🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 9 (30.10 - 06.11) 🐄

• 46 847
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 630
Преекспонира се темата с насилието. От как стана модерно да дискредитираш някой отказал ти любовник преди ен на брой години, съвсем.
Абсолютно! Държат се като гейове, на които все са им нарушени правата или като цветнокожи, за които всички се държат расистки.
Някой скоро писа, че ако за едно място с добри перспективи, кандидатстват обикновен човек, но  с добро образование и познания точно за работата, за която кандидатства, и гей или цветнокож, но без достатъчна квалификация по специалността, работодателят няма да наеме добре образования човек, въпреки че той единствен от тримата ще върши работата добре, защото ще го обвинят в дискриминация иначе.

# 631
Нещата за мен са прости: посегнеш ли на някого, то ти си в грешка и следва да си тръгнеш от играта. Въпроса изобщо не е в намерията, причините, колко силно било, къде било, кой е истинска жертва, кой - не и т.н.
Още мисля разочароващия начин, по който продукцията подходи. Няма ясни граници при тях. Не е ми е честно така. Чакам дуела да ми оправи настроението утре. 🙄 Естествено съм за Веселка, но ми се иска Мажена да не се излага все пак и да си завърши битките.

# 632
  • Вестерос
Като чета повечето коментари тук, направо ми става ясно защо жертвите на домашно насилие мълчат... Мълчат с роднини, приятелки, близки. То няма кой да им обърне внимание. Явно за повечето хора такова поведение е напълно нормално. Жалко е!
Жал ми е в какво общество живеем и по -скоро щом и съчувствие от жени няма. Ма то не било удар, не било това, не било онова. Щом човек се чувства унижен, независимо от силата на удара, за мен това е насилие. И откога удар в гърба е нищо? Може би, ако беше паднала на земята, тогава щеше да има съпричастност?
Жертвите на домашни насилие не трябва да се сравняват със случката от днешния епизод. Познаваш ли такива?

То и вербалното насилие по закон е насилие, ама за Фермата миналата година беше ок..

# 633
Щом човек се чувства унижен, независимо от силата на удара, за мен това е насилие.

Това започна да звучи като репертоар от cancel културата, свръх концентрация на цялостния процес по дефиниция, обяснение и правораздаване в ръцете на "жертвата", най-често базирано на предимно "чувства" Реалността все пак трябва все още да важи, както и другата страна, видя се в какво се превърна #MeToo като дадеш почти безусловно право само на единия да определя какво е станало, как се почувствал и как трябва да се тълкуват всъщност не толкова еднозначни действия. Много хора могат да се почувстват по много начини, много могат и да се престорят, че са се почувствали по определен начин, изобщо не мога да се съглася, че само право на "жертвата" е да определя какво и как е станало и да го раздава на чувства. Любопитно ми е какво смяташ, че щеше да стане в реалния живот след такава случка и какво наказание определяш ти конкретно, както и смяташ ли, че това е за гонене тук в състезанието?

# 634
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Защо тук не се шокират от вербалната агресия, дето вече стана като едва ли не наратив?
Докога ще се вдига пушилка само за едното, а другото дето е в пъти повече и ни залива
всяка вечер като по**я някакси давай да върви ще го преглътнем.
Докато ще търпим състезателите да излизат и на мокра арена с риск да се наранят? Докога?
Този двоен аршин ми оставя доста горчив привкус.
И да, Веселка е героя за мен тази вечер, а не ревлата.
Веселка заслужаваше подобаващо отношение и изпращане.
Веселка дето работи като вол, не кифлее, не прави драми и я използват да им върши тежката работа.
Принципното Валче що не дръпна Мажена, ами рева и и гледахме соп****е и глупостите, а остави това
да го върши сега Веселка, защо, докога?

# 635
  • Асеновград
Докато обясня на мъжът ми какво се е случило , не че го вълнува , се задавих от много плюнчене. Голямата дъщеря до мен ,и инстинктивно ме потупа по гърба , и аз и викам , я по спокойно с агресията...хаха.

