🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 9 (30.10 - 06.11) 🐄

• 47 364
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 660
  • при късмета
Защо да не се сравняват нещата? Винаги се тръгва от малкото - бутане, ударче, посягане, докато се стигне до някаква ескалация.
Ти виждала ли си някой, който е тръгнал да посяга, бута и удря на 60+ години? Защото аз не съм. Или си е бил физически насилник цял живот или няма да стане на тези години тепърва. Виж, за някой до към трийсетина години се отнася с пълна сила

# 661
Азалия, няма как да осъдиш някой за нещо, което не се е случило. Размахването на нож, за да се види как блести и личната ти история какво общо имат с предаването?
Ми като това, то какво общо има? Всеки си дава примерите, които счита за релевантни на случката, която предизвика дискусията.
Честно се чудя тези, които считат че Вал преекспонира случката как ще реагират, ако в офиса пред всички някой колега ги потупа така"приятелски" по рамото крещейки "Ти си ненормална, ма". Дали ще реагират и ще си търсят правата или ще оставят случката да му се размине и ще преглътнат унижението и обидата?!

# 662
Гечо не знаем какъв е в действителност. Има някакъв образ в предаването, който не е за пример. Определено се вижда лошото му отношение към жените. Това, че е на 60 години какво трябва да ми говори? Извинява ли го? Че го е страх да бутне/удари някой мъж, но за една 50кг жена да й крещи и побутва- няма проблем.
Другото, което ми е противно в него, е и видната агресия, която е изписана на лицето. Страшно озлобяване и неприязън, едва сдържано поведение, а когато не успява...виждаме всички какво се случва.

# 663
Азалия, няма как да осъдиш някой за нещо, което не се е случило.

Сигурна ли си, мога да дам доста примери за търсене на отговорност за подготовка за извършване на престъпление, но ще дам такъв, който е доста по-близък до ситуацията - размахване на оръжие на обществено място. Ще бъде квалифицирано минимум като нарушаване на обществения ред, но най-вероятно "застрашаване на живота и здравето на околните", не е нужно действието да е приключило, че да се предприемат действия или осъждане. Но тук разбира се нямаше никакъв "съд" за действието, става въпрос за "отразяването" на събитието, свързано с реакцията на Гечо. В крайна сметка го изгониха, обсъждаше се по-скоро свръх реакцията на Валерия, която реално желаеше той да бъде наказан, но не искаше да изглежда така, за мен безсмислен фарс, продиктуван от криворазбрана гордост и желание за реваншизъм. Ако трябва да анализирам, като удар може да се класифицира чисто технически, но той нито беше гневен на нея поради междуличностен спор, нито искаше да продължи "насилието", сякаш трябваше да бъде разглеждан като супер неуместно действие с наказание предупреждение и още нещо например, освен ако "ищецът" изрично не желае "кръв". Някак непропорционално ми дойде наказанието и някак механично - "ударил", значи по правилата вън. Шамарът на онзи беше целенасочен и от гняв към самата жертва, както и с явно желание да я "накаже" и да й покаже мястото й, сякаш нищо общо със ситуацията "днес". Той и Калин натисна Моркова, след като последния го замери "на майтап" с възглавница, чисто технически си имаше насилие, но не видях някой да го коментира, както беше оня лаф - има си нюанси...

# 664
  • Велико Търново
Според вас има ли шанс да е по сценарии? Все пак спомнете си, че още в началото влязоха 8 мъже, вместо 7 и дори това, че се разигра допълнителен дуел удължава предаването с 1 седмица, а сега, когато напусна Гечо тази ще има 1 дуел по-малко, тоест и 1 седмица по-кратко ще бъде предаването.
Тази година снимките са приключили доста преди да започне излъчването и броят на седмиците е ясен предварително.

