🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 9 (30.10 - 06.11) 🐄

• 46 755
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 750
Ами тя Валерия не е казала, че ще го съди, нито е правила клип. Аз ще се радвам, ако съвременните млади жени са така непримирими към насилието, а не да се чувстват виновни, че са го предизвикали, а и той иначе бил много работлив и готин човек.

# 751
Защо омаловажаваме постъпката на Гечо?" -
Дали?

Валерия преигра. Не, че Гечо е свет, но викането му е значително по-обидно от това, че я тупна по рамото...

# 752
  • София
Ами, тогава, приеми, че "тупването" - или както там предпочитате на наричате "нещото, което направи Гечо" - е еманацията на обидното му поведение през целия сезон.
Не че съм съгласна, че това поведение е просто "обидно". За мен той е откровен вербален агресор, който едва ли вдига ръка за първи път.

# 753
  • earth
Валерия нямаше как да каже, че не я е ударил след като цял ден рева “мен дори и баща ми не ме е удрял.”

Ако искаха да разрешат проблема без да гонят Гечо, трябваше да ги привикат насаме да си изяснят ситуацията, извинят и т.н.

Гечо правилно не се извини/разкая повече; това би било признание, че е насилник, след начина, по който те представиха нещата.

# 754
Ами, в Сървайвър US имаше една ситуация, която не е баш сходна, защото ставаше въпрос за сексуален тормоз, а не за насилие, но един дъртак, който иначе бе харесван от другите участници няколко пъти се потъркваше мазно в една от участничките. Продукцията не прави нищо, докато участничката казва, че не е окей с това. В крайна сметка правят една вечеринка, в която пак така тя е разпитана кръстосано дали чак толкова я бил травмирал с действието си, дори наблягат на гледна точка, че тя стратегически се опитва да преувеличи, за да изгони дъртьото. Тя се огъва, не гонят участника, а на следващия племенен съвет, племето решава да изгони жената, която се е оплакала от перверзника. Превъртаме до две седмици по-късно, когато дъртакът с вече порасналите му криле опитва същото потъркване съпроводвно с някакви сексуални закани с една от дамите от екипа...и най-сетне го гонят.

Различни ситуации, но сходни в контекста на това, че както този от Сървайвър със седмици правеше неуместни коментари по адрес на жените, потъркваше се в тях и форсираше близост, така и Гечо със седмици обиждаше агресивно и унижаваше, но и двамата бяха оставени от продукцията да си правят, каквото искат, защото генерално са били харесвани. Логично те си позволяват повече и повече, докато ситуацията на ескалира. Даже в САЩ стигна до по-притеснителни измерения преди този да бъде разкаран, колкото и масово българите да са убедени, че американците са педали, толерасти, джендъри и тем подобни. Но и в САЩ, и в България, се опитаха да поставят под натиск потърпевшата с надежда тя да се отметне от думите си, за да може керванът да продължи да си върви.

# 755
Ами тя Валерия не е казала, че ще го съди, нито е правила клип. Аз ще се радвам, ако съвременните млади жени са така непримирими към насилието, а не да се чувстват виновни, че са го предизвикали, а и той иначе бил много работлив и готин човек.
Ами тя не е казала, но то не и нужно, най - строгата мярка в играта е да го изхвърлят и тя го изхвърли хълцайки, хълипайки и подсмърчайки,не й трябва да го съди повече. На мен ми се иска младите жени да не са толкова лабилни и неподготвени за живота, на нея и пролича още при избора на дуелист, че психическата й стабилност е много крехка. Ако в реала такива дилеми, като кой да избереш за съперник в игра те карат да цивриш с дни, то живота ще те смаже. Ако тя беше извикала Иван и Андрей и точно, кратко и ясно беше се аргументирала, че Гечо психически и физически налага тормоз на жените и изказала ясно какво иска, аз щях да съм първата дето, да се изкефи. Но сълзите, драмите и липсата на желание да поеме отговорност за това дето прави и казва, не е моето, така наречените "женски номера" за мен по правилното даже "..... ски номера" прилагани често и от мъже са недостойно поведение от което м/у сопола и сълзите, не става ясно какво точно я мъчи и иска тази девойка, нищо, че не я боли, Гечо й е чужд човек, нооо рев, рев... ударил я, но да остане, насилник бил, но виновна се чувства,не я ударл точно, но почти я е ударил, цирк.А можеше да е толкова просто, викаш ги изказва категорично мнение и приключва, но това значи да поемеш отговорност, а тя не иска, толко.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 12:05 от renji

# 756
За мен той е откровен вербален агресор, който едва ли вдига ръка за първи път.
Много е опасно да приписваш на човек намерения, чиято квалификация е "престъпление", а не просто кофти характер както е при Камелия, примерно...