# 636
Скрит текст:
Аз съм изумена и от продукция и от коментарите тук. 😳 Твърдо съм на страната на Валерия. И далеч не ми се е сринала, а продължава да ми е фаворит. Гечо достатъчно видимо и звучно я удари. Аз не видях да я милва, потупва или докосва. И не само това, ами и крещеше и обиждаше по време и след случката. Мен никой не ме е тупал така и, ако ми се случи на работа или на улицата, определено ще имам проблем и ще се оплача.
Аз не мога да схвана какво всъщност се приема за удар/агресия във форума? Милин от сезон 5 удари ли момичето или го потупа по лицето? Силно ли беше? С цел да я нарани ли беше? Брои ли се? Мара като мята ножове трябваше ли да я изгонят? А Ивайло и Кирил от предния сезон трябваше ли да ги накажат за крясъците и обидите? Имам ясни спомени, че тук по тези въпроси имаше единодушие, че изгонването на Милин беше правилно, а другите трябваше да бъдат наказани. Сега понеже виновника е любимеца Гечо, по съвсем друг начин се реагира. Ако на негово място беше Иван, то не вярвам, че някой щеше да има против дисквалифицирането му. Уважавам мнението на съфорумците, не пиша всичко това с цел спор, но просто не мога да се съглася с повечето. Не виждам обективизъм.
Сега за правилата на продукцията: такива няма. Топката бива изключително грозно хвърлена в потърпевшия. Вал не беше виновна, но я направиха такава. Или те гонят като проявиш физическа агресия или не. Защо някой трябва да определя какво било удряне и какво неправомерно поведение при положение, че има нещо наречено реалност. И тя се снима постоянно от камерите. Съвсем ясно се видя какво стана, Вал сигнализира, беше редно просто да му съобщят, че е нарушил правилата и да си ходи. Вместо това Андрей я завъртя на шиш. Тя и още колко души казаха, че Гечо я е ударил. Как се очакваше да извърти в последния момент и да почне да обяснява, че не било удар, ами не знам си какво. И сега тя е лошата. Супер... Накрая какво стана? Гечо не може да си сдържа нервите, агресира вербално върху повечето жени от ден 1, вече и физически върху една от тях, но не затова бива наказан. А защото Вал имала наглостта да се почувства зле и да си каже истината, че я е ударил. 🙄 По-добре да си мълчи, нали. Да не стават проблеми... Нямам думи. Честно. Спирам по темата, че наистина се издразних на цялата работа. Гечо дано се е осъзнал в един момент, че прекалява. Не смятам, че е лош човек, но е твърде нервен и избухлив. И вината за тръгването му си е само негова.
Камелия този път беше с адекватен коментар. И изобщо всички жени - Аксения, Лили, Нина. Надявам се Вал да се стегне и да не и падне духа след тази случка.
Солидаризирам се напълно с този коментар.
Продукцията избяга от отговорност и постави Вал в патова ситуация. Или да държи на думата си и да каже истината, че е ударена и да изгони Гечо, или да се уплаши от отговорността и да си вземе думите назад и на един агресор да му се размине.
И в двата случая е поставена в неблагоприятна светлина. Продукцията имате правилник, имате камери . Разгледайте кадрите и решете, а не поставяйте горещия картоф в ръцете на жертвата. Все едно съдия на футболен мач при игра с ръка в последната минута да не свири дуспа, а да остави играчите да решат има ли дуспа или няма.
Вие сте последната инстанция , вие сте съдията на мача. Вие свирите дуспата или не.
Продукцията, не се изживявайте, като Пилат Понтийски.  Не си измивайте ръце!
Имайте топки и решавайте казуси, които възникват, вместо да се криете зад полата на едно момиче.
Много слабо представяне на продукцията.

Ни най-малко не съм разочарована от Вал, дори напротив устоя мнението си и защити истината, дори с цената да обере негативи. Имаше повече топки от продукцията, да изгони едни насилник. Евала

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 23:59 от sineva 1

# 637
Всяка година вербалната агресия си е ОК, което жалко, но рейтинг...

Да те плеснат така си точно унизително за мен.