# 665
  • София
Гечо не знаем какъв е в действителност. Има някакъв образ в предаването, който не е за пример. Определено се вижда лошото му отношение към жените. Това, че е на 60 години какво трябва да ми говори? Извинява ли го? Че го е страх да бутне/удари някой мъж, но за една 50кг жена да й крещи и побутва- няма проблем.
Другото, което ми е противно в него, е и видната агресия, която е изписана на лицето. Страшно озлобяване и неприязън, едва сдържано поведение, а когато не успява...виждаме всички какво се случва.
Гечо, макар и на почти 60, изглежда добре. Някои мъже остаряват някак ок. Но е абсолютно неприемлив.
Между другото и онзи мазен тип Чавдар, също не изглежда зле, но е прикрит и подмолен женомразец, шовинист и расист.
Прикрива се под словоблудството си. Почти съм убедена, че тормози жена си.

# 666
  • при късмета
И като не го познаваш, как разбра, че го е страх да бутне/удари мъж? Това, че е на 60 +, трябваше да ти говори, че никой на тези години не става това или онова. Написала съм го, не знам как да е по-ясно. Не може физически  насилник на 60 години да стане светец и обратното. Кое точно не е ясно? Поне аз такъв случай не знам и не съм била свидетел. А относно крещенето, което наистина на Гечо е голям минус, еднакво вика и на мъже и на жени. Та хич не го е страх

# 667
Почти съм убедена,че трябва да си мерите думите, когато говорите за насилие в нечие семейство, просто защото единият му член не ви е симпатичен. Това се нарича клевета.

# 668
И аз съм за Вал, тя да не му е дете, да я пляска, възпитава и навиква.
Да се държи с близките си както иска, ама с чужд човек не можеш да си позволиш да пляскаш и крещиш така.
Гечо не си овладя нервите, ама това си е негов проблем. Защо пък Вал да е виновна.
Беше унизително за Вал и много добре я разбирам.
Продукцията обаче хитро й прихвърли отговорността за изгонването и й остави дя обира негативите.

# 669
  • София
И аз съм за Вал, тя да не му е дете, да я пляска, възпитава и навиква.
Да се държи с близките си както иска, ама с чужд човек не можеш да си позволиш да пляскаш и крещиш така.
Гечо не си овладя нервите, ама това си е негов проблем. Защо пък Вал да е виновна.
Беше унизително за Вал и много добре я разбирам.
Продукцията обаче хитро й прихвърли отговорността за изгонването и й остави дя обира негативите.
Да, ужасно манипулирано беше, а тя даже не искаше да го изгонят. Просто е не особено интелигентна, когатостава дума за манипулации. Иначе е топ, показа го с избора на играчи. Мисля, че е добър треньор и човек.

# 670
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Грозен епизод. Гечо се държи ужасно с жените в 90% от времето. И може би ако продукцията обръщаше внимание на вербалната агресия, нямаше да се стигне до момента тази вечер. Да, беше грубо и с доста тежка ръка, но не беше и точно удар в класическия смисъл на думата, по-скоро много силно тупване по рамото. И не, не трябваш еда го прави. Валерия беше в пълното си право да се обиди, защото той се и разкрещя, използвайки грозни епитети.
Обаче... тя също не си направи никаква услуга. Не зная тъпа ли е или се направи на такава, защото искаше Гечо да си тръгне, но тези сълзи накрая бяха излишни. Андрей 5 пъти я пита как би квалифицирала действието и тя толкова пъти се направи на неразбираща и толкова пъти каза, че било удар. Ми ок, щом е удар, така да е, само че после имай смелостта да посрещнеш последиците от решението си, а не да се правиш на изненадана.

# 671
  • София
В момента гледам и таман приключи тази много неприятна ситуация. Много жалко, тъжно ми е и ме е яд много. Тепърва ще си догледам епизода, ще ви прочета и ще пусна анкетата, но държа веднага да си кажа личната и категорична позиция.

1. Вал, с теб съм докрай! Имаш подкрепата ми, морална и всякаква. Крайно време е жените да спрат да се държат като жертви и да си търсят правата, когато ясно има за какво, както е в този случай.

