🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 9 (30.10 - 06.11) 🐄

• 47 551
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 285
  • При семейството си
Никой никого не агитира да се връща и няма нужда поне в тази тема да четем и да валидираме изборите си за местоживеене и месторабота, моля.

# 286
В България 95% от АйТи-тата са на под 2 бона заплата, в лева.
Grinning Това далеч не е вярно. Всичко, що работи в офис, без да е IT, взима над 2К. А IT са от 5 нагоре, зависи от фирмата.

Като човек от бранша, ще ти кажа, че тези които взимат 5000 К, работят с кпд 95%–100%. Не са толкова много, както го изкарваш.
И да, начинаещ програмист в Мюнхен взима 4500 € брутна заплата. Данъците са големи, но с всичките харчове за глезотийки и пътувания, успяват да спестят половината си заплата.

# 287
Изобщо не искам да подхващам този точно спор, но в България отдавна ИТ не са единствените добре платени, да не изброявам доста други професии, по-добре платени от средно статистическото ИТ. Това са спомените на хората излезли от страната преди повече от десет години. Сестра ми живее в Англия, работим почти едно и също, аз взимам по-висока заплата дори обърната в паундове. Разликата е в годините стаж и фирмите за които аз и тя работим. Та гледни точки, колкото щеш. Човек ако е пробивен може да се реализира навсякъде. Всеки има правото да живее където и както реши. Ама нито в чужбина всичко е цветя и рози, нито в България сме живи умрели.

Продуцентите, айде стига сте задълбавали в такива социални теми, не смятам че фермерите са представителна извадка.

# 288
Grinning Това далеч не е вярно. Всичко, що работи в офис, без да е IT, взима над 2К. А IT са от 5 нагоре, зависи от фирмата.
Като човек от бранша, ще ти кажа, че тези които взимат 5000 К, работят с кпд 95%–100%. Не са толкова много, както го изкарваш.
И да, начинаещ програмист в Мюнхен взима 4500 € брутна заплата. Данъците са големи, но с всичките харчове за глезотийки и пътувания, успяват да спестят половината си заплата.
Говорех за България.

# 289
  • София
Валерия ми е много симпатична. Между Стари герои и Нови надежди - твърдо съм фен на Старите герои.
Обаче което си е - си е. Валерия се изложи вчера. Как може да не знае, че Янтра минава през Велико Търново? Поне това да беше изключила като възможен отговор - защото го знае.
Живее в Бургас от няколко години. Петя Дубарова е емблематично име в този град.
Много ми е сладка, но .... общата й култура е на доста ниско ниво. Ще ми се да обясня слабото й представяне с това, че е била притеснена, но истината си е друга.

# 290
Говорех за България.

И аз.

# 291
Валерия ми е много симпатична. Между Стари герои и Нови надежди - твърдо съм фен на Старите герои.
Обаче което си е - си е. Валерия се изложи вчера. Как може да не знае, че Янтра минава през Велико Търново? Поне това да беше изключила като възможен отговор - защото го знае.
Живее в Бургас от няколко години. Петя Дубарова е емблематично име в този град.
Много ми е сладка, но .... общата й култура е на доста ниско ниво. Ще ми се да обясня слабото й представяне с това, че е била притеснена, но истината си е друга.
В моите очи от миналата седмица е взела да губи точки - тогава с ревовете си и нелепото си извинение защо не избира Мажена, а сега с провала си на така важния тест. Освен това, много говори, много наивно се проявява, като дете е в повечето случаи. Дано малко се събере и стегне.

# 292
Изобщо не искам да подхващам този точно спор, но в България отдавна ИТ не са единствените добре платени, да не изброявам доста други професии, по-добре платени от средно статистическото ИТ. Това са спомените на хората излезли от страната преди повече от десет години. Сестра ми живее в Англия, работим почти едно и също, аз взимам по-висока заплата дори обърната в паундове. Разликата е в годините стаж и фирмите за които аз и тя работим. Та гледни точки, колкото щеш. Човек ако е пробивен може да се реализира навсякъде. Всеки има правото да живее където и както реши. Ама нито в чужбина всичко е цветя и рози, нито в България сме живи умрели.

Продуцентите, айде стига сте задълбавали в такива социални теми, не смятам че фермерите са представителна извадка.
И защо изобщо в такъв формат,трябва да се задълбават каквито и да е социални теми.Прекаляват продуцентите.Запълват времето с неща които не са за там.Достатъчно сме изморени и несигурни в нищо и ни се полага поне вечер малко да се разтоварим.

# 293
Много са ми смешни и жалки оправдаването на пълна неграмотност и нулева обща култура с фактора "притеснение" ! Ще кажеш, че са се явили на изпит пред 10 професора и животът им зависи от това, че чак вече са пред припадък от паника и страх, та всичко си забравили...Това са жалки оправдания. Валерия не е глупава, а е необразована и очевидно е ограничен човек, който си гледа тясно в неговата сфера и друго не я интересува. Не я упреквам изобщо, че не знае. Но да я оправдаваме, че се била паникьосала и затова не отговорила на нито един въпрос, иначе пращи от ум и знания, е нелепо.

Продукцията, много скатавате Камелия ! Нищо не виждаме от нейното ратайство, а 1/2 от седмицата мина ! Много ми е съмнителна цялата работа. Нито я виждаме да готви, нито да мие чинии, нищо ! Само едното доене за 1 минута на епизод. Досега за нито един ратай не е имало такова странно "отсъствие" на ратая. Искам да видя какво готви, прави ли хляб, Радо нахранен ли е, навреме ли имат закуска, как чисти на животните, защо се спестяват тези неща ?

# 294
Камелия ли ще тикат напред, наистина не ни показват от ратайството.
Спасяването на редник МаДжена е в действие, защо обаче , за мен все още е загадка. Ще полежи още малко от кълка на кълка, ще се подмаже на ратая от другия отбор за да не я викне, все важни дейности.

# 295
Камелия ли ще тикат напред, наистина не ни показват от ратайството.
Спасяването на редник МаДжена е в действие, защо обаче , за мен все още е загадка. Ще полежи още малко от кълка на кълка, ще се подмаже на ратая от другия отбор за да не я викне, все важни дейности.

Ох тази едва се трае те ще я бутат напред- направо не знам защо взимат такива парашутисти дето се връщат от някъде си и си мислят, че каквото хвърчи се яде.... Тази ако с този характер и поведение мисли, че в БГ ще си намери мъж по-добре да се връща, че тук само тупаници ще изкара Simple Smile

# 296
Гласът за кадър спомена, че нежеланието и някой от останалите фермери да и помагат с ратайството, ще и "изяде главата". С нетърпение очаквам да видя какво ще се случи.
Забелязахте ли как се държеше с Ваня? С неприязън., когато Ваня каза, че иска да продължава да храни Рожко?
Едно пренебрежително, че няма нужда и тя може всичко да свърши.

# 297
В анонса за довечера има доста остри реплики от нови към стари и размирици, сигурно е точно обратното.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 19:39 от Анонимен

# 298
И аз си мисля, че по- скоро ще гледаме тоталния разпад на отбора на новите.

# 299
Ако старите спечелят и пратят Веселка на дуел, а тя избере друга жена, а не Мажена съвсем ще си затвърдя мнението за чадър от продукцията над " безценната" докторка...

Общи условия

Активация на акаунт