# 757
  • София
Аз само едно не разбирам... Миналия сезон такъв тормоз хвърлиха на Ваня и продукцията нищо не направи, а сега цяял един епизод отделиха на това как се решава проблема..
Да разбирам има известна разлика, но психически тормаз нима не е толкова важен, колкото и постъпката на Гечо.  По мое мнение случилото се с   Ваня миналия сезон беше много по-неприемливо, спрямо този цирк снищи.

И също така толкова ли е тъпа тая Валерия? Водещия 5 пъти я пита и ѝ обясни какво ще последва в зависимост от отговора ѝ, ако наистина не е искала да го изгонят, да беше казала каквото трябва и да го накажат индивидуално.
Защото в България проблемът е именно психическото и вербалното насилие. Хората все още не го броят за нищо, а то е еднакво опасно с физическото, да не кажа и повече в зависимост от човека и неговата психика над когото се упражнява.

Дяволо, в България няма съдебни заседатели като в САЩ.

Това не е съвсем така.

# 758
Скрит текст:
Ами тя не е казала, но то не и нужно, най строгата мярка в играта е да го изхвърлят и тя го изхвърли хълцайки, хълипайки и подсмърчайки,не й трябва да го съди повече. На мен ми се иска младите жени да не са толкова лабилни и не подготвени за живота, на нея и пролича още при избора на дуелист, че психическата й стабилност е много крехка. Ако в реала такива дилеми, като кой да избереш за съперник в игра те карат да цивриш с дни, то живота ще те смаже. Ако тя беше извикала Иван и Андрей и точно, кратко и ясно беше се аргументирала, че Гечо психически и физически налага тормоз на жените и изказала ясно какво иска, аз щях да съм първата дето, да се изкефи. Но сълзите, драмите и липсата на желание да поеме отговорност за това дето прави и казва, не е моето, така наречените "женски номера" за мен по правилното даже "..... ски номера" прилагани често и от мъже са недостойно поведение от което мъжду сопола и сълзите, не става ясно какво точно я мъчи и иска тази девойка, нищо, че не я боли, Гечо й е чужд човек, нооо рев, рев... ударил я, но да остане, насилник бил, но виновна се чувства,цирк.А можеше да е толкова просто, викаш ги изказваш категорично мнение и приключва, но това значи да поемеш отговорност, а тя не иска толко.
Ама защо съдим жертвата, че не била достатъчно смела, и не реагирала правилно, и то както на нас ни се струва за правилно? Такава си е Валерия, лабилна, реве, но все пак намери кураж да се опълчи, което си е изненада. Обикновено пострадалите от насилие даже много дълго търпят, щото нали, какво ще кажат хората, а те винаги казват нещо обвинително към нея, че сама си е виновна например и е предизвикала добрия човек.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 11:22 от Нина*

# 759
  • София
За мен той е откровен вербален агресор, който едва ли вдига ръка за първи път.
Много е опасно да приписваш на човек намерения, чиято квалификация е "престъпление", а не просто кофти характер както е при Камелия, примерно...

В кой текст на Наказателния кодекс да удариш някого - без да му нанесеш телесна повреда - е квалифицирано като "престъпление"?

# 760
  • София
Не я намирам за лабилна Валерия. Може да е емоционална, но в никакъв случай не е слаба. И в двете ситуации я разбирам. Може би и моята реакция при избора на дуелист би била такава. За Гечо, щеше да го е отнесъл отдавна.

# 761
  • Другата България
Аз сега започвам епизода.
Стана ми мъчно за Веселка. И отново съжалих Мажена. Реве в ефир...защо?
Не усещала подкрепа? Какво значи “подкрепа“? Лицемерие тоест.
И продължавам да се чудя как до момента Лили наистина минава между капките.

# 762
  • София
Ох, Лили ми е много антипатична. Не знам защо.

# 763
Лили вече е крайно време да отиде ратай.

# 764
  • Вестерос
Дяволо, в България няма съдебни заседатели като в САЩ.

Знам естествено, просто игра на думи, звучеше точно като заключителна реч преди съдията да каже, че уважаемите заседатели ще се оттеглят да вземат своето окончателно решение. Grinning

В спорове няма да влизам излишно. Казал съм си мнението и няма да ми го промените. Нататък да споря със стена няма смисъл. Обратното също е в сила.
Въобще не звучеше така, ама ок. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт