💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 10 (30.10 - 06.11)

• 139 347
  • 3 741
  •   1
Отговори
# 1 275
  • Варна
За скрития имунитет - той пак си е скрит, защото никой не знае, че го има, но не пречи пак да се извади преди гласуването - нещо подобно на имунитета на новите в племената този сезон - извадиха го изненадващо(уж) и объркаха плановете на съвета.
В този вариант- преди битка, не е толкова скрит. Изненада има, но и време за прегрупиране също. Пък и според мен, така се губи смисъла да се крие. За какво да го крие? Просто ще обяви, че на конкретния съвет ще го ползва. Дори ще има време да си го поноси пред камерите, преди да са прибрали реквизита. Смятам, че обявяването трябва да е след гласуване.

# 1 276
  • София
Забравих нещо много важно да напиша - играта днес показа, че Алексио в тежък кардио маратон може да победи Фифо.

Трудно. 55 на 45 за Фифо и то защото Алекса е по-лек като килограми. Фифо е кросфитър и има страшна издръжливост.
В тази битка се пестеше и гледаше да помни символите.

Ъъъ, обаче ако този кардио маратон включва плуване какво става?

# 1 277
  • Другата България
Шшш, алоооууу, Алекса,Ментекса !!! Това ти е ВТОРА загуба от Филип, а не първа. Паметта ти е много къса, забрави за първата битка на резервите, когато Филип те отвя и теб и всички останали.
Ти знаеш ли, че имаш много красив...аватар? Blush
Иначе да, това за загубата при резервите и други го писахме, но му е простено на Алекса да забрави. На него всичко му е простено, нали.....
Забравих нещо много важно да напиша - играта днес показа, че Алексио в тежък кардио маратон може да победи Фифо.
Аз не съм много съгласна, че точно тази игра може да покаже това.
Съгласна съм обаче, че Алекса е много подготвен и може /вероятно/ да победи всеки един от мъжете, които са останали, но много зависи от играта и компонентите. Радвам се за Филип, много подготвен, много издръжлив, с добра техника /на фона на това, че е електроинженер/, а Алекса е спортист все пак, но победата днес е и за двамата, благодарение на двамата, не негова лична. На Фифо и на Лефтеров.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 00:59 от Merri_An

# 1 278
Много е шизофренична Продукцията обаче.
Вкарва един куп стратегически елементи в играта като сабите, томахавката, сега и скрит имунитет. И в същото време упорито порти всички стратегически ходове на играчите пред всички.

Ясно е защо. За тях това основно са инструменти за контрол над събитията, а не защото искат да направят играта по-нелинейна.

@Дяволче, Мери - да, днес победата беше отборна. Вече като такава я отбелязах в статистиката и записах победа и на Лефтеров, в комбинация с две точки. За Фифо - много рано започна да изпитва трудности на въжето( силов елемент ) и добре, че беше конструкцията. Алекса също започна да си помага с нея, но две обиколки по-късно. Ако има плуване в играта Фифо си остава фаворит, но ако няма ... да кажем, че са на едно ниво.

От Фифо днес очаквах да е по-добър, а от Алексио да е по-слаб. Направиха страхотна битка двамата, която Лефтеров реши.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 01:03 от Bengun

# 1 279
  • София
С това помпозно въведение как днешната битка ще променя съдби… накрая нищо. Оставам с усещането, че промените щяха да са други при друг победител.
Абсолютно! Или ни измамиха, или ни остана да вярваме, че промяната на съдбите се състои в това, че червените останаха без сухи мезета. А още по-тъпи от натъкмените им правила са наглостта и арогантността, които продукцията демонстрира по отношение на зрителите - дори не са си направили труда да променят анонса.  Close

За имунитета се надявам да трябва да се играе след гласуването. Преди него би било глупаво и би дало достатъчно време да се преориентират гласовете, а идеята би трябвало да е останалите да бъдат хванати по бели гащи.

# 1 280
  • София
Моето мнение за играта тази вечер: Отлично представяне на всички. И все пак нюансите - Алекса беше по-добър от Фифо, а Лефтеров - по-добър от Вики. Факт е, че Фифо догонваше Алекса, макар и плътно по петите му и не е необходимо да се отрича очевидното.
Друго обаче ми направи впечатление. Алекса не издъни Вики нито в синхрон, нито пред племето, нито пък укори самата нея. Не каза: "Аз бях по-бърз на трасето, но Вики сгреши". Той каза: "НИЕ загубихме". Това за мен е достойно поведение.
В същото време Фифо заяви пред племето си: "АЗ бих Алекса." Нито дума за безценната помощ на Лефтеров, макар да беше ясно, че без Лефтеров Филип щеше да вземе победата в тази битка точно на куково  лято.
Не ми е много ок това поведение.

