🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 9 (30.10 - 06.11) 🐄

• 46 758
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 735
“Ударът” на Гечо беше точно шляпване на притеснен родител, когато детето прави/си играе с нещо опасно (подозирам, че девойките се бяха и поразлигавили повече, предвид коментарите и поведението на Лара Крофт след това, по време на играта).  Гечо прие тази игра за игра с оръжие.
Реакцията на Валерия пък беше реакция на порасналото вече дете, което всичко знае и може, и тати/мама не могат нищо да му кажат (тя наистина реши, че е фактор, ключов последните 2 седмици). Девойките приеха играта за игра с безобидни топчета. Коментар на Аксения: да беше я ударил по пистолета/пушката.
Оттам Аксения подхвана ситуацията и наля допълнителното масло…в идеалния момент…Гечо вече не и’ трябваше да реже, кове, майстори.
Гечо, по неговия си начин, се опита да се извини и да обясни защо го е направил.
Яхна се, обаче линията: ама той и Яни го направи, ама ти на него не му се скара, защото си женомразец (може и така да е, по принцип, макар че точно в тази ситуация Гечо си каза, че е следвало да се направи забележка и на мъжа).
И накрая всички, включително и продукцията, подхванаха модерната тематика за домашното насилие.
Неприятно чувство ми остави и последващото отношение към Веселка, женската коалиция, измислена и предвождана от Аксения, постигна целта си, пионките да ходят да си вършат работата.

Само дето Гечо не и е родител, че да я поучава по този начин  и тя не е дете, че да я пляскат по какъвто и да е начин. Гечо си е сприхав и си представям без камери на какво е способен-Валерия сама каза, че и е станало обидно от самата му постъпка, а не че удара е бил кой знае колко силен. Тя не очакваше, че ще се стигне до изгонване, обаче и на този индианец отношението към жените е брутално, все пак и той е раждан от жена/надявам се! /.

# 736
Той утре така ще бутне някоя жена ей така без да иска, в изблик на емоции, а тя ще падне и ще си строши врата. Тогава какво правим???
https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=16&WorkID=3542&Level=1

# 737
Не само, че нейната пушка сочеше към язовира, но и не е държала пръстите си на спусъка!!!
Около нея всички размахваха оръжия. Включително и самия Гечо.

И отново да се повторя, ако Гечо се бе разкаял и извинил нямаше да се стигне дотук, но той не се спря, а продължи да намила в типичния си нервашки стил. Той утре така ще бутне някоя жена ей така без да иска, в изблик на емоции, а тя ще падне и ще си строши врата. Тогава какво правим??? А то тези инциденти се стига именно защото по-леките изцепки се толерират и на агресорите им се разминава, защото разбираш ли те са си такива, ама не са лоши хора и не мислят лошо.
Искам някой от защитниците на Гечо да ми отговори на тези въпроси ако обича.

Ти мислиш ли, че Гечо е видял, къде точно са пръстите на Вал при положение, че тя е с гръб?
Защо извинението на Гечо би променило нещата, ако това е категоричен, недвусмислен акт на насилие, както мнозина смятат?

# 738
  • София
Не съм съгласна, че Валерия не е очаквала, че Гечо може да бъде изгонен. Тя самата иска продукцията да вземе отношение, какво си е мислила, че ще му размахат пръст ли?

# 739
Аз само едно не разбирам... Миналия сезон такъв тормоз хвърлиха на Ваня и продукцията нищо не направи, а сега цяял един епизод отделиха на това как се решава проблема..
Да разбирам има известна разлика, но психически тормаз нима не е толкова важен, колкото и постъпката на Гечо.  По мое мнение случилото се с   Ваня миналия сезон беше много по-неприемливо, спрямо този цирк снищи.

И също така толкова ли е тъпа тая Валерия? Водещия 5 пъти я пита и ѝ обясни какво ще последва в зависимост от отговора ѝ, ако наистина не е искала да го изгонят, да беше казала каквото трябва и да го накажат индивидуално.

# 740
Vivi

Уау, направо ги матира всичките, хихи!
Много ми е любопитно дали някой може да ти излезе с поне една смислена реплика.
Да не си адвокат или прокурор? Направо спечели съдебните заседатели с една размазваща противника заключителна реч. 😀😉
Дяволе, изобщо не съм съгласна с теб. "Смислени реплики" имаше достатъчно, но просто изразяват противоположно мнение.

# 741
  • Вестерос
Vivi

Уау, направо ги матира всичките, хихи!
Много ми е любопитно дали някой може да ти излезе с поне една смислена реплика.
Да не си адвокат или прокурор? Направо спечели съдебните заседатели с една размазваща противника заключителна реч. 😀😉
Виви е матирала точно  никой. Големи думи, брей..

# 742
Аз само едно не разбирам... Миналия сезон такъв тормоз хвърлиха на Ваня и продукцията нищо не направи, а сега цяял един епизод отделиха на това как се решава проблема..
Да разбирам има известна разлика, но психически тормаз нима не е толкова важен, колкото и постъпката на Гечо.  По мое мнение случилото се с   Ваня миналия сезон беше много по-неприемливо, спрямо този цирк снищи.

И също така толкова ли е тъпа тая Валерия? Водещия 5 пъти я пита и ѝ обясни какво ще последва в зависимост от отговора ѝ, ако наистина не е искала да го изгонят, да беше казала каквото трябва и да го накажат индивидуално.

Да, неизбежното сравнение с предния сезон и бруталната простащина и агресия на Ивайло и Киро, буди голямо недоумение защо предизвикаха цирка вчера. Изкуствен цирк!

А за Валерия има два варианта - или е искала да изгонят Гечо или е толкова тъпа, да не се сети какви ще са последствията от воя й. Честно казано не знам кое от двете е по-зле.

# 743
Андрей очакваше, че като повтори на Валерия 50 пъти едно нещо, тя ще се отметне от думите и чувствата си и цялата седенка ще премине в говорене за неолиберални ценности, патриархалност, политическа коректност и всякакви такива думи, които масово българинът обича да повтаря да звучи интелигентно, а дори не ги използват в правилния контекст и ситуация. Иван и Андрей особено са големи фенове на това да хранят и двете страни - хем реват как феминистките им подливали вода на кампанията за оплождане, хем не пропускат ситуация да четат конско за балканските модели на поведение. Блах.

# 744
  • Вестерос

Защото в България проблемът е именно психическото и вербалното насилие. Хората все още не го броят за нищо, а то е еднакво опасно с физическото, да не кажа и повече в зависимост от човека и неговата психика над когото се упражнява.

Дяволо, в България няма съдебни заседатели като в САЩ.

# 745
Ценностната система на това предаване :

-Псувай,заплашвай и обиждай като каруцар ,но понеже е само вербално,няма проблеми.Да има сейр и маймуните от ТВ да се радват.Рейтинга да расте.Двама "мъже" два месеца да обиждат и грозно да нагубяват жена миналия сезон,няма никакви проблеми.

-Възрастен и много по- опитен с оръжия човек, леко потупва една неадекватна пикла  ,неспазваща правилата,с цел да не нарани някой.Директен бан и гледаме на кръв....

Смешници

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 12:37 от ernfeto

# 746
  • София
Самият Гечо определи "нещото, което направи", като удар. „На туй да му счупиш ръцете да му счупиш, не да го удариш”. Това каза дословно.
Той самият смята, че е ударил Валерия.
Не е вярно! Тия изрази малко с разбиране трябва да се обясняват... Ама... На ревовете "той ме удариии", отговорът е "такова не да го удариш, ми ръчичките да му строшиш" или така, както дословно го е казал, ако ме разбираш изобщо какво се опитвам да ти кажа.

Разбирам те какво се опитваш да ми кажеш.
Но разбирам много добре и това, което казва Гечо.
И думите му трябва да се тълкуват в контекста на всичко друго, което направи и каза или не каза след ситуацията.
Той в нито един момент не се опита да отрече, че е ударил Валерия, нито че това не е било удар, ами потупване или побутване или пошляпване или сръчкване или ........ каквото там се сети човек -  за привличане на вниманието или за пресичане на животозастрашаващо действие на Валерия.
Никъде в излъчените кадри той не казва "Аз не съм искал да я удрям", или пък "Не я ударих, а......" Или нещо друго, от което да мога да си направя извод, че думите му трябва да бъдат тълкувани иначе.