2. Абсолютно правилно решение на продукцията. Гечо няма място във Фермата. Съжалявам много. Много пъстър и колоритен образ, сигурно ще липсва на много зрители, но не може да имаш такова отношение. И това няма нищо общо със съвременния свят и новия западен модел, за който и Андрей намекна.
Този човек не съжалява. И на излизане се изхвърли към Иван и Яни (май те бяха на изхода), ''Манете ги тея, жените''

3. Ако Гечо бе отишъл и се бе извинил на Валерия (сигурно до следващия скандал след 48 часа) и я бе помолил за прошка, убеден съм, че до този момент нямаше да се стигне. Той не само не съжаляваше, но на масата чухте ли какво каза, ''Направо трябваше да и отрежа ръцете'' Нещо подобно спомена. Има го на запис, не си спомням точно, но спомена за рязане на ръце на подобен тип хора. И Гечо, това не е истинско оръжие с бойни патрони, само да вметна!

4. Андрей, защо мъчихте толкова Валерия? Има ли го записано на камерата, как посяга и съвсем умишлено я перна през рамото? Има го! Е, тогава какви признания по дяволите искате от жертвата? Това не беше силен удар, но си беше агресивна и злобна атака. Ами утре този човек, пак ей така без да иска ще вземе един камък и ще го разбие в главата на някоя жена. То така се започва. Тотално сринахте момичето. Да я въртите на шиш, ''Умишлен удар ли било'' или ''Неуместна проява'' (WTF?!). Но нз, в крайна сметка си има правила и ги спазихте, червена точка. Но не знам, според мен малко изплискахте легена. Ако Вал се бе хванала за тази сламка, която и бе подадена от Андрей, само и само ако може да се потулят нещата, поне според мен щеше да се изложи повече, защото щеше да е поредната жена-жертва свела виновно глава пред насилника.

Това е от мен, продължавам да го гледам. Анкета, след около час, час и нещо.

# 672
  • Вестерос
Азалия, няма как да осъдиш някой за нещо, което не се е случило.

Сигурна ли си, мога да дам доста примери за търсене на отговорност за подготовка за извършване на престъпление, но ще дам такъв, който е доста по-близък до ситуацията - размахване на оръжие на обществено място. Ще бъде квалифицирано минимум като нарушаване на обществения ред, но най-вероятно "застрашаване на живота и здравето на околните", не е нужно действието да е приключило, че да се предприемат действия или осъждане. Но тук разбира се нямаше никакъв "съд" за действието, става въпрос за "отразяването" на събитието, свързано с реакцията на Гечо. В крайна сметка го изгониха, обсъждаше се по-скоро свръх реакцията на Валерия, която реално желаеше той да бъде наказан, но не искаше да изглежда така, за мен безсмислен фарс, продиктуван от криворазбрана гордост и желание за реваншизъм. Ако трябва да анализирам, като удар може да се класифицира чисто технически, но той нито беше гневен на нея поради междуличностен спор, нито искаше да продължи "насилието", сякаш трябваше да бъде разглеждан като супер неуместно действие с наказание предупреждение и още нещо например, освен ако "ищецът" изрично не желае "кръв". Някак непропорционално ми дойде наказанието и някак механично - "ударил", значи по правилата вън. Шамарът на онзи беше целенасочен и от гняв към самата жертва, както и с явно желание да я "накаже" и да й покаже мястото й, сякаш нищо общо със ситуацията "днес". Той и Калин натисна Моркова, след като последния го замери "на майтап" с възглавница, чисто технически си имаше насилие, но не видях някой да го коментира, както беше оня лаф - има си нюанси...
Така е, ама само друг юрист ще те разбере. Виж как се сравнява блъскане с кола- непредпазливо деяние и това 🙄

# 673
Аз също съм написала - откъде е видно, че Гечо досега не е бил насилник и на 20, и на 30 години, та чак до 60? И той може и да не е такъв, но цялостното му поведение го опровергава.
Визирам страха му с обяснението на Валерия, че и Яни е вдигнал оръжието да го пробва, но Гечо не е скочил с крещене върху него. Малко е избирателно.

Радвам се, че Гечо е извън Фермата. Ако беше останал, напрежението от случката щеше да доведе до ежедневни спречквания и раздори.

# 674
  • София
Ти не спиш ли бе човек 🤣. Искам да те видя в някое шоу. Мелодичен и интелигентен ми се чиниш.

Общи условия

Активация на акаунт