Не може да се гледа така на битката, защото всяка битка си е различна и с различни нюанси. Тук се искаше издръжливост + памет и помощ от приятел. Фифо видимо се стремеше да помни символите, Алекса разчиташе повече на Вики. Всякакви разсъждения кой е бил по-бърз и защо са имагинерни, защото самата игра не се свежда до това. Няма как да знаем какво би станало ако Лефтеров и Вики ги нямаше и играчите трябваше сами да разчитат на мозъците си. Като бивш спортист мога да кажа, че този с по-бързото темпо е по-вероятно да не може да запомни символите, освен ако не е свръхчовек. Така че гледайки битката останах възхитен от контрола на Филип над ситуацията във всеки един момент. В това темпо в което Филип започна битката, в това и го завърши. При Алекса това темпо в края спадна, което също е логично. И само да напомня, че във вчерашния ден, Филип през цялото време мъкнеше кокилите на същите 37 градуса, докато Алекса прекара 2/3 от играта да мята фризби.

# 1 281
  • софия
Смятам, че обявяването трябва да е след гласуване.
Да, да, абсолютно. Ще бъде много по-яко тип "скрит идол"
Просто след толкова интересни хипотези в темата за битката днес, а то излезе едното нищо))))  и за този имунитет да не са му само приказките големи)))))

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 01:08 от freespirit

# 1 282
Много хубава и много тежка игра за Алекса и Фифо. И двамата са ми фаворити като играчи, но Фифо все още не мога да харесам. Наистина не може да признае този човек, че някой може за момента да е по-добър от него. Знам, че Алекса не се харесва тук, но винаги е признавал, когато е победен. Факт е, че всички се справиха чудесно. Браво за победата. Правилно решение на Фифо за имунитета. Оф, а като се сетя какво оплакване беше вчера за него Grinning Направо го бяхте отписали.
Гената и Жоро седнали като свекърви и планират саботажа над снахите, ама забравиха, че нареждаха снахата когато не се раздаде. Joy Могат да се бе сърдят само на себе си, Генчо че съсипа коалицията си, а Жорката..... че е научил Елица как да играе. М да, той е бил учителя Joy Много го харесвам Гошко, ама ако седят така, ще станат касички накрая.
И още едно непопулярно мнение. Знам, че не харесвате Зори, но това съвсем не означава че е тъпа. Да не споменавам и някои грозни обиди, които отнесе, защото си позволи разбираш ли да напада един от любимците. Факт е обаче, има изключително точни включвания и в на някои моменти е била най-адекватна. Да, дразни също, но и обидите на Генчо дразнят. Да, да сама си е виновна, знам Joy

# 1 283
В интерес на истината Филип си запомняше много от картите, заедно с Лефтеров, ако нямаше секундант, пак Филип щеше да бие -  той така би и Чакалов, при все, че Чакалов разбъркваше саксиите като въртеше масата хахахаххаха. Не знаем дали не е казал, че му е благодарен на Лефтеров, не знаем какво са изрязали от предаването, то имаше сценка, при идването. Аз пък забелязах, че изглежда беше благодарен на Лефтеров точно като свърши играта и казваше: "Ела бе момче, слез". Браво на Лефтеров, ами музикантите са по-умни от волейболистите Grinning МЪлча си Лефтеров, помнеше, а Вика от квичене забрави картите. Много добър епизод - бях на тръни, но най-накрая справедливост. То тая лакомия у никой друг освен Джаферович не съм я видяла - дори и тя делеше поста с Валери, а Алекса вече колко капитанства изкара - е да ти се не знае лакомията. И на всичко не е и справедлив с номинациите, а използва капитанството за да се оттърве от мъжете и да си остане да играе сам с жените. Просто справедливостта дойде, макар и в малка форма на този етап. Арогантен или не Филип не искаше да се махат силни играчи и не се пънеше да е капитан постоянно, дори напротив, той си плати унижението стократно. А Зорница, там е безнадеждно и не знам дали тъпотията или злобата, кое е в по-голямо количество. Направо ми е жал за Генчо.