Вече писах пространно какво мисля за ситуацията преди няколко страници. Не искам да се повтарям, но ще копирам част от предишния си пост:
"В сезона на Веселка, когато мъжът й влезе в децата и замахна – само замахна, без да успее да удари – детето, за да го спре да прави нещо, което според него е било беля – тук почти всички се нахвърлиха срещу него. Дали и той тогава е щял да пребие детето? Вероятно – не. Така и не разбрахме, защото Сами го спря. Но той замахна. Каква е разликата между тогавашното неуспяло замахване, което тогава определихме като насилие, и сегашното – когато Гечо удари Валерия? И мъжът на Веселка, и Гечо не виждат нищо лошо в това да плеснеш някого. Защо омаловажаваме постъпката на Гечо?" -
И в двата случая - този, който посяга, смята, че другият прави нещо, което не бива.

# 747
Ако някой удари така детето ви на детската площадка, защото според него прави нещо нередно, ще го приемете ли? Ако гаджето на дъщеря ви я удря така пред вас, защото нещо не го кефи, ОК ли ще сте? Ако на работа колега или шеф ви удари, защото нещо бъркате, нормално ли ще е? Мъжът ви да ви посяга така като го ядосате?

Гечо Е типичният насилник. По цял ден викове и крясъци, както каза Аксения,  все трябва да се съобразяват какво и как му казват, да внимават, защото реагира агресивно. На клипчето се вижда вляво как мъж, Яни май, също е вдигнал оръжието, но Гечо се насочи към по- лесната жертва, Вал.

Той дори не осъзнава грешката си и не може да се извини, защото за себе си е прав.

В интерес на истината, очаквах, че Вал ще се пречупи и ще го остави, но тя се оказа неочаквано силна и не подаде на манипулациите на Андрей. Браво, момиче!
Значи,  тази тънка струна с децата е интересна, ако някой удари детето ми на площадката, няма да съм ок, нооо няма да го водя в съда или да направя клип за да соча с пръст насилник заради подобно нещо. Въпреки, че примера с беззащитни деца не ми се вижда еднакъв де, не бих оревала орталъка за едно шляпване,подчертавам еднократно. А ако тази ми беше дъщеря, щях да отчета, че не съм се справил добре както родител, щом детето ми при елементарен проблем за най-лесно изпада в нервна криза и заема позиция на жертва. Тук стана малко щом мисля, че Вал е прекалила, значи оправдавам Гечо. Никой не оправдава Гечо, никой не каза той постъпи Ок, но и реакцията на Валерия беше цирк и аз ако моето дете смята, че да се изкараш за всяко нещо жертва решава проблеми, ще съм много, много разочарована. Това, че Гечо е ужасен характер и държанието му не беше ок е факт, просто начина по който го изкараха насилник стил турски сериал също не е достойно поведение.

# 748
  • София
Дяволо, в България няма съдебни заседатели като в САЩ.

Знам естествено, просто игра на думи, звучеше точно като заключителна реч преди съдията да каже, че уважаемите заседатели ще се оттеглят да вземат своето окончателно решение. Grinning

В спорове няма да влизам излишно. Казал съм си мнението и няма да ми го промените. Нататък да споря със стена няма смисъл. Обратното също е в сила.

# 749
Да ви споделя какво стана с едно от предаванията в Канада тази година, това беше прецедент. Някои от участниците минаха границите със стратегии  и тн и умишлено изолираха новодошлите и не ги интегрираха по никакъв начин в цялото и не се държаха добре с тях. Това създаде разни неприятни ситуации в предаването. Хората реагираха силно в социалните мрежи за няколко дни, че не бива да се толерира това по телевизията и тн, след което рекламодателите започнаха да се отдръпват и да се разграничават от предаването, стигнаха до десет.., включително и даващият голямата награда на финала... Като цяло също се преекспонира цялата история, имаше противоречиви мнения, че то точно това вдига рейтинга и тн, в крайна сметка продукцията се принуди да изключи от играта виновните за това поведение, изтегли също от сайта си видеата с тях...доста интересен случай за мен. Нищо вече не е същото и виртуалният свят е много силен фактор паралелно и все повече влияе на реалния...

Общи условия

Активация на акаунт