🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 9 (30.10 - 06.11) 🐄

• 46 884
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 765
  • Другата България
Нито ратай, нито на дуел.
Мажена №2.

# 766
Гечо ясно,че малко пракали, но поставяйки се на негово място и аз не бих се извинила. Погледнато от неговата камбанария ако се извини, значи че признава  че е насилник,а за него това не е удар и ако беше почнал да се обяснява щеше съвсем да стане мазало. За него Вал е като дъщеря и като пример за това ще  припомня когато тя плачеше на втората си вечер като ратай, той отиваше да се къпе, веднага спря да я утешава и прегръща. Съжалявам, но това човек който е насилник няма да го направи и сегашната му реакция беше точно като на родител виждащ детето му да прави нещо опасно и реагиращ по-бурно заради притеснение си да не се нарани.
 Валерия започна сезона отлично,но не спира да се излага с тези постоянни драми и ревове. Олеква все повече и ме е яд,защото при толкова много плява вътре, има реални шансове за победа,които пропилява с всяка изминала седмица.
П.п. забравих да коментирам и за вечерята на Веселка. Наистина беше много гадно, на всеки дуелист правят специално изпращане и беше задължително и за нея да има. Колкото и да са сигурни, че ще се върне това е елементарно уважение към човека,който чакат да им донесе победната точка.

# 767
  • Другата България
Ама Гечо се извини, току що го чух?
“Вал, извинявай, моето момиче....“

# 768
С тази разлика, че Вал не му дъщеря, за да я пляска и удря. С чужд човек не можеш да си позволиш подобни своеволия.
Вижда се, че той се притичва към нея,  засилва се и я удря. Как да не е преднамерено?

# 769
Валерия в този сезон реве колкото в предишния й сезон рева Алек сълзата.  Joy

# 770
  • Вестерос
Ами тя Валерия не е казала, че ще го съди, нито е правила клип. Аз ще се радвам, ако съвременните млади жени са така непримирими към насилието, а не да се чувстват виновни, че са го предизвикали, а и той иначе бил много работлив и готин човек.
Каква непримиримост видя във Валерия? В случая не знаеше дали е ударена или не, Аксения и Камелия наляха масло в огъня.

# 771
И аз като Дявола съм в САЩ. И тук се случва полицаите да гръмнат някой черен, дето го преследват два часа по улиците и накрая след като е изкарал пистолет са го направили на решетка. И като излязат майка му и баба му - "той беше много добър футболист... искаше да стане космонафт... убиха баща на две деца...". Адвоката - "Пистолета му бил празен... предните пъти се оказал в колата с другите престъпници съвсем случайно... верно обрал е бензиностанцията но не е убил никой".
Верно, може наистина да не си бил за убиване, но след като настъпваш мотиката доста често, в един момент ще те нацели сапа в тиквата.
Това което стана с Гечо вчера беше в следствие на натрупване на поредица от подобни негови изблици. Нацели мотиката тоя път.
Миналия сезон било повече вербалното насилие, верно е, но това не означава че ще трябва това да е мярка за сегашни провинения. Тогава продукцията се осра, че ги остави. Нормално е да са направили корекции.
Валерия не е изкарала Гечо. Той сам се изкара. Зад Валерия имаше двама души от екипа на предаването, ако беше необходимо да се предприеме нещо заради безопастност - това беше тяхно задължение.
"Потупване по рамото" е когато излезеш пред всички и шефа те похвали. Когато някой се засили от пет метра щото му завряли говната си е "изтупване".

# 772
  • Другата България
Страшен Пи Ар си направи Аксения, евала.
Валерия наистина не знае дали е ударена или не.

# 773
  • София
Дяволо, в България няма съдебни заседатели като в САЩ.

Знам естествено, просто игра на думи, звучеше точно като заключителна реч преди съдията да каже, че уважаемите заседатели ще се оттеглят да вземат своето окончателно решение. Grinning

В спорове няма да влизам излишно. Казал съм си мнението и няма да ми го промените. Нататък да споря със стена няма смисъл. Обратното също е в сила.
Въобще не звучеше така, ама ок. Grinning

Сериозно ли?
Знаеш колко много филми и сериали гледам, та от там така. Хванал съм това 'американско мислене'
Естествено, че знам, че у нас няма. Това е абсурдно просто и да си го помислиш дори... 😮

# 774
По-възрастните мъже, които са били в казарма, имат изграден инстинкт към безопасното боравене с оръжие. Няма значение дали оръжието е реквизит, играчка, пластмасово пейнтбол пистолетче и т.н. Те са обучени, че всичко, което е направено като оръжие би могло потенциално да бъде опасно. Този тип пресилени реакции ще видите от повечето възрастни мъже, когато някой неподготвен започне да размахва такова оръжие - независимо дали е дете, жена, младеж и т.н. Вал го прие много лично, концентрира се върху действието и изобщо не разбра смисъла, както и другите (след случката още няколко от останалите си размахваха свободно оръжията, преди да е започнала играта).

Миналата година актьорът Алек Болдуин неволно уби свой колега на снимачната площадка с уж напълно обезопасено реквизитно оръжие. Трагедия за много хора, за самия Болдуин, а и за цялата гилдия. Историята е пълна с подобни случки, затова - колкото и абсурдно да изглежда отстрани - в армията тези възрастни мъже са били обучени да реагират като тренирано куче в такава привидно съвсем безобидна ситуация. Хвърлят се веднага, това е инстинкт - и следват мощни и резки действия, физически и словесни към "провинилия се".

Може да е глупост, може да е излишно, но пак казвам - за тези хора, това е изграден инстинкт, те са били обучени на това със специални армейски похвати, които никога няма да могат да преодолеят и то им остава като вградена реакция за цял живот. Да, реакцията е пресилена, понякога дори шокираща, но това е похват за изграждане на памет; човек най-много помни стресови ситуации, затова се предизвиква силен стрес у този, който трябва да запомни да внимава с оръжието.

Наскоро в дискусия повечето фермери бяха за задължителна казарма, повечето жени подкрепяха, че за мъжете е по-полезно да преминат военна подготовка. Е, ето, за съжаление, това е един от страничните ефекти на тази подготовка. Гечо, а и другите биха могли да обяснят всичко това, за да се потушат малко страстите и да не се приема всичко толкова лично, но пак същата тази подготовка не им позволява и това, приемат си последствията и си мълчат.

П.П. А на Гечо като цяло най-голям проблем му е комуникирането. Той в повечето случаи мисли за доброто на групата и на другите хора изобщо, а не за собствената си кожа, когато реагира по един или друг сръдлив или агресивен начин. Но не го комуникира добре и хората се обиждат. Вал много повече се засегна, нито от физическото действие, нито от словесното, колкото от напълно неразбираемото за нея унизително отношение. А всъщност то изобщо не е целяло да я унизи, има по-дълбока възпитателна причина, но Гечо няма умения да обясни това нормално и разбираемо. Ако примерно беше Калин, щеше много лесно да успее да се извини и да успокои Вал, а и реално да я научи на нещо полезно. Гечо в случая не постигна нищо освен нагнетяване на напрежението заради неспособността си да общува.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 12:05 от nmuron

# 775
  • Вестерос
Аз само едно не разбирам... Миналия сезон такъв тормоз хвърлиха на Ваня и продукцията нищо не направи, а сега цяял един епизод отделиха на това как се решава проблема..
Да разбирам има известна разлика, но психически тормаз нима не е толкова важен, колкото и постъпката на Гечо.  По мое мнение случилото се с   Ваня миналия сезон беше много по-неприемливо, спрямо този цирк снищи.

И също така толкова ли е тъпа тая Валерия? Водещия 5 пъти я пита и ѝ обясни какво ще последва в зависимост от отговора ѝ, ако наистина не е искала да го изгонят, да беше казала каквото трябва и да го накажат индивидуално.
Защото в България проблемът е именно психическото и вербалното насилие. Хората все още не го броят за нищо, а то е еднакво опасно с физическото, да не кажа и повече в зависимост от човека и неговата психика над когото се упражнява.

Дяволо, в България няма съдебни заседатели като в САЩ.

Това не е съвсем така.
Така ли? И кое по-точно не е така? Да не би да имаме заседатели като в САЩ? Имаме едни поставени хора, които зяпат цял наказателен процес и като цяло каквото съдията реши... Grinning Или за психическото насилие и българина не е така?

