🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 9 (30.10 - 06.11) 🐄

• 46 848
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 645
И аз натам виждам нещата че догодина няма да има фермата. На пролет masterchef а на есен survivor.

# 646
Веселка все едно е участвала в “Пълна промяна”. Нова прическа, грим, кроп-топ и супер дълъг елек. Сигурно Аксения я е преобразила така.
Иначе за драмата на вечерта, какво да кажа - много лицемерие от страна на продукцията. Валерия тотално загуби шанс за победа. С една дума - предозиране.
Усещам, че другата година няма да има Фермата. Само за вас ще ми е мъчно. Най-хубавата тема ever.

Време е Фермата  да направи една дълга почивка!!От 5,6 години най- малко ,а може и повече примерно колкото са сезоните Sweat Smile

# 647
  • при късмета
Според вас има ли шанс да е по сценарии? Все пак спомнете си, че още в началото влязоха 8 мъже, вместо 7 и дори това, че се разигра допълнителен дуел удължава предаването с 1 седмица, а сега, когато напусна Гечо тази ще има 1 дуел по-малко, тоест и 1 седмица по-кратко ще бъде предаването.
Надали. Имало е случаи, не по 1, а по двама да отпадат непредвидено, като например в 6 македонеца и Габриела (ли беше) заради контузии извън игрите. Седмицата с 1 повече при старите си беше предвидена, нищо не е удължила.

Хич не искам да почива "Фермата". Ама може и да стане

# 648
И аз натам виждам нещата че догодина няма да има фермата. На пролет masterchef а на есен survivor.
Сървайвър ще е в пролетния сезон с Мастър шеф и Ергенът, а Фермата е удължена за още един сезон по думите на хора, които винаги са давали вярно инфо.

Аз сега гледах епизода и съм потресена. Аз съм огромен защитник на равноправието между половете и в този епизод видяхме точно потъпкване на равноправието. Защото ако Гечо беше "ударил" така Яни, никой нямаше и да разбере. Това си беше просто нервно потупване, типично за някой, който се опитва да привлече вниманието на друг и да го накара да спре това, което прави. Но Валерия го преекспонира до такава степен, че се обърна на домашно насилие и Андрей беше с вързани ръце за това какво решение да вземе. Заради такова поведение като на Валерия, хората спряха да вярват на истинските жертви на тормоз.

В следващия сезон очаквам двама играчи да си играят на "пържолки", а победителят да си иде у дома, защото е упражнил домашно насилие, удряйки шамар през ръцете на победения.

# 649
Честно казано не разбирам драмата.
Знаете ли на какво ми заприлича случката между Гечо и Вал? Все едно гледах родител, който стреснато пляска през ръцете детето си, посегнало към огъня. Има ли удар? Да. Насилие ли е? Не. Гечо сериозно се стресна от размахването на пушката и реагира първично. Една прегръдка и извинение след това щяха да смекчат нещата, но той пропусна шанса си. Продукцията нямаше избор или го гони или се компрометират. Мисля, че въпросите на Андрей към Валерия не бяха за сеир, ако беше недвусмислено насилие щяха да го изгонят без да питат.

# 650
Сървайвър ще е в пролетния сезон с Мастър шеф и Ергенът, а Фермата е удължена за още един сезон по думите на хора, които винаги са давали вярно инфо.

Аз сега гледах епизода и съм потресена. Аз съм огромен защитник на равноправието между половете и в този епизод видяхме точно потъпкване на равноправието. Защото ако Гечо беше "ударил" така Яни, никой нямаше и да разбере. Това си беше просто нервно потупване, типично за някой, който се опитва да привлече вниманието на друг и да го накара да спре това, което прави. Но Валерия го преекспонира до такава степен, че се обърна на домашно насилие и Андрей беше с вързани ръце за това какво решение да вземе. Заради такова поведение като на Валерия, хората спряха да вярват на истинските жертви на тормоз.

В следващия сезон очаквам двама играчи да си играят на "пържолки", а победителят да си иде у дома, защото е упражнил домашно насилие, удряйки шамар през ръцете на победения.
Ето с това мнение съм на 100% съгласна.

# 651
Валерия е една куха лейка, която сътвори евтин цирк, единствено за да си отмъсти за нараненото си его. Да си тръгне Гечо на този етап от играта, заради лиготиите на една глезла, е ужасно несправедливо от всяка гледна точка.

# 652
Ако, Вал с оръжието беше наранила някого, то щях да напиша, че трябва да си понесе последствията. И то не само във Фермата, ами и в реала. Можеше и до съд да се стигне, но нищо не стана с пушката. Вал никого не е наранила. Няма смисъл да коментирам.
Аз не споделям мнението, че под "посягане" се има предвид единствено удар в следствие на зла помисъл. Ако някой блъсне друг с колата си случайно, няма лоши намерения, но станалото е станало и е виновен. Постоянно чета как Вал е трябвало да постъпи по друг начин, как била преувеличила и заради нея станало от мухата слон. А за мен просто Гечо трябваше да се въздържи и да не я бута. Толкова ли е трудно? Тя ясно си каза, че проблема не е физическата болка, но се е почувствала зле, защото не намира за редно някой да я тупа така. И моите принципи са такива. Не смятам, че някой трябва да ме насини, за да мога да кажа, че ме е ударил, в случай че се случи нещо подобно.

# 653
  • София
Абсолютна буря в чаша чай. Продукцията го направи. Може би има причина, защото въпросният Гечо е един неандерталец.
Направиха така, че Валерия да изглежда зле.
Дразнят ме и коментарите там и тук в темата за поколенията. Няма такова нещо. Има прости и не прости хора. Мъжът ми е на 53 и дори през ум не би му минало да ме прасне през ръката, рамото или където и да било. Нито да ми крещи и да ме обижда.
Баща ми, който е от още по-старо поколение не е повишавал дори тон.
Зрелища се търсят обаче в тези формати. Мисля, че беше преекспонирано, защото е търсен ефект. Иначе, знаейки какъв е, не би трябвало да го допускат за втори път за участие.
Нямам фаворит. Който успее, да се радва на наградата.
Вербалната агресия в предните сезони беше толерирана, а тя убива най-много. Може да видите статистика на самоубийства. За това не се говори, защото не е зрелищно и не се вижда.
Най-забавното беше, когато Андрей каза, че е имал скандал с жена си 🤣 искам да го видя.

# 654
Защо да не се сравняват нещата? Винаги се тръгва от малкото - бутане, ударче, посягане, докато се стигне до някаква ескалация. И го дават по телевизията. Лошо ли е човек да се оплаче? Трябва да чака за още веднъж?
А ако остане безнаказан, добро поощрение ще му направят. И малки, и големи гледат предаването. Какво може да си каже човек - е, щом и по тв-то така правят, що да не се държа и аз така.
И този мъж, който толкова защитавате, даже не се извини, независимо дали това е побутване, закачка или каквото си е мислел, че прави. Не се извини! Вижда, че една жена е наранена по някакъв начин и плаче, но не, той само искал да свали оръжието й. Накрая от срам може би.
Защо не посегна на Яни по този начин? Двойният аршин...

# 655
Ако, Вал с оръжието беше наранила някого, то щях да напиша, че трябва да си понесе последствията. И то не само във Фермата, ами и в реала. Можеше и до съд да се стигне, но нищо не стана с пушката. Вал никого не е наранила. Няма смисъл да коментирам.
Аха. Значи, ако някой извади нож и го размаха пред мен ей така щото иска да види как острието проблясва във въздуха и няма намерение да ме нарани с ножа, всичко е наред, няма никакъв проблем и това е напълно нормално. Нищо не е станало.
Мой колега, ловец, домъкна в работата самоделно оръжие и гърмеше на ляво на дясно. След като няколко пъти остро го предупредих и не престана, застанах пред него, който е 2 метра и 150 кила, забих пръст в гърдите му и му изкрещях в лицето, че ако не се махне моментално с това нещо от обсега на предприятието ни, отивам при директора и ще звънна в полицията. С този човек бяхме приятели преди това, останахме такива и след това, но тази му постъпка беше извън всякакви правила. Ако бях реагирала така по телевизора, щяха да ме изгонят мен, защото той нищо не е направил, само си гърмеше с тапички, а аз го заплаших и го ръчках с пръста докато му крещя...

# 656
  • Sunshine state
Оф, не харесвам Гечо и си мисля, че го тресе яко андропаузата, но пък удар? Аз ако съм, щях да ида да го плясна и аз яко по рамото викайки му. Ами изплиска легена Гечо, агресивен си беше..Не знам какво да кажа, честно.

# 657
Честно се чудя тези, които считат че Вал преекспонира случката как ще реагират, ако в офиса пред всички някой колега ги потупа така"приятелски" по рамото крещейки "Ти си ненормална, ма". Дали ще реагират и ще си търсят правата или ще оставят случката да му се размине и ще преглътнат унижението и обидата?!

# 658
  • София
Просто подборът отдавна трябваше да е отсял Гечо.
Както и половината от участниците. Но се търси сензация.
Отдавна знам, че не трябва да гледам т. Нар. Риалити формати, но ей на, започнах.
Чисто от гледна точка да си сверя часовника е ок. Повечето персонажи на живо няма да срещна.
Тъй като не се виждам в никой ми е трудно да определя фаворит. Май Влад ми е най-симпатичен и Веска.
Абсолютно недопустимо е, но не е непредвидимо.
За това продукцията има вина за подбора.
Ако не е участвал преди, да кажем, че са сбъркали, но...

# 659
Азалия, няма как да осъдиш някой за нещо, което не се е случило. Размахването на нож, за да се види как блести и личната ти история какво общо имат с предаването? Едно е да си забиеш пръста в колегата дето гърми с пушката, друго е да пернеш някой, в реалити предаване, в което се предполага, че не трябва да се стига до физическа агресия, и то защото човека насочил пушка нагоре... Не е стреляла с нея.
Ох, спирам вече, че много се отдалечихме от казуса.

Общи условия

Активация на акаунт