🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 9 (30.10 - 06.11) 🐄

• 47 601
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 780
  • при късмета
Виви, разликата е в намерението и целта на замахването/посягането в този и казуса с мъжа на Веселка. И точно това променя цялата ситуация.

# 781
  • София
Между оръжие и пейнт бол разликата е голяма. Гечо е с неприемливо поведение не от този случай. Както казах, продукцията носи вина за подбора. И сега и миналата година и по-миналата.
Поведението спрямо Ваня беше трудно за преглъщане и нямаше намеса.

# 782
  • Вестерос
Дяволо, в България няма съдебни заседатели като в САЩ.

Знам естествено, просто игра на думи, звучеше точно като заключителна реч преди съдията да каже, че уважаемите заседатели ще се оттеглят да вземат своето окончателно решение. Grinning

В спорове няма да влизам излишно. Казал съм си мнението и няма да ми го промените. Нататък да споря със стена няма смисъл. Обратното също е в сила.
Въобще не звучеше така, ама ок. Grinning

Сериозно ли?
Знаеш колко много филми и сериали гледам, та от там така. Хванал съм това 'американско мислене'
Естествено, че знам, че у нас няма. Това е абсурдно просто и да си го помислиш дори... 😮
Не си ме разбрал. Мнението НЕ звучеше като заключителна реч на адвокат, както твърдиш по-горе.

# 783
  • Другата България
Ама Гечо се извини, току що го чух?
“Вал, извинявай, моето момиче....“

Снощи го казах още, след като 2-3 пъти се повтори, ако бил се извинил.
Днес продължава с това извинение.
Та в крайна сметка на изпроводяк се и прегърнаха и Гечо се извини.
Не, не на изпроводяк. Тогава беше за втори път.
Първият път беше около масата, когато тя беше там с другите жени, веднага след случката мисля, ако трябва ще върна, че още не съм догледала. С точно тези думи : “Вал, извинявай, моето момиче, ама....и продължи нещо там да нарежда. На изпроводяк беше за втори път.

# 784
Между оръжие и пейнт бол разликата е голяма. Гечо е с неприемливо поведение не от този случай. Както казах, продукцията носи вина за подбора. И сега и миналата година и по-миналата.
Поведението спрямо Ваня беше трудно за преглъщане и нямаше намеса.
Не знам каква е разликата ,но мъжа ми преди години се простреля с газов пистолет който уж нямаше пълнител. Така  че и пушката за пейнт бол може да бъде опасна,не напразно влизат хора вътре да им обяснят как да боравят с тях.

# 785
  • София
Огромна тишина от всички участници по снощния казус, включително двете основни страни.

Единствените, които се осмелиха да публикуват нещо са Нина и Гуспата, като Яни е тагнал Гуспата, явно го подкрепя.

# 786
За Гечо и боравенето с оръжие.
Опасно е да се вдигне оръжието и да се насочи към някого. Но не е грешка или престъпление да се вдигне оръжие в посока, в която няма никой. Или има някой шаран, ама под водата. Ако има опасни ситуации във фермата, то това са за мерките им за безопасност по обектите или на битките. Така че Гечо дето бил ходил в казармата и това му бил инстнкт са някакви али бали. И аз съм бил в казармата, и знам че празна пушка и на сто и на двеста години няма да гръме.

# 787
Смятам, че продукцията бере плодовете от собственото си непоследователно поведение. В стремеж да угоди на зрителите със закъснение прави грешка след грешка. Тази годин орязаха съвсем битките, а пък ситуацията от вчера ми се струва за чиста подигравка към пострадалите от домашно насилие. В стремежа си да се изявят в определена насока определено изплискаха сравнително стабилно.  През последните 4 години се люшкат опосумите в двете крайности. Като се почне от Милин, минем през ножовете, Ваня Павлова с Кирил Михов и Ивайло от миналата година, та  сега и Гечо. С този ход от вчера отново си свалиха значително рейтинга, търсекйки обратния ефект. Бигбрадътския елемент ни залива в предаването. Тоя път смесват позитивни с негативни елементи, но отново негативизмът взема преднина, гледайки предаването. Това отблъсква зрителите. Подобно поведение го има и в живота, а хората са седнали да разтоварват преди лягане, а не да се товарят излишно и от едно предаване, което би следвало да има за цел точно обратното.

Първо, относно Гечо - За мен от синхроните на жените се вижда, че не разбират Гечо. Продукциите пък се излагат с тези образи на "женомразците" - в другото предаване знаете кой, а тук пък Гечо. Проблемът на Гечо е следният - той е на определено ЕГН и живял в определена обстановка. За него жена са съпругата му и майка му. Те са му примерът. Каквото могат те, хубавелките набор 85-90 не го могат. Няма и да го могат. Да не говорим, че сигурно мога и това, което мъжете правят. Особено пък що се отнася за нещата, които се правят във "Фермата".  За Гечо жената е съвсем ръзличен типаж от тези вътре. Затова за него те не са такива. Изобщо не покриват неговото разбиране за жена. От тук идва и неразбирането, противоречията и постоянното ядосване от негова страна. Не е случайно, че постоянно им казва, че нищо не разбират и за нищо не стават. Не говори изобщо за жените, а за точно тези, конкретни жени, които са вътре във форматът. За него тене влизат и в това определение дори, а са по-скоро дечурлига.

