред е малко лудрава, а отзад става на вълни, а след още един ден си е права. Хич не ми харесва новата визия и затова започнах да я минавам с пресата, поне да е пригладена и права.
Как мога да я възстановя? От много време не използвам стилизанти, а едиствено олио, с което я оформях...

# 732
Да,при мен и след двете раждания се промени косата. След първото почти се изправи,остана само обем и гъстота,след второто започнаха да се завръщат някакви къдрици,но сега е чуплива, няма нищо общо с това, което имах  преди първото раждане.

# 733
При мен след второто раждане косата ми се промени. Стана почти права. Но сега след толкова години ,косата ми си е пак същата.

Пробвах новият професионален крем-гел за къдрици ,който явно нещо не мога да разбера как работи. Трябва само да го сложа на мокра или влажна коса и да се оформят много хубави къдрици. Обаче при мен станаха едни безформени ,спаднаха след няколко часа и косата ми приличаше на разплетена кошница.
Ето този крем е ,ако някой знае как да го ползвам правилно ,ще съм благодарна.

# 734
На мен след първото раждане косата ми стана ужасна и много се изправи. Започнах да правя често маски с масла и се оправи. После с второто дете не се е променяла.
Моята се поизправи от боядисването, но с бели коси не ми се ходи все още.

Общи условия

Активация на акаунт