# 1 284
  • Другата България
И още нещо само да вмъкна, че забравих, относно това, че сърбина показал, точно на тази битка, че Филип е победим.
И колко зависи от какво ли не още - игра, компоненти, елементи, контрол, да не говорим за най-важното - зависимост от друг.
Алекса разчиташе САМО на Виктория. Той наблегна на физическата игра, без да се напряга изобщо да помни. Тръгна силово, беше по-бърз на трасето, по него, изразходваше повече енергия, което съответно компенсираше и с повече кислород, а мозъка работи с кислород. Затова и Алекса не се напъваше да мисли, той всичко хвърли на терена. Пред таблото просто стоеше и и чакаше Вики да му казва какво да прави.
Докато Филип с неговото равномерно темпо съумяваше И да помни - видяхме колко пъти и той коментираше кое къде е, стиковаха се с Лефтеров и като добре смазана машина победиха. Фифо вложи енергия във всички компоненти на битката, вложи мисъл, не само груба сила. Издръжливост има, очеизвадно.
Ако трябваше и да се плува например, Алекса съвсем “отече“.
Тъй че много е относително, и има прекалено много други “зависимости“.

# 1 285
  • София
Анкетата ще закъснее, защото всъщност не съм гледал епизода, включих се само за битката и гледах успоредно с ШЛ, че не можах да изтрая и да не знам какво става, хаха. Тепърва ще гледам епизода, но поне ви изчетох. 😊

Относно играта и търчането на Алекса. Филип изобщо не се е стремял да бъде по-бърз по трасето от Алекса, а да помни картите. Не знам дали гледахме едно и също състезание и едни и същи правила... Ключа от победата не беше в това кой тича повече на пека. И дори и това да е, то изоставането на Фифо беше с малко.

Всичко беше буря в чаша вода в този епизод. Абе мислех си снощи да сложа в анкетата и опция, 'Буря в чаша вода или Нищо значимо няма да се случи, ама с тези съюзници на капитанска. Добро промо, пуснаха ни малко за рибка този път. 😀

За имунитета.
За мен това е на 99% скрит идол. Но личен. Като замисъл. В смисъл да не се преотстъпва. И може да бъде изваден чак след гласуване. Иначе няма никакъв смисъл от него. Убеден съм в думите си. А дали наистина ще е така, само бъдещето ще покаже. На този етап Фифо е защитен в племето си. Би трябвало да го използва във финалната фаза.

# 1 286
Само не знам едно и също предаване ли гледаме!? Зорница може и да е малко обстоятелствена, но не и глупава.Право в десятката уцелва и вижда  размятането"фустите ".Тук обаче масата каза и дадохме квалификации и се пуснахме по течението.Толкоз по въпроса.
Мисля, че е справедливо Филип да се въоражи , че там след прегръдки и радост следват ножлета.Алекса не е сгрешил някъде.
Айде пак двете фусти...
Отвратителни.Гадняри! И Егоисти!
Умница е Зорито -то мисъл ,изказ ,логика. Simple Smile

# 1 287
Ох, горкия Генчо, жив да го ожали човек Joy Само той може да нарежда.

Всеки може да бъде победен, и Филип и Гого, и Алекса. Това го казах още вчера. Не ми изглеждаше Филип да се пази. И защо е толкова лошо да приемеш, че точно в този момент някой е бил една идея по-добър чисто физически. Имаше дребни моменти, които Бен отбеляза, като въжето например, където Фифо малко по-рано издъхна. Да, факт е че помнеше, но не мисля че е защото по-малко си е давал зор. Просто си помни по-добре.

# 1 288
Цялото мероприятие беше Фифо да отпадне тази вечер, но не им стана номера .
След, като Димо вкара съспенс за съдба и прочие, накрая нямало да има салам и бахур за червените. Smiling Imp
Няма такива паляци, като Нико и Вито.
Алекса беше в заверата, затова се скофти. Беше наясно, че може да елиминира един от двамата най-добри играчи във формата. Всъщност можеше и Лефтеров да излети, ако протежето беше победил, но съдбата е кучка не им мина номера тоя път. За съжаление ще има следващ....

# 1 289
Много добра игра и от четиримата днес. Радвам се за победата на жълтата двойка и че Фифо избра огърлицата-имунитет 😎😎😎
Генчо и Гошо са малко сметките без кръчмаря, а Зорница яко ме дразни с алексопоклонничеството си и с това, че не знае кога да спре при даден спор.

Общи условия

Активация на акаунт