# 776
  • на село

Снощи го казах още, след като 2-3 пъти се повтори, ако бил се извинил.
Днес продължава с това извинение.
Та в крайна сметка на изпроводяк се и прегърнаха и Гечо се извини.

# 777
По спомен й се извини лично на нея когато се сбогуваше с всички,но не и в кръгът на истината. Аз го приех като "извинявай, че си се почувствала зле заради мен" защото след като я видя да реве истерично му стана жал.
 Гечо е на 60 години, няма да тръгне да се извинява за глупости и то пред другарския съд,човека си има някакво достойнство и ако се беше извинил пред всички беше  равно на това да признае ,че е насилник което той със сигурност не е!

С тази разлика, че Вал не му дъщеря, за да я пляска и удря. С чужд човек не можеш да си позволиш подобни своеволия.
Вижда се, че той се притичва към нея,  засилва се и я удря. Как да не е преднамерено?
Те не са чужди хора. Бяха заедно в един сезон,през годините повечето участници продължават да поддържат връзка,събират се по празници, по събития организирани от продукцията. Това е достатъчно време да се почувстват до толкова близки ,че Гечо да се притесни като види 25 годишна,която познава от години да размахва оръжие. Върни си ситуацията когато я успокояваше докато тя беше ратай,това отношение не е като между непознати хора,точно бащинско си беше.

# 778
Скрит текст:
Ами тя не е казала, но то не и нужно, най строгата мярка в играта е да го изхвърлят и тя го изхвърли хълцайки, хълипайки и подсмърчайки,не й трябва да го съди повече. На мен ми се иска младите жени да не са толкова лабилни и не подготвени за живота, на нея и пролича още при избора на дуелист, че психическата й стабилност е много крехка. Ако в реала такива дилеми, като кой да избереш за съперник в игра те карат да цивриш с дни, то живота ще те смаже. Ако тя беше извикала Иван и Андрей и точно, кратко и ясно беше се аргументирала, че Гечо психически и физически налага тормоз на жените и изказала ясно какво иска, аз щях да съм първата дето, да се изкефи. Но сълзите, драмите и липсата на желание да поеме отговорност за това дето прави и казва, не е моето, така наречените "женски номера" за мен по правилното даже "..... ски номера" прилагани често и от мъже са недостойно поведение от което мъжду сопола и сълзите, не става ясно какво точно я мъчи и иска тази девойка, нищо, че не я боли, Гечо й е чужд човек, нооо рев, рев... ударил я, но да остане, насилник бил, но виновна се чувства,цирк.А можеше да е толкова просто, викаш ги изказваш категорично мнение и приключва, но това значи да поемеш отговорност, а тя не иска толко.
Ама защо съдим жертвата, че не била достатъчно смела, и не реагирала правилно, и то както на нас ни се струва за правилно? Такава си е Валерия, лабилна, реве, но все пак намери кураж да се опълчи, което си е изненада. Обикновено пострадалите от насилие даже много дълго търпят, щото нали, какво ще кажат хората, а те винаги казват нещо обвинително към нея, че сама си е виновна например и е предизвикала добрия човек.
Ето от къде идват различията, аз не смятам, че Валерия е жертва на насилие, той я шляпна веднъж по рамото (еднократно) какво е търпяла тя, че да я е страх да каже, от какво да я е страх, този не й е никакъв в живота. При такива ситуации еднократен акт на някакво насилие, потърпевшия сам решава дали и каква позиция да заеме. Тя сама каза, че го е защитавала постоянно, въпреки, че той към някои жени прояви доста по забележима и последователна, периодична вербална агресия, тогава другите жени не бяха жертви и тя го оправдаваше, сега обаче той я плесна по рамото и тя автоматично реши, че е жертва и чак я сравняват с жени подлагани с години на тормоз, които изпитват вина от признаване и тн. Абсурд.....

# 779
  • София
Извини ѝ се и веднага след играта, но беше последвано пак от канонада от други разяснения, та се изгуби и то. Реално два пъти ѝ се извини, но тя не го е отчела за искрено.

Общи условия

Активация на акаунт