💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 10 (30.10 - 06.11)

• 139 660
  • 3 741
  •   1
Отговори
# 2 580
.Директно бих го номинирал него, за да видим с какви награди разполага.
Аз не мисля, че ако Алекса беше номиниран тази седмица срещу Мани щеше да си издаде/изгърми наградите. Както си знае че го подпират и от продукцията и срещу значително по-слаб противник директно си отива на битка и се връща още по-богат.
Сега не, но скоро ще му се наложи. Ще остават все по-силни опоненти. Може да рискува и да се пробва на арената без да си хаби наградите. Фейгин, ако се върне, то имат 100 гроша отгоре в коалицията на Георги и Генчо. Следващият път вече може и да купуват.
Да, заслужава си да купуват, ако ще го пратят срещу Фифо примерно, или срещу Вики, ако могат да извъртят нещата така.

# 2 581
Илиян при Гала в момента.
😵💫Да ти дойде Илиян на гости и да направиш подобно на буламач “ интервю”🤮
Просто съм без думи от творческата и професионална импотентност на “На кафе” !
Ако някой е на друго мнение или е възхитен, моля за неговия прочит и сбит преразказ, може аз да съм в грешка🙃
Рядко имам възможност да гледам въпросния сутрешен блок, с всички участници ли е подобен пир  на глупостта?

# 2 582

Значи категорично имаме мъжки съюз и то иницииран от Филип. Събра ги на масата, взе думата, каза каквото мисли, Гого също ми хареса, кратко и ясно, от него започна, Фифо завърши. Лефтеров бе малко уклончив, но според мен ще е твърдо с Фифо.
Скрит текст:
Разбраха се като мъже да се пазят. Фифо е и капитан, има 2 гласа. Това са от раз 4 гласа в една посока!
И после на масата с Джаферович, Жени вече в позицията на по-слабата (защото реално е така) много умно попита Филип, а какво правим след това (след един съвет на който да се изгърми Ралица или Гого), можеш ли да ни дадеш думата, че аз и Мирела няма да сме следващите? И Филип се измъкна с думите, дотогава много неща могат да се променят, но според мен просто не искаше да и каже директно, че са те наред. А то реално е така. Ако махнем всички саби и имунитети, ако махнем Мани от уравнението имаме към снощната ситуация: двама мъже, единия с два гласа, които директно и казват, че няма да гласусват за Гого, както си е мислила Жени, а за Ралица. Жени има за какво да се страхува, защото след Ралица остават тя и Мирела. Ако пък Мани се върне, то вероятността да играе срещу Жени също е много голяма. Т.е. да отиде при Фифо, Лефтеров и Гого.
Е, сега вече искам да видя силата на Жени на тихия фронт, защото за първи път от началото на сезона, тя не е в доминираща позиция. В момента силния в племето е Филип и той държи повечето карти и козове. И дори тръгна да дава съвет на Жени как да се сплитват гласовете, за да не излязат и те предателки?! УАУ. Той няма проблем да номинира Ралица, но те ако имат морален проблем да гласуват за Гого, а неговите два гласа, на Лефтеров и Гого ще стигнат... Сега Фифо не знае за сабите на Ралица и че ще станат 5 на 4 гласа в полза на жените, но аз обяснявам каква е ситуацията ако махнем Мани и предимствата от играта. Щом се стигна до там, Жени да пита Фифо (а не обратното) дали ще я пази за по-нататък в играта, то имаме преломен момент в играта към този момент. Simple Smile
През следващата седмица капитан според мен ще е Лефтеров, защото Фифо му обеща подкрепа по време на Капитанската. А с Лефтеров капитан Жени все още не е изгубила напълно контрол над ситуацията. Ако снощи бяха на съвет Жълтите съм съгласен, че позицията на Фифо беше по-силна от тази на Жени. Но за първия съвет през следващата седмица това според мен не е така. И двете групи имат нужда от Мани - от една страна като лесна мишена, която може да ги консолидира, но от друга и като потенциална възможност за нов съюз. А Мани според мен ако се върне няма да играе добричката жертва повече. Според мен Ралица донякъде и нарочно се подмаза на Жени с оглед застраховане, ако Мани не се върне. Но ако Мани се върне ще играе с нея според мен. И алиансите от два големи ще станат три по-малки в племето. И най-слабия ще изгори. Според мен Фифо--Лефтеров-Гого няма как да развият игра като алианс, и най-слабия социално от тази групичка очаквам да го отнесе на един евентуален съвет - вероятно Гого.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 10:59 от Bengun

# 2 583
  • София
Мани е силен играч и на баланс се е доказвала много пъти, как снощи така мистерозно падаше и то нееднократно? Разбира се, че няма да си признае, но не й беше чиста работата и всички я заподозряха не без основание. Защо го прави обаче се чудя - само заради Фейгин или има и нещо друго? Поведението на Ралица също ми е силно учудително. Даде изявление след отпадането на Михаела, че вече ще играе играта по друг начин и всичко е видяла, разбрала ит.н., но никак не изглежда така. Дали все пак двете с Мани не са измислили нещо?

На Джаферович започва леко да се полюлява стола, притеснена е, че мъжете ще се обърнат срещу тях и при първа възможност ще изгони Гого, който е виновен за това явно кривване встрани. Може би ще се опита да привлече отново Ралица за сметка на Гого. Струва ми се също, че започва полека да обработва Мирела и да я настройва срещу Лефтеров, та да е ясен реда на номинациите занапред.

В червеното племе нищо ново. Очаквах Генчо и Георги да развържат кесиите, незнам защо не го направиха. Ако сега Фейгин отпадне, положението им ще стане още по-лошо. НЕ одобрявам, обаче, по никакъв начин намесването на личните отношения и изключително грозното размятане на чувствата на Фейгин и Георги, намеците, че той я е предал и всъщност тя не означава много за него. Това беше отвратително! Те си знаят какви са им чувствата, Георги е взел решение, може и да са го обсъждали двамата предварително, не е ясно тук какво се е случило. Аз също смятам, че влюбеният човек не е много рационален и ще даде всичко за другия, но не всички хора са еднакви, а и любовта има много измерения.

# 2 584
Според мен Мани ще бие Фейгин, защото втората е доста по-психически разклатена и няма да издържи срещу приятелка. Иначе е спортист Фейгин, може и да се стегне, ще видим. Стискам палци за Фейгин по симпатии. Която и да се върне предстоят интересни дни. Мани със 100 гроша и 2 гласа евентуално при жълтите, Ралица със саби. Фейгин ако се върне със 100 гроша, тройката с Генчо и Жоро събират към 700 гроша и могат спокойно да купуват и да накарат Алекса да гръмне ресурси преди финалната седмица. Трябва задължително да рискуват сега.

# 2 585
За Гого - той не е удобен на Жълтите. Ще го пазят и след сливането с тях ли ще играе или с Алекса? Та това е причината поради която Филип с половин уста го защитава. С идеята да няма женски обрат, но чисто стратегически Жени едва ли ще го направи. Затова той леко се е разкрачил и правилно.

Като обсъждаха гласуването и смятаха гласовете, пролича, че Жени се усети, че Рали има я саби, я имунитет. Та така ще ги изпука и хем ще пратят Гого. Мисля, че и Фифо се е сетил, едно че е умен и второ, че взе имунитет точно след Ралица.

За Жорето сега... правилно постъпи и Алекса много се ядоса, че не е проработил планът за опукване на грошовете му. Жорето играе индивидуална игра и ако стане стане. Много от пишещите тук са се втурачили в изкарването на още седмица-две. Не е важно, важен е краят и Фейгин не е толкова силен участник.

Реално какво можеше да се случи:

1. Опукват 150 гроша, пращат Вики. Тя печели грошове и точно обратният ефект

2. Опукват 150 гроша, пращат Вики. Тя губи. Следващата седмица опукват още грошове, пращат Зори/Мира, пак срещу Мани разбира се и едва ли Мани печели. Реално, ако гледаме и Зори и Мира са комплексни, а Мани не е.

И всичко това при положение, че Фейгин има известен шанс да спечели, може би 40% дори. Връща се с грошове, другата седмица пращат Вики и тя почти на 100% отпада от Гого. Друг е въпросът дали пак втори ще ги питат.

# 2 586
  • София
За анкетата:
Мани/Мани
Да, Жоро трябваше да защити Фейгин и Да, бъркат генерално с Генчо. Останалото вече е и шанс, но това е тяхното е едно голямо НИЩО.
Гого/Фифо/Жени/Мани + Генчо, ама нямам 5 гласа. Илиян също ще ми е любопитен гост, както и Лефтеров и Георги.

Леле, хора, забравих да питам в анкетата а си го бях приготвил:
Дали Мани е саботирала играта: Да/Не/Не мога да кажа
Нищо ще ви питам в следващата анкета. 😀

Друг акцент от снощи.
Не мога да ги разбера Георги и Генчо. Не мога. Глупаци. Да ме прощават. Алекса бе много прав като му каза, че за Виктория веднага би действал с всичко което има, за да я защити. Ралица за пореден път им помага на съвет да направят играта по-интересна. Пита Алекса пръв дали иска да използва грошовете си, той отказва (откаже ли веднъж, край, казано) и какво правят Георги и Генчо??? Също отказват.
Нямало да промени това генерално нещата. УАУ, абе вие глупави ли сте, какво ли??? А какво ще промени нещата, ако черно море прелее и удави другата коалиция ли??? Кое???
Евентуално може да си тръгне човек от другата коалиция. Губят глас, губят сила. И ще имат равни грошове.
Алекса 400 гроша по техни сметки. Те имат 580 гроша. Точно 3 гласа разлика. С тези 3 гласа можеха да изпратят така омразната им Зорница в битка за елиминация. Да, може и да се върне, ама няма значение. Айде да видим сега ако Фейгин се върне с още 100 гроша дали няма да сменят тактиката...