Второ, Валерия преувеличи. Смятам, че по дупето си е отнесла много по-силни потупвания, удари, без нейно разрешение, но пък не е тръгнала да подава сигнали в прокуратурата, примерно. Смятам, че продукцията се опита да даде урок и на двамата. Гечо трябва да има мисъл, че в такъв реалити формат се случват и странни неща заради зрителския интерес. Не бива да се действа без да се обмислят нещата. Затова и Андрей я беше натиснал в кръга. Затова тя се и разплака на кръга. Не толкова от болка и унизение, а защото осъзна какво е надробила под влиянието на емоциите си. Съвсем отделно, че нямаше и смелост дасе отметне.  Някой на Гечо пък може и да му подлее също така. Валерия, от своя страна, реагира твърде емоционалоно и в емоцията си за кратко време съм убеден, че натвори тази глупост, която сътвори. Дали Аксения, Лили и Нина не я побутната в тази насока можем само да гадаем. Също така съм почти сигурен, че за тези месеци Гечо е избухвал доста пъти, и то доста страшно, и сякаш нещата май идват с натрупване на времето.

Правилния ход на Валерия беше да напусне заедно с Гечо. За мен тя няма как да спечели предаването по вот. Жалкото е, че точно пък Аксито я гласат за победител, а тя е адски фалшивата съфермерка. Почти наравно с Камито.

За мен продукцията си лепна голяма черна точка, нужно е предаването да бъде свалено - може би с дълга пауза,  изкуствено създаден скандал и четене на морал от Андрейката. Определено оставя неприятен привкус на зрителя, напряга и повечето хора дори и канала биха сменили.  Миналата година досадиха с палчетата и т.н., а всичко около Ваня го оставиха в архива. Иначе сълзите на останалите от старите говорят що за човек е Гечо. Най-вероятно и с много минуси, но пък очевидно те са по-малко от това, което е позитивното в него. Продукцията обаче си беше решила да си рисува образa. Предимно в едната насока.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 12:38 от fermata72021

# 788
  • Вестерос
Искам да отбележа нещо и може би ще спра да коментирам, че едно и също се върти и честно казано ме ядосва сравняването на Вал с жертва на насилие, тъй като за десетилетие съм се нагледала на истински жертви на насилие и бедна ви е фантазията..
ТА, все се пише, че Гечо е чужд за Вал човек, това не е вярно. Забравя се явно, че Гечо, Валерия и Яни изкараха цяла една ферма заедно три месеца! Гечо отпадна един ден преди края на предаването, Яни и Вал бяха финалисти, демек те си се познават много добре.

# 789
Diavolo, много те харесвам и адмирирам целия ти труд, който полагаш за темите, но според мен мнението ти е много субективно, тъй като имаш големи симпатии към Валерия. Разбирам те, но аз пък искам да попитам и аз един въпрос - хубаво си изпратил момента на *удара*, та - когато чуеш “насилие” или думите “Гечо удари Валерия и беше дисквалифициран”, какво си представяш ? Наистина, ако дойде някой незапознат със случката човек и прочете какво сме писали, без да е виждал въпросния момент, просто не знам какво ще си помисли…”насилие” , “тормоз”, “удар”….а някой даже “изнасилване”….Както казах и по-назад, уважавам мнението на всеки и никога няма да се опитвам да наложа моето, просто наистина ако не знаех какво е станало и първо бях решила да прочета темата преди да гледам епизода, какви ли не неща щях да си помисля…..

# 790
Съвсем отделно да споделя - продукцията немя правило за заобикалянето на правилата, като реакция от миналата година. И за по-лесно прецени да има договорки.

# 791
  • Вестерос
Каквито си и мислехме след като ви казах спойлера, че Гечо е изгонен, защото е ударил Валерия. Точно с тези думи го знаех.

# 792
За Гечо и боравенето с оръжие.
Опасно е да се вдигне оръжието и да се насочи към някого. Но не е грешка или престъпление да се вдигне оръжие в посока, в която няма никой. Или има някой шаран, ама под водата. Ако има опасни ситуации във фермата, то това са за мерките им за безопасност по обектите или на битките. Така че Гечо дето бил ходил в казармата и това му бил инстнкт са някакви али бали. И аз съм бил в казармата, и знам че празна пушка и на сто и на двеста години няма да гръме.
Да ти кажа зависи и кога е карана казармата. На по-старото поколение са били налагани още по-строги стандарти. Играчка - не играчка; празна - не празна; пушка, прашка или смешно пластмасово пейнтбол пистолетче - в не бойна ситуация се насочва само надолу и точка. Ама в онази посока нямало хора или нагоре било безопасно, пък после колко жертви има от рикошети и балистични криви.

Пак казвам това е инстинкт. Със сигурност не е бил изграден точно по този начин у всеки, който някога е ходил казарма, но познавам много хора - особено по-възрастни - които биха реагирали точно като Гечо и в това няма грам умисъл или лично отношение към конкретния човек, който се е "провинил". Инстиктът им е изграден и ще реагират, ако видят нещо такова веднага, а чак после ще мислят или ще се извиняват, ако се е получило излишно грубо.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 15:27 от nmuron

# 793
От цялата ситуация печели най-много Яни. А най-малко Продукцията.

# 794
Каквито си и мислехме след като ви казах спойлера, че Гечо е изгонен, защото е ударил Валерия. Точно с тези думи го знаех.
Точно това си помислих, че ще има цирк голям, 😂😂😂Гечо е особняк и нетърпим дървен философ, но умишлен целенасочена агресия точно към Вал не си представих, честно.

Общи условия

Активация на акаунт