# 638
Тук има много коментари на двата полюса.Факт е ,че имаше агресия от страна на Гечо.Вербална и не само,но проблема за мен е друг и това е, че Валерия преекспонира нещата.Лично мен това ме подразни  най - много.

# 639
Скрит текст:
Защо тук не се шокират от вербалната агресия, дето вече стана като едва ли не наратив?
Докога ще се вдига пушилка само за едното, а другото дето е в пъти повече и ни залива
всяка вечер като по**я някакси давай да върви ще го преглътнем.
Докато ще търпим състезателите да излизат и на мокра арена с риск да се наранят? Докога?
Този двоен аршин ми оставя доста горчив привкус.
И да, Веселка е героя за мен тази вечер, а не ревлата.
Веселка заслужаваше подобаващо отношение и изпращане.
Веселка дето работи като вол, не кифлее, не прави драми и я използват да им върши тежката работа.
Принципното Валче що не дръпна Мажена, ами рева и и гледахме соп****е и глупостите, а остави това
да го върши сега Веселка, защо, докога?
Ами защото се почувства унизително да излезе на арената срещу, Мажена. И както виждаш, хората смятат, че щом човек се е почувствал унизен, това е насилие. С лека ръка се правят определения, които обхващат толкова голям диапазон от емоции и действия, че понятието е разтегливо като презерватив. Предназначено е да побере определен размер, който да се чувства в него на мястото си, но при малко усилие и натискане тук там, се побира и възглавница вътре.

# 640
  • Вестерос
Аня, абсолютно!

# 641
  • при късмета
Нещата за мен са прости: посегнеш ли на някого, то ти си в грешка и следва да си тръгнеш от играта. Въпроса изобщо не е в намерията, причините, колко силно било, къде било, кой е истинска жертва, кой - не и т.н.
Още мисля разочароващия начин, по който продукцията подходи. Няма ясни граници при тях. Не е ми е честно така. Чакам дуела да ми оправи настроението утре. 🙄 Естествено съм за Веселка, но ми се иска Мажена да не се излага все пак и да си завърши битките.
Точно тук се объркват нещата. Това изобщо не е посягане. Посягаш, когато искаш да удариш някого с цел да го заболи, да му пуснеш кръв, да му отвинтиш главата и т.н. Да хванеш някого, да го задържиш, да го потупаш или каквото и да е друго не може по никакъв начин да се определя като посягане. А, ако Валерия посягайки с оръжието беше наранила някого? Гечо и Чавдар бяха прави, че оръжие веднъж на 100 години гърми само. Аз имам такъв случай в близкото си обкръжение и да знаеш, че не е готино. И много по-тежко от това някой да те е хванал за рамото, дори да те е тупнал.

А с вербална агресия насреща си, не се справят само смотаняците, с беден речник, ниска интелигентност или казано по-просто, неудачниците. Ако сами не могат да се защитят с думи от вербални нападки, то защо тогава го очакват от околните? Никой не е длъжен да спасява някой, който не мръдва пръста си за собственото си спасяване.

# 642
Веселка все едно е участвала в “Пълна промяна”. Нова прическа, грим, кроп-топ и супер дълъг елек. Сигурно Аксения я е преобразила така.
Иначе за драмата на вечерта, какво да кажа - много лицемерие от страна на продукцията. Валерия тотално загуби шанс за победа. С една дума - предозиране.
Усещам, че другата година няма да има Фермата. Само за вас ще ми е мъчно. Най-хубавата тема ever.

# 643
  • на село
Хайде да сме точни, Гечо каза- Извинявай,
 на Валерия, когато я прегърна на сбогуване.

Това уточнение да потребители,  които  казват, че Гечо дори не се извини.

# 644
Според вас има ли шанс да е по сценарии? Все пак спомнете си, че още в началото влязоха 8 мъже, вместо 7 и дори това, че се разигра допълнителен дуел удължава предаването с 1 седмица, а сега, когато напусна Гечо тази ще има 1 дуел по-малко, тоест и 1 седмица по-кратко ще бъде предаването.

Общи условия

Активация на акаунт