# 2 587
След като гласувах за Гого - съюзник на Мани срещу Фейгин ми светна, че той дори би могъл да откаже да ѝ помага...  В дадената ситуация... Макар че все пак за него приоритет е играта, хм.

Оф, забравих, че Гого не знае кой е противникът да Мани, но все пак всички предполагат, че ще е Фейгин...

# 2 588
Жълтите трагично зле, като започнем от първи пост с Гого, Лефтеров, Ралица...и стигнем до Женя, която така силно се възмущаваше от Мани да не би някой да не разбере, че е и защо е номирана. Wink

Жорето ми харесва, че до този миг елегантно се измъква от капаните на Продукцията, личи му на момчето, че и той си е написал домашното. И както ние знае, че има VIP-участници, така и играчите са наясно и принудени да си "траят" и играят както могат. Много хубави отговори с Фейгин, че чувства има, но ще видят как ще се развият нещата - в превод: "Не харчи Георги!", ние сме козирози Smiley А след като Ралица го упрекна, че не хвърля пари по любимата, не отрязаха думите на Георги: "Знаех си, че така ще изкарате нещата!" Wink
Мисля, че и тримата знаеха, че Фейгин ще е номинирана.
Дали тази година допълнителен глас е 50 гроша? Става ясно, че дори някоя от придворните да отпадне, с евентуално купените гласове и Фейгин спасена, Алекса с двата гласа другата седмица прави Виктория капитан и отново те са с предимство. А ако номинирата се завърне са финансово назад.
Привидно се търси изненадата на съветите с гласовете и умишлено не ни показват плановете на Виктория и Алекса, в същото време Генчо и Георги са глупаците в ролята на чичо Скрудж.

Довечера съм за Мани, но мисля, че Фейгин още има да Я реабилитират пред зрителите. Мани може би още в документите за кандидатстване е писала, че е склонна на интересни ходове, така че около отпадането на Илиян леко са ѝ припомнили, че ги очакват. Момиче от чужбина, с образование, работа, приятелски кръг, определено ще преживее "Каква ще кажат хората?!", докато за Александра е нужно пълно опрощение.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 14:17 от Cafelate

# 2 589
Илиян при Гала в момента.
😵💫Да ти дойде Илиян на гости и да направиш подобно на буламач “ интервю”🤮
Просто съм без думи от творческата и професионална импотентност на “На кафе” !
Ако някой е на друго мнение или е възхитен, моля за неговия прочит и сбит преразказ, може аз да съм в грешка🙃
Рядко имам възможност да гледам въпросния сутрешен блок, с всички участници ли е подобен пир  на глупостта?
Гала си не може, и отделно тя и целия и панел обслужват чужди интереси повечето пъти.
Много слабо интервю.

# 2 590
Леля Гена и Гошо филията бяха пълна скръб на съвета. Генчо щял да номинира Георги, а Георги и Фейгин щяли да номинират Генчо. Велик план!!! Даже Зори не може да измисли такава глупост. Никаква мисъл не тече и при двамата. Очаквам да отпаднат с всичките си грошове в ръка, все пак кесийките пълни със слама са много ценни.
Ще обърнат играта ама на куково лято, ако Фейгин отпадне са чао.
Ралица (водещата) беше много красива снощи.
Мани задълба дъното. Много глупава игра, не стана на нейното и тя пак почна да се тръшка. Съгласна съм с Джаферович, хубаво й го каза.

# 2 591
Не знам дали е коментирано, но масата на Джаферович на пъзела беше бетон. Гошето вярно че беше по хаотичен, но Джаферович редеше като машина и масата едвам се поклащане, докато на Жорката играеше като луда.
Алексото яко, ама яко ме дразни. Как го търпят тоя гном не знам.  Какво се заядр с Георги. Ми не е длъжен да си харчи грошове за който и да било.

# 2 592
Алекса може да отпадне само в капитанска битка с пряка елиминация. Там грошове и брадви не играят, а само си сменят притежателя, което обръща с главата надолу всичко до момента.

Представям си: Алекса капитан срещу Елица капитан при пряка елиминация. Изпуснахме. Simple Smile

# 2 593
  • София
Diavolo, Георги играе с Генчо, но играе и за себе си. Просто на Гената му е мерак да гръмне някой от другата коалиция. Сам няма как и пази грошовете. Няма да продължи дълго това. Очаквам другата седмица да се почнат.

# 2 594
Георги не постъпи далновидно, Генчо усети на къде духа вятъра, ама сам няма как да удари другата коалиция без помощ от Фейгин и гадже.

Илиян вместо да избоде очи, изписа вежди на Алекса с тези мними 400 гроша

Общи условия

Активация на акаунт